Geo Organizer - formularz P i EGiB
Geo Organizer - formularz P i EGiB
Nowe opcje w programie dostępne w setupie testowym:
- dodana możliwość wygenerowania formularza P: "Wniosek o udostępnienie materiałów powiatowego zasobu geodezyjnego i kartograficznego"
- dodana możliwość wygenerowania formularza EGiB: "Wniosek o wydanie wypisu/wyrysu z ewidencji gruntów i budynków"
- do edytora szablonu dodane pole Wstaw->Działki->lista osób (tabelka) - właściciele działek będących przedmiotem opracowania
- dodana możliwość wygenerowania formularza P: "Wniosek o udostępnienie materiałów powiatowego zasobu geodezyjnego i kartograficznego"
- dodana możliwość wygenerowania formularza EGiB: "Wniosek o wydanie wypisu/wyrysu z ewidencji gruntów i budynków"
- do edytora szablonu dodane pole Wstaw->Działki->lista osób (tabelka) - właściciele działek będących przedmiotem opracowania
pozdrawiam
grzes
grzes
-
- __
Re: Geo Organizer - formularz P i EGiB
Świetna sprawa.
Czy do formularza P będą opracowane jeszcze formularze uszczegóławiające P1, P2, P3 itd?
Czy do formularza P będą opracowane jeszcze formularze uszczegóławiające P1, P2, P3 itd?
Już są. Właczaja sie automatycznie po wybraniu odpowiednich opcji:geoekspres pisze:Świetna sprawa.
pozdrawiam
grzes
grzes
-
- __
Pospieszyłem się z uwagami.
Dziękuję.
Dziękuję.
Nie ma problemu - wprost nigdzie o tym nie napisalemgeoekspres pisze:Pospieszyłem się z uwagami.
Dziękuję.
pozdrawiam
grzes
grzes
Witam,
we wniosku o wypis/wyrys, przy ściąganiu danych Wykonawcy, REGON ląduje nie w tym polu co trzeba?
we wniosku o wypis/wyrys, przy ściąganiu danych Wykonawcy, REGON ląduje nie w tym polu co trzeba?
- Załączniki
-
- Schowek03.jpg (51.93 KiB) Przejrzano 23613 razy
pozdrawiam
arttiq
arttiq
Tam nawet nie regon lądował tylko identyfikator. Setup juz poprawiony - dzięki za sygnałarttiq pisze:Witam,
pozdrawiam
grzes
grzes
UWAGA! Dzisiejsza wersja testowa miała uszkodzony wydruk zgloszenia - jeśli ktos korzysta z tej wersji to proszę pobrać i zainstalować ją raz jeszcze.
pozdrawiam
grzes
grzes
Cześć.
Na moim komputerze "laptop" pole z przyciskami zatwierdzającymi wniosek P są poniżej menu start i nie da się ich kliknąć. Pasuje dodać opcję przesuwania żeby te przyciski były dostępne.
Na moim komputerze "laptop" pole z przyciskami zatwierdzającymi wniosek P są poniżej menu start i nie da się ich kliknąć. Pasuje dodać opcję przesuwania żeby te przyciski były dostępne.
A jaka rozdzielczosc ekranu ma ten laptop?hasan1685 pisze:Cześć.
W menu "Opcje" jest "Wygładzanie czcionek" - można sprobowac to wylaczyc. Ta opcja skaluje tez okna i powoduje ze teksty sa czytelne na monitorach o wiekszych rozdzielczosciach.
pozdrawiam
grzes
grzes
Mam problem z wnioskiem P. Źle generuje Wnioskodawcę.
Wybieram wnioskodawcę np" Paweł Nowak" potem uzupełniam resztę wniosku. Naciskam podgląd i wszystko jest ok a następnie naciskam "ok" i generuje wniosek i wtedy zmienia mi się nazwa wnioskodawcy na "Kamil Molda" którego wprowadziłem jako pierwszego natomiast resztę pozycji (adres...) zaczytuje z "Paweł Nowak" Proszę o sprawdzenie tego błędu z generowaniem wniosku
Wybieram wnioskodawcę np" Paweł Nowak" potem uzupełniam resztę wniosku. Naciskam podgląd i wszystko jest ok a następnie naciskam "ok" i generuje wniosek i wtedy zmienia mi się nazwa wnioskodawcy na "Kamil Molda" którego wprowadziłem jako pierwszego natomiast resztę pozycji (adres...) zaczytuje z "Paweł Nowak" Proszę o sprawdzenie tego błędu z generowaniem wniosku
Chyba zawsze przywraca tego wnioskodawce ktory jest ustawiony w pracy. Poprawiłem: setup do testówhasan1685 pisze:Mam problem z wnioskiem P. Źle generuje Wnioskodawcę.
pozdrawiam
grzes
grzes
Pobrałem ten setup ale podczas instalacji wyskakuje mi taki błąd :
- Załączniki
-
- Przechwytywanie.JPG (17.54 KiB) Przejrzano 23154 razy
Prosze sprawdzic czy zadziala uruchomienie setupu jako administrator - bo cos to wyglada na brak uprawnien
pozdrawiam
grzes
grzes
Dziś włączyłem komputer, spróbowałem ponownie zaktualizować i poszło.
-
- ___
Witam, czy jest możliwość dodania do wniosku P8 funkcji automatycznego wypełnienia (np. pod przyciskiem F2) lokalizacji, tak jak w przypadku wypełniania zgłoszenia?
to się ma wstawiać w "Dodatkowe wyjaśnienia ... "?SmartGeoPL pisze:Witam, czy jest możliwość dodania do wniosku P8 funkcji automatycznego wypełnienia (np. pod przyciskiem F2) lokalizacji, tak jak w przypadku wypełniania zgłoszenia?
pozdrawiam
grzes
grzes
-
- ___
Chodzi tutaj o wniosek P8 "dane identyfikujące obszar objęty wnioskiem", zaznaczamy "jednostki podziału terytorialnego" i poniżej znajduje się puste pole do wpisania informacji o położeniu działki, dobrze gdyby to puste pole wypełniało się automatycznie tymi danymi.
Dodane (F2/F3) w wersji testowej (z powodu innych zmian wersja testowa wymaga aktualizacji serwera)
pozdrawiam
grzes
grzes
-
- ___
Zmienił się wzór wniosków.
http://prawo.sejm.gov.pl/isap.nsf/DocDe ... 0190000434
http://prawo.sejm.gov.pl/isap.nsf/DocDe ... 0190000434
Witam
Zmiana jest tylko jedna w EGIB:
11. Uzasadnienie wniosku o wydanie wypisu z ewidencji gruntów i budynków zawierającego dane podmiotów, o których mowa w art. 20 ust. 2 pkt 1 ustawy z dnia 17 maja 1989 r. - Prawo geodezyjne i kartograficzne (Dz. U. z 2017 r. poz. 2101, z późn. zm.)
To zmienimy.
Chyba że trzeba jeszcze dodać przypisy?
Zmiana jest tylko jedna w EGIB:
11. Uzasadnienie wniosku o wydanie wypisu z ewidencji gruntów i budynków zawierającego dane podmiotów, o których mowa w art. 20 ust. 2 pkt 1 ustawy z dnia 17 maja 1989 r. - Prawo geodezyjne i kartograficzne (Dz. U. z 2017 r. poz. 2101, z późn. zm.)
To zmienimy.
Chyba że trzeba jeszcze dodać przypisy?
-To serve and protect-