Geo Organizer - setup testowy

aplikacja do zarządzania robotami geodezyjnymi
Aoschin
____
____
Posty: 120
Rejestracja: wtorek, 27 sierpnia 2019, 12:35

Re: Geo Organizer - setup testowy

Post autor: Aoschin »

grzes pisze: piątek, 22 stycznia 2021, 12:59 Dodane rozpoznawanie znaku "\" w nazwie grupy. Jego użycie skutkuje później rozbiciem w menu:
sz1.png
sz2.png
dodane też sortowanie ( w menu) po nazwie szablonu

opcje dostępne w setupie testowym
Czy taka opcja zadziałałaby też w Raportach w C-Geo? Byłoby to bardzo wygodne.
Pozdrawiam
Ao
pomiar
____
____
Posty: 205
Rejestracja: piątek, 12 lipca 2019, 17:43

Re: Geo Organizer - setup testowy

Post autor: pomiar »

A ja mam pytanie czy istniej jakakolwiek możliwość wprowadzenia mieszanego spisu treści ? Chodzi mi o to ze jak mam trzy szkice polowe to mam strony z zakresu np 2-4 a jak np mam jedna mapę to mam stronę np 6. Teraz jest wybór albo to albo to ?
Awatar użytkownika
grzes
Team
Team
Posty: 2608
Rejestracja: piątek, 18 marca 2005, 23:01

Re: Geo Organizer - setup testowy

Post autor: grzes »

pomiar pisze: piątek, 22 stycznia 2021, 16:26 A ja mam pytanie czy istniej jakakolwiek możliwość wprowadzenia mieszanego spisu treści ? Chodzi mi o to ze jak mam trzy szkice polowe to mam strony z zakresu np 2-4 a jak np mam jedna mapę to mam stronę np 6. Teraz jest wybór albo to albo to ?
nie wiem czy dobrze rozumiem - chodzi o to zeby jednostronicowe pozycje zamiast zapisu np 6-6 mialy tylko 6?
pozdrawiam
grzes
Awatar użytkownika
grzes
Team
Team
Posty: 2608
Rejestracja: piątek, 18 marca 2005, 23:01

Re: Geo Organizer - setup testowy

Post autor: grzes »

Aoschin pisze: piątek, 22 stycznia 2021, 13:31
grzes pisze: piątek, 22 stycznia 2021, 12:59 Dodane rozpoznawanie znaku "\" w nazwie grupy. Jego użycie skutkuje później rozbiciem w menu:
sz1.png

sz2.png

dodane też sortowanie ( w menu) po nazwie szablonu

opcje dostępne w setupie testowym
Czy taka opcja zadziałałaby też w Raportach w C-Geo? Byłoby to bardzo wygodne.
powinno się dać - sprawdzę w najbliższym czasie
pozdrawiam
grzes
pomiar
____
____
Posty: 205
Rejestracja: piątek, 12 lipca 2019, 17:43

Re: Geo Organizer - setup testowy

Post autor: pomiar »

grzes pisze: piątek, 22 stycznia 2021, 19:51
pomiar pisze: piątek, 22 stycznia 2021, 16:26 A ja mam pytanie czy istniej jakakolwiek możliwość wprowadzenia mieszanego spisu treści ? Chodzi mi o to ze jak mam trzy szkice polowe to mam strony z zakresu np 2-4 a jak np mam jedna mapę to mam stronę np 6. Teraz jest wybór albo to albo to ?
nie wiem czy dobrze rozumiem - chodzi o to zeby jednostronicowe pozycje zamiast zapisu np 6-6 mialy tylko 6?
Dokładnie tak.
Awatar użytkownika
grzes
Team
Team
Posty: 2608
Rejestracja: piątek, 18 marca 2005, 23:01

Re: Geo Organizer - setup testowy

Post autor: grzes »

grzes pisze: piątek, 22 stycznia 2021, 19:51
Aoschin pisze: piątek, 22 stycznia 2021, 13:31
grzes pisze: piątek, 22 stycznia 2021, 12:59 Dodane rozpoznawanie znaku "\" w nazwie grupy. Jego użycie skutkuje później rozbiciem w menu:
sz1.png

sz2.png

dodane też sortowanie ( w menu) po nazwie szablonu

opcje dostępne w setupie testowym
Czy taka opcja zadziałałaby też w Raportach w C-Geo? Byłoby to bardzo wygodne.
powinno się dać - sprawdzę w najbliższym czasie
dodane w wersji testowej C-Geo
pozdrawiam
grzes
Awatar użytkownika
grzes
Team
Team
Posty: 2608
Rejestracja: piątek, 18 marca 2005, 23:01

Re: Geo Organizer - setup testowy

Post autor: grzes »

grzes pisze: piątek, 22 stycznia 2021, 19:51
pomiar pisze: piątek, 22 stycznia 2021, 16:26 A ja mam pytanie czy istniej jakakolwiek możliwość wprowadzenia mieszanego spisu treści ? Chodzi mi o to ze jak mam trzy szkice polowe to mam strony z zakresu np 2-4 a jak np mam jedna mapę to mam stronę np 6. Teraz jest wybór albo to albo to ?
nie wiem czy dobrze rozumiem - chodzi o to zeby jednostronicowe pozycje zamiast zapisu np 6-6 mialy tylko 6?
Na razie zmienione na sztywno - tzn nie ma opcji do tego. Wydaje mi się to przyjemniejsze dla oka. Ale jak by ktoś chciał powrotu do zapisu 6-6 to zrobimy opcję. Poprawka jest w wersji testowej.
pozdrawiam
grzes
pomiar
____
____
Posty: 205
Rejestracja: piątek, 12 lipca 2019, 17:43

Re: Geo Organizer - setup testowy

Post autor: pomiar »

Wygląda super. Bardzo dziękuję za szybką reakcję
marioo
VIP
VIP
Posty: 1049
Rejestracja: piątek, 23 czerwca 2006, 08:22
Lokalizacja: Białystok

Re: Geo Organizer - setup testowy

Post autor: marioo »

No to ja już mogę powiedzieć, że u mnie w ośrodku wymagają zapisu 6-6, więc lepsza byłaby opcja do wyboru. Osobiście jest mi obojętny ten format, ale wiadomo jak to jest z ośrodkami...
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
grzes
Team
Team
Posty: 2608
Rejestracja: piątek, 18 marca 2005, 23:01

Re: Geo Organizer - setup testowy

Post autor: grzes »

marioo pisze: poniedziałek, 25 stycznia 2021, 12:45 No to ja już mogę powiedzieć, że u mnie w ośrodku wymagają zapisu 6-6, więc lepsza byłaby opcja do wyboru. Osobiście jest mi obojętny ten format, ale wiadomo jak to jest z ośrodkami...
:) ok - będzie opcja
pozdrawiam
grzes
Awatar użytkownika
grzes
Team
Team
Posty: 2608
Rejestracja: piątek, 18 marca 2005, 23:01

Re: Geo Organizer - setup testowy

Post autor: grzes »

ariel0-0 pisze: niedziela, 10 stycznia 2021, 16:15 Przydało by się, przy fakturowaniu, powiązanie sprzedawcy z wykonawcą prac i jego przyrostkiem do numeru faktury, nr konta i innymi danymi.
W wersji testowej https://softline.geo.pl/pobieralnia/2-u ... zer-pliki2 jest to dodane. Tylko UWAGA konieczna jest aktualizacja serwera.
wykon.png
wykon.png (12.92 KiB) Przejrzano 3947 razy
pozdrawiam
grzes
Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 7046
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: Geo Organizer - setup testowy

Post autor: Jurek B. »

Zapraszam do zapoznania się, przetestowania i zgłaszania Państwa uwag i sugestii na temat nowej funkcji umożliwiającej zarządzanie postępem realizacji prac geodezyjnych.
Przechwytywanie.JPG
Przechwytywanie.JPG (50.38 KiB) Przejrzano 3886 razy
Na razie rozwiązanie dostępne jest w instalacji testowej GeoOrganizera, ale w najbliższej aktualizacji będzie w oficjalnej aktualizacji GeoOrganizera i w module e-Operatu w C-GEO.
Tu link do opisu funkcjonalności.
Pozdrawiam Jurek B.
kuba288
_
_
Posty: 9
Rejestracja: czwartek, 5 lipca 2018, 22:15

Re: Geo Organizer - setup testowy

Post autor: kuba288 »

Witam,
W szablonach nie można wybrać który szablon spisu treści do generowania operatu ma być domyślny (nie działa opcja wstawiania "ptaszka" w poprawnym okienku).
Po usunięciu błędnego szablonu, którego nie chcemy już używać, pojawia się on ponownie w szablonach kiedy naciskamy "generuj zbiorczy pdf"
Awatar użytkownika
grzes
Team
Team
Posty: 2608
Rejestracja: piątek, 18 marca 2005, 23:01

Re: Geo Organizer - setup testowy

Post autor: grzes »

kuba288 pisze: czwartek, 18 lutego 2021, 14:30 Witam,
W szablonach nie można wybrać który szablon spisu treści do generowania operatu ma być domyślny (nie działa opcja wstawiania "ptaszka" w poprawnym okienku).
Po usunięciu błędnego szablonu, którego nie chcemy już używać, pojawia się on ponownie w szablonach kiedy naciskamy "generuj zbiorczy pdf"
W tabelce sie nie da - trzeba wejsc do edycji (druga ikonka) i tam zmienic
pozdrawiam
grzes
pomiar
____
____
Posty: 205
Rejestracja: piątek, 12 lipca 2019, 17:43

Re: Geo Organizer - setup testowy

Post autor: pomiar »

Można dodać opcję, gdy podczas dodawania nowej roboty i wybrania daty rozpoczęcia program automatycznie dodaje termin zakończenia prac ( przepisowy rok ) ?
Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 7046
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: Geo Organizer - setup testowy

Post autor: Jurek B. »

pomiar pisze: środa, 24 lutego 2021, 17:14 Można dodać opcję, gdy podczas dodawania nowej roboty i wybrania daty rozpoczęcia program automatycznie dodaje termin zakończenia prac ( przepisowy rok ) ?
Zrobione w ostatniej aktualizacji.
Pozdrawiam Jurek B.
exigeo
_
_
Posty: 7
Rejestracja: wtorek, 11 sierpnia 2020, 11:12

Re: Geo Organizer - setup testowy

Post autor: exigeo »

Czy jest opcja aby przy generowaniu zbiorczego operatu nagłówek wyświetlał się na każdej stronie? Obecnie jak sobie ustawie nagłówek to jest wszędzie poza stroną tytułową i spisem treści, a z racji na ostatnią uwagę weryfikatora że na każdej stronie powinien być zapis mniej więcej "Podpisano elektronicznie - kierownik prac XXX XXX, geodeta uprawniony nr XX"
pomiar
____
____
Posty: 205
Rejestracja: piątek, 12 lipca 2019, 17:43

Re: Geo Organizer - setup testowy

Post autor: pomiar »

Również pytanie czy istnieje opcja dodawania większej ilości obrębów do strony tytułowej ?
Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 7046
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: Geo Organizer - setup testowy

Post autor: Jurek B. »

pomiar pisze: środa, 24 marca 2021, 16:33 Również pytanie czy istnieje opcja dodawania większej ilości obrębów do strony tytułowej ?
Byłaby, gdyby w pracy można było wprowadzić więcej obrębów - teraz nie ma takiej możliwości i raczej nie będzie wprost, chyba, że jako dodatkowy, własny atrybut (Dane dodatkowe).
Pozdrawiam Jurek B.
Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 7046
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: Geo Organizer - setup testowy

Post autor: Jurek B. »

exigeo pisze: środa, 24 marca 2021, 14:41 Czy jest opcja aby przy generowaniu zbiorczego operatu nagłówek wyświetlał się na każdej stronie? Obecnie jak sobie ustawie nagłówek to jest wszędzie poza stroną tytułową i spisem treści, a z racji na ostatnią uwagę weryfikatora że na każdej stronie powinien być zapis mniej więcej "Podpisano elektronicznie - kierownik prac XXX XXX, geodeta uprawniony nr XX"
Programista to sprawdzi, ale pewnie będzie możliwa taka modyfikacja programu.
Pozdrawiam Jurek B.
Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 7046
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: Geo Organizer - setup testowy

Post autor: Jurek B. »

exigeo pisze: środa, 24 marca 2021, 14:41 Czy jest opcja aby przy generowaniu zbiorczego operatu nagłówek wyświetlał się na każdej stronie? Obecnie jak sobie ustawie nagłówek to jest wszędzie poza stroną tytułową i spisem treści, a z racji na ostatnią uwagę weryfikatora że na każdej stronie powinien być zapis mniej więcej "Podpisano elektronicznie - kierownik prac XXX XXX, geodeta uprawniony nr XX"
W instalacji wersji testowej jest już to możliwe - w edycji nagłówka:
Załączniki
Przechwytywanie.JPG
Przechwytywanie.JPG (45.92 KiB) Przejrzano 1812 razy
Pozdrawiam Jurek B.
tomek
____
____
Posty: 197
Rejestracja: czwartek, 21 kwietnia 2005, 22:57

Re: Geo Organizer - setup testowy

Post autor: tomek »

"Udało "mi się usunąć robotę ze wszystkimi dokumentami . Brak komunikatu o usuwaniu roboty . Jest sposób na przywrócenie opcja "cofnij"?
[size=134][url=http://www.geodezja.net.pl/]www.geodezja.net.pl[/url][/size]
Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 7046
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: Geo Organizer - setup testowy

Post autor: Jurek B. »

tomek pisze: wtorek, 11 maja 2021, 20:34 "Udało "mi się usunąć robotę ze wszystkimi dokumentami . Brak komunikatu o usuwaniu roboty . Jest sposób na przywrócenie opcja "cofnij"?
Raczej to niemożliwe - przy usuwaniu pracy są dwa ostrzeżenia - pierwsze "Czy na pewno usunąć...?", a drugie ostrzegające o usuwanych dokumentach.
Po wszystkim można odnaleźć usunięte dokumenty w katalogu GeoOrganizer\Dokumenty\O.
Pozdrawiam Jurek B.
tomek
____
____
Posty: 197
Rejestracja: czwartek, 21 kwietnia 2005, 22:57

Re: Geo Organizer - setup testowy

Post autor: tomek »

A jednak stało się i trudno błąd operatora. Chciałem usunąć dokument a kliknąłem w inną ikonkę (usuń robotę) i mu potwierdziłem nie czytając komunikatu.
Myślałem o wprowadzeniu funkcji automat " cofnij" niż szukanie dokumentów po archiwach.
Teraz poradziłem sobie opcją :POŁĄCZ PROJEKT z c-geo (dograłem później ręcznie gml )-resztę dokumentów z dysku ręcznie :D
[size=134][url=http://www.geodezja.net.pl/]www.geodezja.net.pl[/url][/size]
exigeo
_
_
Posty: 7
Rejestracja: wtorek, 11 sierpnia 2020, 11:12

Re: Geo Organizer - setup testowy

Post autor: exigeo »

dlaczego w ustawieniach numerowania, opcja "wstawiaj numer na spisie treści" jest wyszarzona i nie mogę jej wybrać?

W tym momencie co raz częsciej dostaje protokół z uwagą, że spis treści powinien być w spisie treści jakkolwiek to nie jest głupie - a obecnie mam możliwość dodania spisu treści do spisu treści ale nie ma tam numeru strony wtedy?!
ODPOWIEDZ