GeoOrganizer - lista zmian w programie

aplikacja do zarządzania robotami geodezyjnymi
Awatar użytkownika
grzes
Team
Team
Posty: 2740
Rejestracja: piątek, 18 marca 2005, 23:01

Re: GeoOrganizer - lista zmian w programie

Post autor: grzes »

pomiar pisze: piątek, 14 stycznia 2022, 11:57 Mam jeszcze jedno pytanko odnośnie numerowania faktur. Do teraz numerowałem to po kolei czyli 1/2021, jest jakiś sposób żeby numerować to na podstawie miesięcy czyli 1/1/2021 2/1/2021 1/2/2021 gdzie po kolei to nr faktury miesiąc oraz rok?
Z tego co pamietam to autonumeracja jest w obrębie przyrostka. Czyli w styczniu wpisujemy 1 i /1/2022. A w lutym przy pierwszej fakturze musimy tylko pamietać o zmianie przyrostka na /2/2022
pozdrawiam
grzes
pomiar
_____
_____
Posty: 315
Rejestracja: piątek, 12 lipca 2019, 17:43
Lokalizacja: Wadowice
Kontakt:

Re: GeoOrganizer - lista zmian w programie

Post autor: pomiar »

Dziękuję za wyjaśnienie, działa
Awatar użytkownika
MichałM
_
_
Posty: 3
Rejestracja: poniedziałek, 17 stycznia 2022, 14:54
Lokalizacja: Łobez

Re: GeoOrganizer - lista zmian w programie

Post autor: MichałM »

Dzień dobry.
Czy istnieje możliwość pogrupowania prac geodezyjnych w głównym oknie programu na prace aktywne i prace zakończone? Teraz wszystkie są na jednej liście, a wygodniej chyba jeżeli te zakończone byłyby na osobnej.
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Wojtek P.
Team
Team
Posty: 899
Rejestracja: wtorek, 8 lutego 2005, 09:35

Re: GeoOrganizer - lista zmian w programie

Post autor: Wojtek P. »

Nie wystarczy "fitr" prace "nie zakończone"?
-To serve and protect-
Awatar użytkownika
MichałM
_
_
Posty: 3
Rejestracja: poniedziałek, 17 stycznia 2022, 14:54
Lokalizacja: Łobez

Re: GeoOrganizer - lista zmian w programie

Post autor: MichałM »

Można użyć filtra, tak też robię, ale osobne zakładki na prace w trakcie i zakończone byłyby chyba wygodniejsze w użytkowaniu...?
Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 7573
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: GeoOrganizer - lista zmian w programie

Post autor: Jurek B. »

Zamiast filtrowania lepiej użyć Grupowania przez przeciągnięcie nazwy pola po którym to grupowanie nastąpi na pasek nad listą pól - wtedy co prawda nie ma zakładek ale są widoczne grupy dokumentów:
Załączniki
Przechwytywanie.JPG
Przechwytywanie.JPG (51.77 KiB) Przejrzano 1568 razy
Pozdrawiam Jurek B.
Awatar użytkownika
MichałM
_
_
Posty: 3
Rejestracja: poniedziałek, 17 stycznia 2022, 14:54
Lokalizacja: Łobez

Re: GeoOrganizer - lista zmian w programie

Post autor: MichałM »

Może wprowadzicie taką zmianę w przyszłej aktualizacji? Czy nie jest to możliwe?
Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 7573
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: GeoOrganizer - lista zmian w programie

Post autor: Jurek B. »

Raczej nie wprowadzimy, chociaż propozycję zapisałem na liście życzeń.
Pozdrawiam Jurek B.
jergeo
__
__
Posty: 17
Rejestracja: czwartek, 27 stycznia 2022, 09:37

Re: GeoOrganizer - lista zmian w programie

Post autor: jergeo »

Mam osobliwy problem. Uruchamiam program, którego okno się nie pojawia, ale procesy w Menedżerze zadań się pojawiają. Deinstalacja, instalacja, problem tylko na tym PC. Alt+Tab okna geoorganizera nie widzi. Co to może być?
EDIT: Zainstalowałem _setup2021_10_13 i działa.
Załączniki
Przechwytywanie.PNG
Przechwytywanie.PNG (10.47 KiB) Przejrzano 811 razy
maciekwu
VIP
VIP
Posty: 1088
Rejestracja: czwartek, 31 marca 2005, 19:17

Re: GeoOrganizer - lista zmian w programie

Post autor: maciekwu »

Czy to jest zamierzone, że dane dla działki mogę wprowadzić tylko z pliku gml lub swd. Brak jest możliwości wprowadzenia danych dla działek z klawiatury
dz.png
dz.png (24.25 KiB) Przejrzano 793 razy
Awatar użytkownika
Wojtek P.
Team
Team
Posty: 899
Rejestracja: wtorek, 8 lutego 2005, 09:35

Re: GeoOrganizer - lista zmian w programie

Post autor: Wojtek P. »

No a zielony plusik?
-To serve and protect-
maciekwu
VIP
VIP
Posty: 1088
Rejestracja: czwartek, 31 marca 2005, 19:17

Re: GeoOrganizer - lista zmian w programie

Post autor: maciekwu »

Faktycznie!!! Czasem człowiek głupieje
ODPOWIEDZ