Baza TERYT w GeoOrganizerze

aplikacja do zarządzania robotami geodezyjnymi
Aoschin
____
____
Posty: 101
Rejestracja: wtorek, 27 sierpnia 2019, 12:35

Baza TERYT w GeoOrganizerze

Post autor: Aoschin »

Czy pliki zawierające bazę TERYT w GeoOrganizerze są kompatybilne z tymi z C-GEO?
Te domyślne zawierają parę błędów w nazwach powiatów (tj. "Kalisz" zamiast -"Kalisz - miasto na prawach powiatu") i paru innych nazwach gmin i jednostek ewidencyjnych. Te w C-Geo mam doprowadzone do porządku, ale te w GeoOrganizerze już nie i przy łączeniu projektu z GeoOrganizerem nadpisuje mi poprawne nazwy powiatu/jednostek ewidencyjnych.
Pozdrawiam
Ao
Asia T.
Team
Team
Posty: 581
Rejestracja: wtorek, 10 marca 2015, 20:49

Re: Baza TERYT w GeoOrganizerze

Post autor: Asia T. »

Pliki TERYT są kompatybilne, ale są przechowywane osobno dla C-GEO, osobno dla GO - stąd też jeśli zmodyfikował Pan bazę w C-GEO to GO i tak korzysta ze swojej.
W kolejnej aktualizacji GeoOrganizera będzie już jednak możliwe edytowanie bazy TERYT tak, jak w C-GEO i będzie można zmodyfikować bazę.
Aoschin
____
____
Posty: 101
Rejestracja: wtorek, 27 sierpnia 2019, 12:35

Re: Baza TERYT w GeoOrganizerze

Post autor: Aoschin »

Pytałam, bo zawsze po skopiowaniu wyrzucało mi jakiś błąd i musiałem pobierać domyślne.

Czekam z niecierpliwością :)
Pozdrawiam
Ao
Aoschin
____
____
Posty: 101
Rejestracja: wtorek, 27 sierpnia 2019, 12:35

Re: Baza TERYT w GeoOrganizerze

Post autor: Aoschin »

Po skopiowaniu plików TERYT z C-GEO do folderu GO dostaję taki error
Zrzut ekranu 2021-04-19 152622.jpg
Zrzut ekranu 2021-04-19 152622.jpg (38.91 KiB) Przejrzano 473 razy
Coś jeszcze trzeba skopiować oprócz
- teryt_obr.dat
- teryt_obr.idx
?

Kopiuję do C:\Users\Public\Documents\Geo Organizer.
Trzeba jeszcze podmienić to gdzieś w plikach serwera? Coś robię źle?
Pozdrawiam
Ao
Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 7010
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: Baza TERYT w GeoOrganizerze

Post autor: Jurek B. »

To są inne pliki i inne formaty, więc nie można tego kopiować.
W aktualnej testowej wersji GeoOrganizera można już edytować te dane TERYT w programie - przez dane pracy - ikonka wyświetlająca TERYT - tam można modyfikować dane.
Jednak, jeśli ktoś zauważy niezgodność naszej bazy w GO z aktualnym stanem TERYT - proszę pisać do nas - zmienimy sami w aktualizacji programu.
Pozdrawiam Jurek B.
ODPOWIEDZ