Płot w exporcie do dxf

Pytania dotyczące obsługi programu C-Geo V8 i kolejnych edycji
plotgeo

Płot w exporcie do dxf

Post autor: plotgeo »

W pliku dxf zaimportowanym do acada brak jest płotów. Czy u innych też jest ten problem ?
eGEO
_____
_____
Kontakt:

Post autor: eGEO »

Potwierdzam - zainstalowane najnowsze definicje linii i symboli.
Pawel
Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team

Post autor: Jurek B. »

Witam
Bardzo ważne jest aby w oknie eksportu, zakładce Parametry, było przypisanie do linii C-GEO (w przypadku linii ogrodzenia - nr 21) - kodu BGS - poniżej załączam obrazek:
Załączniki
eks.jpg
eks.jpg (34.61 KiB) Przejrzano 2675 razy
Pozdrawiam Jurek B.
bumig

Post autor: bumig »

Witam

Mam ten sam problem- przegrałem ze stronki najnowsze symbole i linie, wpisalem w poz 21 nową nazwę i nadal nic się nie zmienia w autocadzie. :cry:
Bartol
___
___

Post autor: Bartol »

Witam,

mam podobny problem - akurat dla przykładu linii płotu jest OK.
Ale dla różnych innych linii postępowanie w analogiczny sposób nie działa poprawnie.
Np. linia użytku (typ linii 3) kod GUZ - przypisane w zakładce Parametry w oknie Eksportu. Po otwarciu w CADzie jest nadal wyświetlane linią ciągłą.
Podobnie z linią granicy miasta (typ linii 13) kod GPP - również pomimo takich ustawień po eksporcie jest wyświetlane linią ciągłą :(
Oczywiście dla punktów załamań tych linii są im przypisane właściwe kody (GUZ czy GPP)!

Z góry dziękuje za pomoc i pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team

Post autor: Jurek B. »

Proszę spróbować wykonać odświeżenie wyświetlania w ACAD - ewentualnie wybrać inny rodzaj widoku - najczęściej ACAD nie pokazuje rysunków linii jeśli nie wykona się jakiejś akcji tego typu.
Proszę ewentualnie też przesłać nam taki rysunek - sprawdzimy u siebie też.
Pozdrawiam Jurek B.
misza
___
___

Post autor: misza »

Witam
W cadzie często na te problemy pomaga rozbicie wszystkich elementów (czytaj linii) i po odświerznie powinno być wszystko ok, poza tym w dziale do pobrania były definicje linii K! do cada może to jeszcze pomoże
pozdrawiam
ODPOWIEDZ