Geo Organizer - nowe zgłoszenie i jego kalkulacja
Re: Geo Organizer - nowe zgłoszenie i jego kalkulacja
Witam.
Nie wiem jak u innych użytkowników, ale nie działa mi w raportach zestawienie zgłoszonych robót. Zaznaczam na kalendarzu interesujący mnie okres, jednak raport pojawia się pusty. Czy to jest coś, co dopiero powstanie, czy może jednak robię coś nie tak?
Nie wiem jak u innych użytkowników, ale nie działa mi w raportach zestawienie zgłoszonych robót. Zaznaczam na kalendarzu interesujący mnie okres, jednak raport pojawia się pusty. Czy to jest coś, co dopiero powstanie, czy może jednak robię coś nie tak?
Pozdrawiam.
W kolumnie "Data dokumentu" przy zgloszeniach są daty?PUG pisze:Witam.
pozdrawiam
grzes
grzes
Nie ma daty dokumentu i nie da się jej wpisać, mimo, że przy tworzeniu nowego formularza wypełniam wszystkie możliwe okienka z datami.
Pozdrawiam.
Dla zgloszen to jest ta data:
Dla tych bez daty byc moze wystarczy wejsc do edycji i zatwierdzić OKpozdrawiam
grzes
grzes
Dzięki.
Wystarczyło otworzyć każde zgłoszenie z osobna i daty automatycznie się pojawiły. Teraz działa już dobrze.
Wystarczyło otworzyć każde zgłoszenie z osobna i daty automatycznie się pojawiły. Teraz działa już dobrze.
Pozdrawiam.
czy i w jaki sposób można uzupełnić dane roboty o identyfikator zgłoszenia (dawny KERG)?
przy próbie dodania formularza utworzonego w Wordzie (doc) wywala błąd i nie mogę go dodać
przy próbie dodania formularza utworzonego w Wordzie (doc) wywala błąd i nie mogę go dodać
Czy jest możliwość aby gdzieś obok kosztów podać wartość zlecenia na którą umówiliśmy się z klientem i np kwotę pobranej zaliczki?
1. mozna wykorzystac pole numer, opis, dane dodatkowemaciekwu pisze:czy i w jaki sposób można uzupełnić dane roboty o identyfikator zgłoszenia (dawny KERG)?
2. w ktorym miejscu to dodawanie?
pozdrawiam
grzes
grzes
A ta kwota gdzies dalej bedzie wykorzystywana? Bo jesli ma byc tylko informacyjnie to proponuje dodac pole "Kwota umowiona z klientem" w danych dodatkowych. Lub korzystac z zakladki "Notatki"radeck pisze:Czy jest możliwość aby gdzieś obok kosztów podać wartość zlecenia na którą umówiliśmy się z klientem i np kwotę pobranej zaliczki?
pozdrawiam
grzes
grzes
Dokumenty dołączone do pracy - Dodaj plik.
nr zgłoszenia należy umieszczać na każdej stronie opracowania dobrze byłoby gdyby mógł się wczytywać
nr zgłoszenia należy umieszczać na każdej stronie opracowania dobrze byłoby gdyby mógł się wczytywać
To chyba wina pliku, bo próbowałem u siebie i jest ok.maciekwu pisze:Dokumenty dołączone do pracy - Dodaj plik.
A czemu by nie uzupełnić numeru na zgłoszeniu ? a jeśli nie to w robocie geodezyjnej: Każde z tych pól można wykorzystać w szablonach.maciekwu pisze:nr zgłoszenia należy umieszczać na każdej stronie opracowania dobrze byłoby gdyby mógł się wczytywać
Pozdrawiam Rafał Kocierz
To pole tez sie przenosi do szablonów:
pozdrawiam
grzes
grzes
Ave
nie pamięta mi daty Przewidywany termin wykonania .....
- Załączniki
-
- data wykonania.jpg (29.04 KiB) Przejrzano 6597 razy
Pozdrawiam
Andrzej Maciejczek
Andrzej Maciejczek
Hmm, u mnie pamięta - czy na nowym zgłoszeniu też nie działa?Maciej_o2 pisze:Ave
Pozdrawiam Jurek B.
może po wprowadzeniu daty zamknięto okno krzyżykiem, a nie przyciskiem zatwierdzającym ?
Pozdrawiam Rafał Kocierz
u mnie to samo...
to nie toFaFaL pisze:może po wprowadzeniu daty zamknięto okno krzyżykiem, a nie przyciskiem zatwierdzającym ?
A to na aktualnej wersji? Bo chyba we wczesniejszych cos bylo z tą datąk_batura pisze:u mnie to samo...
to nie toFaFaL pisze:może po wprowadzeniu daty zamknięto okno krzyżykiem, a nie przyciskiem zatwierdzającym ?
pozdrawiam
grzes
grzes
Właśnie sprawdziłem, faktycznie w najnowszej wersji jest problem ...
Pozdrawiam Rafał Kocierz
Witam.
Wiem, że programiści mają pełne ręce roboty, ale chciałem się dowiedzieć, czy w temacie karty budynku dla GeoOrganizera jest coś robione?
Wiem, że programiści mają pełne ręce roboty, ale chciałem się dowiedzieć, czy w temacie karty budynku dla GeoOrganizera jest coś robione?
Pozdrawiam.
a co to znaczy na nowym zgłoszeniu?Jurek B. pisze:Hmm, u mnie pamięta - czy na nowym zgłoszeniu też nie działa?Maciej_o2 pisze:Ave
bo zainstalowałem z linku z pierwszego postu i próbowałem dodać kilka zgłoszeń i to samo
Pozdrawiam
Andrzej Maciejczek
Andrzej Maciejczek
Mam propozycję.
"Geo Organizer - nowe zgłoszenie" opracować w dwóch wersjach:
1. Zgłoszenie roboty - tyle i aż tyle.
2. Zgłoszenie roboty - plus wszystkie fajerwerki.
"Geo Organizer - nowe zgłoszenie" opracować w dwóch wersjach:
1. Zgłoszenie roboty - tyle i aż tyle.
2. Zgłoszenie roboty - plus wszystkie fajerwerki.
Z poważaniem flFL
Poprawione - proszę raz jeszcze pobrać setup i zainstalowac programMaciej_o2 pisze:Ave
pozdrawiam
grzes
grzes
Co do kalendarza super by było jak by się dało go zintegrować z kalendarzem googla,
Wpisujemy datę np. wyznaczenia pkt granicznych i pojawia się nam na smartfonie
Zagadnienie okazało się trochę bardziej skomplikowane niż się wydawało na początku ale już cos można potestować.luci pisze:Co do kalendarza super by było jak by się dało go zintegrować z kalendarzem googla,
Dodana możliwość odhaczenia czy zadanie w Terminarzu ma się pojawić w kalendarzu Googla: Na początek program pyta o pozwolenie na dostęp do kalendarza.
Po pierwszym logowaniu należy wybrać z listy do ktorego kalendarza będą dodawane terminy: Link do aktualnej wersji w pierwszym poście
Jestem ciekaw czy (i jak) to bedzię działać
pozdrawiam
grzes
grzes
Dziekuje za nadeslane raporty bledow.
Poprawiony powinien juz byc blad "Unable to write to GC"
Prosze raz jeszcze pobrac i zainstalowac program
Poprawiony powinien juz byc blad "Unable to write to GC"
Prosze raz jeszcze pobrac i zainstalowac program
pozdrawiam
grzes