Kolor warstwy
Kolor warstwy
Czy jest możliwa zmiana koloru linii wszystkich warstw na jeden, bez klikania pojedynczych warstw. Np. chcę zmienić kolor całej mapy na mono poza jedną warstwą, która ma być czerwona. Potrzebne jest to do projektu podziału.
Pozdrawiam MM
Pozdrawiam MM
Re: Kolor warstwy
Owszem jest. Legenda -> warstwy -> ustaw kolor i typ linii dla warstw w tym folderze
Have a nice day
Niestety, dalej nie wiem jak to zrobić i gdzie jest ta legenda. Jak na razie przeklikałem pojedynczo 62 warstwy i zmieniłem kolor ale wydaje mi się, że można zrobić to inaczej.
Pozdrawiam MM
Pozdrawiam MM
Legenda jest odpalana z zaznaczonej ikonki. Legenda pojawi się po prawej stronie, potem prawy klawisz na "warstwy" i wybierasz "ustaw kolor i typ linii..."
Pozdrawiam
Dziękuję bardzo, ikonka się jednak znalazła - ciagle jednak odkrywam tajniki Cgeo.
Pozdrawiam MM
Pozdrawiam MM
Czy byłaby możliwość dodania w oknie "Styl linii" osobnego ustawienia koloru czcionki dla danej warstwy? Po imporcie dxf z Turbomapy mam wysokość i odnośnik na jednej warstwie- odnośnik chcę zostawić czarny, a kolor czcionki zgodnie z rozporządzeniem. Fajnie gdyby dało się przypisać kolor czcionki na danej warstwie.
Niestety w DXF z TurboEwid odnośnik to w rzeczywistości łamana, dlatego odradzałbym zamawianie DXF na rzecz GML, gdzie wszystko jest dużo lepszej jakości. Jeśli chodzi o kolor czcionki to nie ma możliwości dodania takiego odrębnego atrybutu dla warstwy. Być może za jakiś czas tak, ale nie mamy tego nawet w planach.marcinn pisze: ↑16 sie 2021, 11:03 Czy byłaby możliwość dodania w oknie "Styl linii" osobnego ustawienia koloru czcionki dla danej warstwy? Po imporcie dxf z Turbomapy mam wysokość i odnośnik na jednej warstwie- odnośnik chcę zostawić czarny, a kolor czcionki zgodnie z rozporządzeniem. Fajnie gdyby dało się przypisać kolor czcionki na danej warstwie.
Pozdrawiam Jurek B.
a jak dałem kolor niebieski
a pote chcę wrócić do kolorów które były rózne poprzednio to jak wrócić ?
wystarczy zwykle undo - oczywiście pod warunkiem, że nie przełączył się Pan na inny projekt/ nie wyłączył programu.a jak dałem kolor niebieski
a pote chcę wrócić do kolorów które były rózne poprzednio to jak wrócić ?
Pozdrawiam Jurek B.