aktualizacja 30-11-2012

Pytania dotyczące obsługi programu C-Geo V8 i kolejnych edycji
JacekM

aktualizacja 30-11-2012

Post autor: JacekM »

Witam,
Podczas instalacji nowej aktualizacji wyskoczył mi komumikat
Załączniki
po wciśnięciu przerwij i ponownym uruchomieniu C-geo następny komunikat
po wciśnięciu przerwij i ponownym uruchomieniu C-geo następny komunikat
1.jpg (43.17 KiB) Przejrzano 2523 razy
teraz nie działa juz nic :(
teraz nie działa juz nic :(
2.jpg (17.55 KiB) Przejrzano 2523 razy
Awatar użytkownika
FaFaL
Team
Team
Kontakt:

Re: aktualizacja 30-11-2012

Post autor: FaFaL »

To oznacza, że z jakiś powodów nie ma Pan praw modyfikacji tego pliku...
Najlepiej zrestartować komputer i uruchomić aktualizację klikając na nim prawym klawiszem myszki i wybrać Uruchom jako administrator
Pozdrawiam Rafał Kocierz
Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team

Post autor: Jurek B. »

Prawdopodobnie podczas instalacji aktualizacji nie wyłączył Pan samego C-GEO i program aktualizacyjny nie mógł podmienić pliku c-geo8.exe który był uruchomiony w tym czasie.
Pozdrawiam Jurek B.
PUG
____
____

Post autor: PUG »

Po zainstalowaniu nowej aktualizacji, przy zakładaniu nowej tabeli z projekcie, wyskakuje błąd i trzeba ponownie uruchomić C-Geo.
Dawniej działo się tak sporadycznie, w tej chwili za każdym razem (przynajmniej u mnie). Zauważyłem też, że program otwiera się zbyt długo. Czy da się z tym coś zrobić?
Pozdrawiam.
geo_tech
__
__

Post autor: geo_tech »

Witam. Po zainstalowaniu nowej aktualizacji bardzo często wyskakuje błąd "nieoczekiwany błąd programu" przy różnych operacjach (zakładanie tabeli, przenumerowanie wsp, zapisywanie kopi projektu itp.). Przy wcześniejszej wersji działo się to sporadycznie teraz praktycznie cały czas. Co może być przyczyną? Nie chciałbym marudzić ale mam wrażenie, że z każdą dodaną funkcją program traci na stabilności. Najgorzej jeżeli błędy powodują uszkodzenie tabeli co zdarzało się mi już kilkukrotnie.
Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team

Jeżeli pojawia się taki błąd, konieczny jest kontakt z nami - przez forum nie damy rady podać uniwersalnego rozwiązania - serwis tel. daje możliwość konkretnej pomocy.
Pozdrawiam Jurek B.
Awatar użytkownika
grzes
Team
Team

Post autor: grzes »

PUG pisze:Po zainstalowaniu nowej aktualizacji, przy zakładaniu nowej tabeli z projekcie, wyskakuje błąd i trzeba ponownie uruchomić C-Geo.
Dawniej działo się tak sporadycznie, w tej chwili za każdym razem (przynajmniej u mnie). Zauważyłem też, że program otwiera się zbyt długo. Czy da się z tym coś zrobić?
geo_tech pisze:Witam. Po zainstalowaniu nowej aktualizacji bardzo często wyskakuje błąd "nieoczekiwany błąd programu" przy różnych operacjach (zakładanie tabeli, przenumerowanie wsp, zapisywanie kopi projektu itp.). Przy wcześniejszej wersji działo się to sporadycznie teraz praktycznie cały czas. Co może być przyczyną? Nie chciałbym marudzić ale mam wrażenie, że z każdą dodaną funkcją program traci na stabilności. Najgorzej jeżeli błędy powodują uszkodzenie tabeli co zdarzało się mi już kilkukrotnie.
A mozna prosic o przeslanie pliku cgeo8.elf na grzes malpa xgeo.pl?
pozdrawiam
grzes
lfLF
____
____

Post autor: lfLF »

geo_tech pisze:Witam. Po zainstalowaniu nowej aktualizacji bardzo często wyskakuje błąd "nieoczekiwany błąd programu" przy różnych operacjach (zakładanie tabeli, przenumerowanie wsp, zapisywanie kopi projektu itp.). Przy wcześniejszej wersji działo się to sporadycznie teraz praktycznie cały czas. Co może być przyczyną? Nie chciałbym marudzić ale mam wrażenie, że z każdą dodaną funkcją program traci na stabilności. Najgorzej jeżeli błędy powodują uszkodzenie tabeli co zdarzało się mi już kilkukrotnie.
U mnie (WIN XP) też coraz częściej mam ten sam problem.
Z poważaniem flFL
Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team

Tak, jak pisałem - naprawdę pomóc można tylko kontaktując się bezpośrednio - forum nie daje szansy na rozwiązywanie takich problemów.
Pozdrawiam Jurek B.
ODPOWIEDZ