GeoOrganizer: Zawiadomienia, Wezwania
GeoOrganizer: Zawiadomienia, Wezwania
Witam.
Mam takie pytanie, kiedy można się spodziewać możliwości generowania: zawiadomień, wezwań ?
Zapewne będzie się to odbywać przy użyciu okna dialogowego przypisanego do poszczegółnych prac geodezyjnych a w nim możliwość wpisywania:
- właściela
- daty i godziny spotkania
- miejsce spotkania
- zleceniodawcy (właściciela) wznowienia znaków graniczych
- Nawa organu administracji
- Postanowienie o wszczęciu postępawnia rozgraniczeniowego
- upoważnienie do powyższych czynnosci
- decyzji zatwierdzającej podział nieruchomosci gruntowej
- dane kancelaryjne pracy geodezyjnej
- lista adresatów (stron postępowania) z pozliwością wyboru do druku
- księga nadawcza z powyższej listy adresów
- kto wysłał
Z poważaniem
AM
Mam takie pytanie, kiedy można się spodziewać możliwości generowania: zawiadomień, wezwań ?
Zapewne będzie się to odbywać przy użyciu okna dialogowego przypisanego do poszczegółnych prac geodezyjnych a w nim możliwość wpisywania:
- właściela
- daty i godziny spotkania
- miejsce spotkania
- zleceniodawcy (właściciela) wznowienia znaków graniczych
- Nawa organu administracji
- Postanowienie o wszczęciu postępawnia rozgraniczeniowego
- upoważnienie do powyższych czynnosci
- decyzji zatwierdzającej podział nieruchomosci gruntowej
- dane kancelaryjne pracy geodezyjnej
- lista adresatów (stron postępowania) z pozliwością wyboru do druku
- księga nadawcza z powyższej listy adresów
- kto wysłał
Z poważaniem
AM
Re: GeoOrganizer: Zawiadomienia, Wezwania
Ok, proszę tylko o jakieś przykłady - i info czy do jednej roboty generuje się jedną serię zawiadomień/wezwań, czy może takich wysyłek być więcej serii?
Pozdrawiam Jurek B.
Witam
Do poszczegółnych prac geodezyjnych generowanie zawiadomień/wezwań w normalnym trybie pracy wystepuje raz ale życie sprawia różne niespodzianki dlatego uważam, że trzeba założyć możliwość kilkukrotnego ich generowania.
Z poważaniem.
AM
Przykłady przesłałem na softline@xgeo.pl.Jurek B. pisze:Ok, proszę tylko o jakieś przykłady - i info czy do jednej roboty generuje się jedną serię zawiadomień/wezwań, czy może takich wysyłek być więcej serii?
Do poszczegółnych prac geodezyjnych generowanie zawiadomień/wezwań w normalnym trybie pracy wystepuje raz ale życie sprawia różne niespodzianki dlatego uważam, że trzeba założyć możliwość kilkukrotnego ich generowania.
Z poważaniem.
AM
Na pewno trzeba przewidzieć co najmniej dwukrotną możliwość zawiadomienia (wezwania)
Janek B.
Janek B.
W "Słowniki-szablony druków" można pobrać :
Wezwanie do stawienia się w celu ustalenia granic
Zawiadomienie o czynnościach przyjęcia granic podziału rolnego i utrwalenia (stabilizacji) nowych punktów granicznych
Zawiadomienie o czynnościach utrwalenia (stabilizacji) nowych punktów granicznych
Zawiadomienie o czynnościach wznowienia znaków granicznych nieruchomości gruntowej
Wezwanie do stawienia się w celu ustalenia granic
Zawiadomienie o czynnościach przyjęcia granic podziału rolnego i utrwalenia (stabilizacji) nowych punktów granicznych
Zawiadomienie o czynnościach utrwalenia (stabilizacji) nowych punktów granicznych
Zawiadomienie o czynnościach wznowienia znaków granicznych nieruchomości gruntowej
-To serve and protect-
Gdzie są te szablony ?
-
- ___
Czy będzie możliwe generowanie listy właścicieli bez adresów?
Problem ma znaczenie ze względu na ochronę danych osobowych, niektóre ośrodki zwracają na to uwagę przy kontroli zawiadomień.
Problem ma znaczenie ze względu na ochronę danych osobowych, niektóre ośrodki zwracają na to uwagę przy kontroli zawiadomień.
W instalacji testowej dodano możliwość umieszczenia w szablonie wykazu osób bez adresów - trzeba przed umieszczeniem w szablonie wpisu, wyłączyć opcję "w listach osób umieszczaj adres" w menu Wstaw - Działki...SmartGeoPL pisze:Czy będzie możliwe generowanie listy właścicieli bez adresów?
- Załączniki
-
- ca70e58eecf2b4a48364f5ed34a1b2e4.png (43.98 KiB) Przejrzano 9294 razy
Pozdrawiam Jurek B.
Zacząłem robić wzory zawiadomień w GO. Mam następujące problemy/pytania
1 - Przy generowaniu serii dokumentów dla każdego właściciela działki przedmiotowe i sąsiednie mam dodane w szablonie nazwisko i imię nr działki ulica itp - istnieje możliwość, żeby program generował zawiadomienie dla każdego właściciela osobno bez innego właściciela? Jak mam np. działkę gdzie jest 3 współwłaścicieli to żeby te dane wygenerowały się tylko dla niego ,a nie żeby w liście były dane wszystkich współwłaścicieli
2- Jeżeli właściciel występuję w kilku działkach to może generować się jedno pismo i te kilka działek tam się wrzuca. Obecnie jest tak że jeżeli osoba ma udziały np. w 3 działkach to generują się 3 zawiadomienia.
Mam nadzieje że w miarę dobrze to opisałem
1 - Przy generowaniu serii dokumentów dla każdego właściciela działki przedmiotowe i sąsiednie mam dodane w szablonie nazwisko i imię nr działki ulica itp - istnieje możliwość, żeby program generował zawiadomienie dla każdego właściciela osobno bez innego właściciela? Jak mam np. działkę gdzie jest 3 współwłaścicieli to żeby te dane wygenerowały się tylko dla niego ,a nie żeby w liście były dane wszystkich współwłaścicieli
2- Jeżeli właściciel występuję w kilku działkach to może generować się jedno pismo i te kilka działek tam się wrzuca. Obecnie jest tak że jeżeli osoba ma udziały np. w 3 działkach to generują się 3 zawiadomienia.
Wszystko jasne - proszę na razie rozważyć użycie modułu swde i opcji "Adresowanie" do tych zawiadomień. Tam to jest rozwiązane. Postaram się tym zająć w GO, ale obawiam się że nie będzie to szybko.pomiar pisze: ↑07 gru 2021, 10:02 Zacząłem robić wzory zawiadomień w GO. Mam następujące problemy/pytania
pozdrawiam
grzes
grzes
Dziekuje będę czekał. Zaczęliśmy korzystać z go żeby mieć wszystko w jednym miejscu