Punkt wstawienia napisu
Punkt wstawienia napisu
Przy kopiowaniu warstwy na której znajdują się napisy, na inną warstwę, zmieniają się punkty wstawienia tych napisów.
Kopia nie powinna tego zmieniać ...
Kopia nie powinna tego zmieniać ...
Pozdrawiam
Re: Punkt wstawienia napisu
U mnie nic takiego się nie dzieje.(aktualizacja bieżąca). Rozumiem że chodzi o funkcje "kopiuj" w oknie warstw. (lub z legendy "kopiuj warstwę") Czy na każdym projekcie tak jest ? Jeżeli nie to proszę wysłać projekt
-To serve and protect-
-
- _____
A jak się wkleja kopiowana warstwę do innego projektu bo nie mogę tego znaleźć?
Nie ma . Plik - Eksport - Do innej mapy i wybór warstwy do eksportu
-To serve and protect-
Tak, chodzi o funkcję kopiuj warstwę w legendzie. W nowo założonym projekcie - na czarno napisy przed skopiowaniem, na czerwono po kopii warstwy. Widać że tylko wstawienie lewe górne dobrze przechodzi (napisy pokryły się).
Pozdrawiam
Tak dzieje się w każdym projekcie. Czy tak samo dzieje się u kogoś jeszcze, czy tylko u mnie tak jest?
Pozdrawiam
Tak, faktycznie przy kopiowaniu napisu, nadawana jest mu standardowa justyfikacja. Przekazałem programiście do opracowania poprawki.
Pozdrawiam Jurek B.
Problem nadal istnieje. Czy można liczyć na poprawkę w najbliższej aktualizacji?Jurek B. pisze:Tak, faktycznie przy kopiowaniu napisu, nadawana jest mu standardowa justyfikacja. Przekazałem programiście do opracowania poprawki.
Pozdrawiam
Rzeczywiście, nie dopilnowałem jak widać tej poprawki - mam nadzieję, że teraz będę skuteczny.
Pozdrawiam Jurek B.
- Krzysiek Opole
- ____
Chciałbym jeszcze dodać że przy kopiowaniu pomiędzy warstwami i exportach tworzą się podwójne odnośniki do opisów.
pozdr. K
pozdr. K
U mnie tu nie ma problemu - przydałby się projekt z taką mapą, z której po eksporcie lub przy kopiowaniu między warstwami tworzą się podwójne odnośniki.Chciałbym jeszcze dodać że przy kopiowaniu pomiędzy warstwami i exportach tworzą się podwójne odnośniki do opisów.
Pozdrawiam Jurek B.