Yo!
Experymentuję z dodawaniem lokalizacji do szkiców i mapek, głównie dla własnej wygody.
Na ten moment mogę spokojnie dodać Memo1.URL i w podglądzie działa jak marzenie, ale jakakolwiek próba exportu tego do PDF - czy to przez dedykowany eksport, czy wydruk do PDF (CiB, PDFCreator, Microsoft to PDF) nie daje mi pola które mogę kliknąć, wygląda jakby wgle nic nie przechodziło do PDF.
Są jakieś szanse na takie rozwiązanie?
Eksport formularza do PDF z linkiem
Eksport formularza do PDF z linkiem
Pozdrawiam
Ao
Ao
Re: Eksport formularza do PDF z linkiem
Hello,
nie wiem czy to pomoże, ale po otwarciu jednego z gotowych w C-GEO formularzy FR3 (dokumentacyjny.fr3), wpisaniu w tekst linku np. do www: po zapisie do PDF, mam taki efekt jak trzeba, załączam tu także ten wynikowy PDF.
nie wiem czy to pomoże, ale po otwarciu jednego z gotowych w C-GEO formularzy FR3 (dokumentacyjny.fr3), wpisaniu w tekst linku np. do www: po zapisie do PDF, mam taki efekt jak trzeba, załączam tu także ten wynikowy PDF.
Pozdrawiam Jurek B.
Potwierdzam, że tak wpisany URL działa i można go kliknąć nawet po wydruku generyczną drukarką do PDF.
Mój plan był raczej z takiej natury, żeby linku niebyło widać
- np. zaszyty w polu z adresem.
Poeksperymentuję z tym co jest, może coś wymyślę, ale nie robię sobie nadzieji.
Dzięki za odpowiedź,
Mój plan był raczej z takiej natury, żeby linku niebyło widać
Poeksperymentuję z tym co jest, może coś wymyślę, ale nie robię sobie nadzieji.
Dzięki za odpowiedź,
Pozdrawiam
Ao
Ao
A może QR kod jako link?
Ale to się nada dla telefonu.
Ale to się nada dla telefonu.
Pozdrawiam Jurek B.
Motyw przewodni był taki, aby dodawać link do lokalizacji w geoportalu do szkiców i mapy aby:
1) Wygodniej się nam sprawdzało te roboty wewnętrznie - szybkie odniesienie do geoportalu zawsze pomocne, czy to podejrzeć ortofoto, czy MPZP
2) Łatwiej było później wrócić do danej pracy - klik w adresik i mamy geoportal
3) jako dodatkowa zaleta dla projektantów i klientów generalnie - mapki wszelkiej maści idą teraz elektronicznie, więc zaszyty link do geoportalu do szybkiej orientacji w terenie to wartość dodana.
Najwyżej nie będzie zaszyty, tylko widoczny, trudno
Dzięki za wsparcie
1) Wygodniej się nam sprawdzało te roboty wewnętrznie - szybkie odniesienie do geoportalu zawsze pomocne, czy to podejrzeć ortofoto, czy MPZP
2) Łatwiej było później wrócić do danej pracy - klik w adresik i mamy geoportal
3) jako dodatkowa zaleta dla projektantów i klientów generalnie - mapki wszelkiej maści idą teraz elektronicznie, więc zaszyty link do geoportalu do szybkiej orientacji w terenie to wartość dodana.
Najwyżej nie będzie zaszyty, tylko widoczny, trudno
Dzięki za wsparcie
Pozdrawiam
Ao
Ao
Strona główna softline