Hello
Jedno co mnie najbardziej denerwuje przy obliczeniach osnów czy liczeniu tachimetrii jest oznaczanie punktów nawiązania. Dlatego powstało to:
https://www.dropbox.com/s/e07thmphzq4bj ... Points.zip
Analizuje pomierzone punkty i podpowiada co podchodzi pod punkty nawiązania, a po korekcie modyfikuje pliki TCH oznaczając jako nawiązania niezbędne punkty.
Wtyczka - Oznaczanie nawiązań
Wtyczka - Oznaczanie nawiązań
Pozdrawiam Rafał Kocierz
Re: Wtyczka - Oznaczanie nawiązań
świetna sprawa ! , szkoda że dopiero teraz odkryłem tą wtyczkę, praktycznie tworzy dane do zaczytania w wyrównaniu 3d. jakby dało się jakoś rozdzielić które punkty są nawiązaniami 3d/2d/1d to już byłby samograj.
Pozdrawiam Waldek Klimek
Cieszę się, że się przydaje, a już myślałem, że jestem jedyną osobą która go wykorzystuje. Co do rozbudowy, to zawsze można cosik pomyśleć, choć w innym czasie bo aktualnie brak wolnych mocy przerobowych.
Aaaaa, w programie jest mały bug (czasem się wywala - jest to zależne chyba od liczby punktów lub stanowisk) kiedyś muszę siąść i to załatać :/
Aaaaa, w programie jest mały bug (czasem się wywala - jest to zależne chyba od liczby punktów lub stanowisk) kiedyś muszę siąść i to załatać :/
Pozdrawiam Rafał Kocierz
wtyczka "wywala się" kiedy w obiekcie mamy zadania tachimetryczne utworzone importem z pliku w formacie mgo, działa jak wszystkie zadania otworzymy i zapiszemy w cgo ale to już zabija jej funkcjonalność. może problem jest w tym że w pliku tch z importu dane o stanowisku
[0]
Data=--
Godz=:
ST=PS4
i=1.566
D_zred=0
DH=0
są na końcu a po zapisaniu w cgeo są umieszczane na początku pliku ?
w plikach z importu występuje też wiersz pusty:
[99]
1=
3=1e20
4=1e20
5=1e20
6=1e20
2=
[0]
Data=--
Godz=:
ST=PS4
i=1.566
D_zred=0
DH=0
są na końcu a po zapisaniu w cgeo są umieszczane na początku pliku ?
w plikach z importu występuje też wiersz pusty:
[99]
1=
3=1e20
4=1e20
5=1e20
6=1e20
2=
Pozdrawiam Waldek Klimek
Tia
w grudniu miałem trochę pomiarów i wychwyciłem ten błąd
pod tym samym linkiem powinna być wersja poprawiona 

Pozdrawiam Rafał Kocierz
witam, wtyczka jest super, a byłaby jeszcze bardziej super gdyby dodać do niej takie opcje:
- oznacz obserwacje punkty które są stanowiskami,
- oznacz wszystkie obserwacje,
- wyczyść oznaczenia,
można pracować bez wybierania punktów z listy.
p.s. kiedy chcemy usunąć nawiązania wtyczka nie odznacza punktów nawiązania wysokościowego.
- oznacz obserwacje punkty które są stanowiskami,
- oznacz wszystkie obserwacje,
- wyczyść oznaczenia,
można pracować bez wybierania punktów z listy.
p.s. kiedy chcemy usunąć nawiązania wtyczka nie odznacza punktów nawiązania wysokościowego.
Pozdrawiam Waldek Klimek