Witam.
Mam problem z założeniem nowej Tabeli, oto te bojawy:
- Nie można założyć nowej Tabeli pojawia się następujący komunikat, rys 1
- Mimo tych kłopotów ta nowa Tabela pojawia się w Projekcie na liście Tabel, rys 2
- Próba otwarcia tej nowej tabeli kończy się następującym komunikatem, rys 1
- Próba usunięcia tej Tabeli kończy się tym samym komunikatem, a Tabela pozostaje, rys 1
- Naprawa tej Tabeli, stopień I i II, kończy się komunikatem "Operacja zakończona"
-- Na tej liście Tabel są Tabele o wiekszej liczbie znaków w nazwie i działają poprawnie, długość ścieżki dostepu do tabeli jest poakazana na rys 3
Z pważaniem
AM
Problem z założeniem tabeli
Problem z założeniem tabeli
- Załączniki
-
- Blad zalozenia tabeli_3.png (22.37 KiB) Przejrzano 2962 razy
-
- Blad zalozenia tabeli_2.png (5.98 KiB) Przejrzano 2962 razy
-
- Blad zalozenia tabeli_1.png (7.87 KiB) Przejrzano 2962 razy
Re: Problem z założeniem tabeli
Żeby podać przyczynę potrzebny byłby cały projekt do analizy, a najprościej byłoby w takim przypadku jak z tą tabelą - założyć o tabelę innej nazwie zamiast tej.
Pozdrawiam Jurek B.
Witam.
Od jakiegoś czasu mam podobne problemy z tabelami. Przy próbie założenia tabeli np. "Pomiar powykonawczy" wyskakuje błąd że nazwa jest zbyt długa i program się zawiesza. (wcześniej nie było takich problemów). Pomimo tego tabela o takiej nazwie pojawia sie na liście ale każda próba otwarcia lub usunięcia kończy się komunikatem o błedach. Dodatkowo pojawiają się błędy przy próbie otwarcia już istniejących tabel z dłuższa nazwą. Czasami pomaga zmiana nazwy tabeli na krótszą ale jak pisałem od kiedy używam c-geo takie błędy się nie zdarzały.
Od jakiegoś czasu mam podobne problemy z tabelami. Przy próbie założenia tabeli np. "Pomiar powykonawczy" wyskakuje błąd że nazwa jest zbyt długa i program się zawiesza. (wcześniej nie było takich problemów). Pomimo tego tabela o takiej nazwie pojawia sie na liście ale każda próba otwarcia lub usunięcia kończy się komunikatem o błedach. Dodatkowo pojawiają się błędy przy próbie otwarcia już istniejących tabel z dłuższa nazwą. Czasami pomaga zmiana nazwy tabeli na krótszą ale jak pisałem od kiedy używam c-geo takie błędy się nie zdarzały.
Z ciekawości czy macie Windows 7 ?
Czy przypadkiem nie zakładaliście tabeli zaraz po uruchomieniu C-GEO ?
Czy przypadkiem nie zakładaliście tabeli zaraz po uruchomieniu C-GEO ?
pozdrawiam
wini
wini
Witam.
Tak, to się dzieje pod Windows 7.
Co do drugiego pytania to nie mam pewności ale raczej w trakcie trwającej pracy.
Z poważaniem
AM
Tak, to się dzieje pod Windows 7.
Co do drugiego pytania to nie mam pewności ale raczej w trakcie trwającej pracy.
Z poważaniem
AM
Proszę sprawdzić ścieżkę do projektu. Można założyć katalog w głównym katalogu dysku i tam przenieść problematyczny projekt. Najlepiej żeby ścieżka do projektów była jak najkrótsza, np: C:/PROJEKTY/nazwa projektu. Tu są ograniczenia do długości znaków w bazie danych. Chociaż być może problem jest gdzieś indziej...
-To serve and protect-
Proponuję też dodać katalogi C-GEO, lokalizacje projektów a nawet BDE np. c:\Program Files (x86)\Common Files\Borland Shared\BDE\ do listy wykluczeń programów antywirusowych.
Może warto odświeżyć w programach zabezpieczeniowych reguły dla modułu "defense" bo czasem się gubią od nadmiaru nowych wersji.

Może warto odświeżyć w programach zabezpieczeniowych reguły dla modułu "defense" bo czasem się gubią od nadmiaru nowych wersji.

pozdrawiam
wini
wini