GK-1 Uchwała Nr 8 Zarządu PKP S.A. z dnia 12 stycznia 2016r.

Propozycje dotyczące rozszerzenia bądź modyfikacji istniejących opcji.
akartgeo
__
__

GK-1 Uchwała Nr 8 Zarządu PKP S.A. z dnia 12 stycznia 2016r.

Post autor: akartgeo »

Witam!
Mam pytanie, kiedy można się spodziewać aktualizacji Zestawu kodów z D-19 (koleje) na nowe GK-1.
kody i symbole do mapy i do profili podłużnych?

Wiśniewski Rafał
Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team

Re: GK-1 Uchwała Nr 8 Zarządu PKP S.A. z dnia 12 stycznia 20

Post autor: Jurek B. »

Witam, dziękuję za zgłoszenie tego tematu. Zajmiemy się tym i przeanalizujemy całość uchwały.
Jak dobrze pójdzie, to na początku maja powinien się pojawić taki nowy zestaw kodów.
Pozdrawiam Jurek B.
darex
__
__

Re: GK-1 Uchwała Nr 8 Zarządu PKP S.A. z dnia 12 stycznia 2016r.

Post autor: darex »

A dałoby poprawić działanie kilku kodów

STK - słup trakcyjny rysuje wysięgnik do osi toru a powinien być 2mm dłuższy przecinać oś toru i wystawać poza 1:500
WSC - odciąg pokazuje zawsze do północy i trzeba obracać w kierunku słupa by było prawidłowo.
SHP - symbol wstawia się w środku ciężkości figury a powinien na dolnym kącie trójkąta. Dodatkowo jak rysuje ten symbol pikieta mi znika z mapy, ale w tabeli nadal jest
Nastawnie - nie wypełnia kreskowaniem , w uzupełnieniu kreskowania jest tylko poduszka pisakowa
Rozjazdy - to porażka nie ma możliwości rysowania po pikietach rozjazdu krzyżowego i skrzyżowania torów
Poduszka piaskowa - można by poprawić na punktach załamań by program nie wstawiał symbolu tylko wewnątrz obiektu
KOO i KOR - teraz da się tylko rysować powierzchnię czy można dodać obiekt liniowy ?
ROG - poprawić by wstawiał tylko symbol mechanizmu z jednej strony teraz wstawia na początku i końcu linii
TOP - na sieci wstawia symbole tarcz ostrzegawczych
POD - wielkość międzytorza gdyby program od razu wstawiał "Czołówkę" byłoby super.

Pozdrawiam
Czuwaj
Awatar użytkownika
Wojtek P.
Team
Team

Re: GK-1 Uchwała Nr 8 Zarządu PKP S.A. z dnia 12 stycznia 2016r.

Post autor: Wojtek P. »

Proszę o kontakt bezpośrednio do mnie na serwis (wewnętrzny 5)
-To serve and protect-
ODPOWIEDZ