Dzień dobry
Ponieważ powoli walczę z modułem postprocessingu musiałem ogarnąć trochę pliki RINEX. Przy tej okazji stworzyłem do C-GEO wtyczkę dzięki której można w prosty sposób zaimportować współrzędne z tych plików. Oczywiście dla punktów wyznaczanych dokładność takich współrzędnych jest niska, ale może świetnie służyć do importu współrzędnych punktów nawiązania (stacje referencyjne). Może komuś się przyda. Smacznego
Link do pobrania
Wtyczka - Import RINEX
Wtyczka - Import RINEX
Pozdrawiam Rafał Kocierz
-
- _____
Re: Wtyczka - Import RINEX
Na kiedy przewidziane jest zakończenie prac nad modułem? Razem z wyrównaniem ścisłym będzie to niezły kombajn 
Jak będę miał chwilę spróbuję wczytać właśnie nawiązania z plików rinex + obliczone wektory z gnns solution. Resztę obliczeń załatwi wyrównanie.
O jeden eksport i import mniej roboty

Jak będę miał chwilę spróbuję wczytać właśnie nawiązania z plików rinex + obliczone wektory z gnns solution. Resztę obliczeń załatwi wyrównanie.
O jeden eksport i import mniej roboty

Jeszcze trochę to potrwa bo zbieram klocki, później będzie trzeba to wszystko połączyć w całość pod jakimś znośnym interfejsem.
Pozdrawiam Rafał Kocierz
-
- _____
No to życzę miłej pracy nad tym projektem i czekam na rezultaty
Temat ten był dawno temu poruszany i długo nic się nie działo.

Temat ten był dawno temu poruszany i długo nic się nie działo.
-
- _____
Współrzędne z plików są poprawnie importowane. Jedynie H jest delikatnie inne ale to pewnie różnica pomiędzy plikami geoidy. Planowany moduł będzie liczył wektory dla L1 i L2?