GeoOrganizer - lista zmian w programie

aplikacja do zarządzania robotami geodezyjnymi
Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 7425
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: GeoOrganizer - lista zmian w programie

Post autor: Jurek B. »

Proszę o bardziej szczegółową informację dot. dostosowania spisu treści - spróbujemy pomóc.
Pozdrawiam Jurek B.
exigeo
__
__
Posty: 11
Rejestracja: wtorek, 11 sierpnia 2020, 11:12

Re: GeoOrganizer - lista zmian w programie

Post autor: exigeo »

chodzi o to, aby każdy dokument wyglądał podobnie, dla strony tytułowej oraz sprawozdania udało mi się wczytać szablon papieru firmowego, na którym na samej górze mamy logo, miejscowość, datę itd.
Edycja zarówno strony tytułowej jak i każdego innego dokumentu jest banalnie proste, natomiast przy spisie treści uruchamia się edytor szablonu, którego nie sposób bez jakiejś instrukcji zmienić na szybko.
tomek
____
____
Posty: 204
Rejestracja: czwartek, 21 kwietnia 2005, 22:57

Re: GeoOrganizer - lista zmian w programie

Post autor: tomek »

Proszę o informacje,jak mogę sprawdzić, którą mam zainstalowaną wersję programu. W opcjach " o programie " w okienku jest tylko informacja o licencji i dacie aktualizacji.
[size=134][url=http://www.geodezja.net.pl/]www.geodezja.net.pl[/url][/size]
Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 7425
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: GeoOrganizer - lista zmian w programie

Post autor: Jurek B. »

W lewym dolnym rogu tego okna powinna być informacja o dacie kompilacji:
Załączniki
Przechwytywanie.JPG
Przechwytywanie.JPG (53.04 KiB) Przejrzano 4407 razy
Pozdrawiam Jurek B.
tomek
____
____
Posty: 204
Rejestracja: czwartek, 21 kwietnia 2005, 22:57

Re: GeoOrganizer - lista zmian w programie

Post autor: tomek »

No to u mnie tego podkreślonego nie ma na żadnym stanowisku.
[size=134][url=http://www.geodezja.net.pl/]www.geodezja.net.pl[/url][/size]
Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 7425
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: GeoOrganizer - lista zmian w programie

Post autor: Jurek B. »

Czyli nie ma zainstalowanej aktualizacji z 29.01.2021 o której pisaliśmy tu.
Pozdrawiam Jurek B.
tomek
____
____
Posty: 204
Rejestracja: czwartek, 21 kwietnia 2005, 22:57

Re: GeoOrganizer - lista zmian w programie

Post autor: tomek »

Po pobraniu dzisiaj i zainstalowaniu setup pojawiła się wersja .Teraz tylko pytanie,czy mam aktualizować na serwerze?Po włączeniu GO nie było żadnego komunikatu.
Kiedyś czytałem,że jak będą sprzeczne wersje to się pojawi komunikat.Rozumiem,że ta aktualizacja tego nie wymaga
[size=134][url=http://www.geodezja.net.pl/]www.geodezja.net.pl[/url][/size]
Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 7425
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: GeoOrganizer - lista zmian w programie

Post autor: Jurek B. »

Aktualizacji serwera nie było w tej dacie, ewentualna aktualizacja serwera jest sygnalizowana w czasie aktualizacji programu i też przez nas opisywana w informacji o aktualizacji.
Pozdrawiam Jurek B.
tomek
____
____
Posty: 204
Rejestracja: czwartek, 21 kwietnia 2005, 22:57

Re: GeoOrganizer - lista zmian w programie

Post autor: tomek »

Dziękuje za info .Pozdrawiam
[size=134][url=http://www.geodezja.net.pl/]www.geodezja.net.pl[/url][/size]
Tomasz.W
__
__
Posty: 16
Rejestracja: środa, 7 grudnia 2011, 14:57

Re: GeoOrganizer - lista zmian w programie

Post autor: Tomasz.W »

Po ostatniej aktualizacji na komputerze gdzie jest klient i serwer GO, po każdym restarcie komputera muszę wprowadzać nr IP serwera w kliencie GO, kolejne uruchomienia programu pamiętają wprowadzone dane do ponownego uruchomienia Windows 7. Gdzie jest problem? wcześniej działało prawidłowo.
Tomasz.W
__
__
Posty: 16
Rejestracja: środa, 7 grudnia 2011, 14:57

Re: GeoOrganizer - lista zmian w programie

Post autor: Tomasz.W »

Po ostatniej aktualizacji na komputerze gdzie jest klient i serwer GO, po każdym restarcie komputera muszę wprowadzać nr IP serwera w kliencie GO, kolejne uruchomienia programu pamiętają wprowadzone dane do ponownego uruchomienia Windows 7. Gdzie jest problem? wcześniej działało prawidłowo.
Awatar użytkownika
Wojtek P.
Team
Team
Posty: 888
Rejestracja: wtorek, 8 lutego 2005, 09:35

Re: GeoOrganizer - lista zmian w programie

Post autor: Wojtek P. »

Proszę o kontakt bezpośredni z serwisem
-To serve and protect-
pomiar
_____
_____
Posty: 301
Rejestracja: piątek, 12 lipca 2019, 17:43
Lokalizacja: Wadowice
Kontakt:

Re: GeoOrganizer - lista zmian w programie

Post autor: pomiar »

1 - Po ostatniej aktualizacji i instalacji wersji 64 bit przy próbie dodania faktury wyskakuje taki błąd
2 - Można dodać do faktury opcje, by nazwę i cenę pobierało mi z kosztorysu prac ?
Załączniki
1.png
1.png (4.98 KiB) Przejrzano 2274 razy
Awatar użytkownika
FaFaL
Team
Team
Posty: 2911
Rejestracja: poniedziałek, 11 lipca 2005, 14:09
Lokalizacja: Opole..Kraków
Kontakt:

Re: GeoOrganizer - lista zmian w programie

Post autor: FaFaL »

W związku z problemem nr 1 to proszę pobrać jeszcze raz plik instalacyjny GeoOrganizera - problem już został naprawiony.
Pozdrawiam Rafał Kocierz
Awatar użytkownika
grzes
Team
Team
Posty: 2701
Rejestracja: piątek, 18 marca 2005, 23:01

Re: GeoOrganizer - lista zmian w programie

Post autor: grzes »

pomiar pisze: czwartek, 14 października 2021, 09:08 2 - Można dodać do faktury opcje, by nazwę i cenę pobierało mi z kosztorysu prac ?
pozycje z kosztorysu są dodawane do listy do wyboru na fakturze
pozdrawiam
grzes
pomiar
_____
_____
Posty: 301
Rejestracja: piątek, 12 lipca 2019, 17:43
Lokalizacja: Wadowice
Kontakt:

Re: GeoOrganizer - lista zmian w programie

Post autor: pomiar »

Jest lista ale ta zdefiniowana, a mi chodzi żeby z danej pracy dodawało mi listę z kosztorysu np. mam w robocie 1/21 wpisaną inwentaryzację za 1000zł i tyczenie za 1000 zł
Awatar użytkownika
grzes
Team
Team
Posty: 2701
Rejestracja: piątek, 18 marca 2005, 23:01

Re: GeoOrganizer - lista zmian w programie

Post autor: grzes »

pomiar pisze: czwartek, 14 października 2021, 14:39 Jest lista ale ta zdefiniowana, a mi chodzi żeby z danej pracy dodawało mi listę z kosztorysu np. mam w robocie 1/21 wpisaną inwentaryzację za 1000zł i tyczenie za 1000 zł
dokładnie tak to działa. Po rozwinięciu pojawiają się pozycje ze słownika a pod nimi to co w kosztorysie pracy:
fakt.png
fakt.png (6.89 KiB) Przejrzano 2202 razy
pozdrawiam
grzes
pomiar
_____
_____
Posty: 301
Rejestracja: piątek, 12 lipca 2019, 17:43
Lokalizacja: Wadowice
Kontakt:

Re: GeoOrganizer - lista zmian w programie

Post autor: pomiar »

Rzeczywiście jest tak :D . Dziękuję ,ale trochę to mylące ;)
pomiar
_____
_____
Posty: 301
Rejestracja: piątek, 12 lipca 2019, 17:43
Lokalizacja: Wadowice
Kontakt:

Re: GeoOrganizer - lista zmian w programie

Post autor: pomiar »

Można dodać żeby po otwarciu, program otwierał się w miejscu gdzie się zakończyło pracę ? Kończę np. pracę mając zaznaczony wiersz z roboty 400/2021 a jak uruchamiam program to mam gdzieś w połowie całej bazy i muszę wszystko skrolować do góry
Awatar użytkownika
grzes
Team
Team
Posty: 2701
Rejestracja: piątek, 18 marca 2005, 23:01

Re: GeoOrganizer - lista zmian w programie

Post autor: grzes »

pomiar pisze: wtorek, 7 grudnia 2021, 09:24 Można dodać żeby po otwarciu, program otwierał się w miejscu gdzie się zakończyło pracę ? Kończę np. pracę mając zaznaczony wiersz z roboty 400/2021 a jak uruchamiam program to mam gdzieś w połowie całej bazy i muszę wszystko skrolować do góry
dodane w wersji testowej
pozdrawiam
grzes
pomiar
_____
_____
Posty: 301
Rejestracja: piątek, 12 lipca 2019, 17:43
Lokalizacja: Wadowice
Kontakt:

Re: GeoOrganizer - lista zmian w programie

Post autor: pomiar »

Prośba o kilka zmian:
-W zakładce operat mam w pierwszej kolejności ustawioną kolumnę opis pliku ,ale po każdym uruchomieniu muszę to zmieniać
-To samo tyczy się faktur - zmieniam sobie sortowanie na od daty wystawienia i po każdym uruchomieniu muszę powtarzać operację
- Przy dodawaniu pozycji do faktury nie podczytuje ceny z danej roboty mimo wyboru pozycji z dołu listy
Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 7425
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: GeoOrganizer - lista zmian w programie

Post autor: Jurek B. »

Kolejność kolumn w zakładce Operat u mnie jest zapamiętywana, sortowanie faktur przekażę programiście, a zapisane pozycje do faktur z ceną dodają się u mnie poprawnie, więc w pierwszej i ostatniej sprawie, proszę o kontakt - pomogę online.
Pozdrawiam Jurek B.
Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 7425
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: GeoOrganizer - lista zmian w programie

Post autor: Jurek B. »

-To samo tyczy się faktur - zmieniam sobie sortowanie na od daty wystawienia i po każdym uruchomieniu muszę powtarzać operację
Wprowadziliśmy zapamiętywanie tego sortowania w instalacji testowej GeoOrganizera.
Pozdrawiam Jurek B.
pomiar
_____
_____
Posty: 301
Rejestracja: piątek, 12 lipca 2019, 17:43
Lokalizacja: Wadowice
Kontakt:

Re: GeoOrganizer - lista zmian w programie

Post autor: pomiar »

Dziękuję, czekam więc na wersję oficjalną
pomiar
_____
_____
Posty: 301
Rejestracja: piątek, 12 lipca 2019, 17:43
Lokalizacja: Wadowice
Kontakt:

Re: GeoOrganizer - lista zmian w programie

Post autor: pomiar »

Mam jeszcze jedno pytanko odnośnie numerowania faktur. Do teraz numerowałem to po kolei czyli 1/2021, jest jakiś sposób żeby numerować to na podstawie miesięcy czyli 1/1/2021 2/1/2021 1/2/2021 gdzie po kolei to nr faktury miesiąc oraz rok?
ODPOWIEDZ