Witam.
Mam pytanie czy można hurtem (automatycznie) rozgrupować na odcinki obiekty na mapie? Mam na wielu warstwach mnóstwo obiektów zamkniętych a muszę niektóre linie wykasować i potrzebuję je rozgrupować.
Rozgrupuj na odcinki
Re: Rozgrupuj na odcinki
Jest to możliwe, ale poprzez taką operację na mapie: wciśnięty klawisz Alt i obwiedzenie myszką obszaru, po zakończeniu wskazywania obszaru, wszystkie obiekty w tym zakresie będą wybrane - wtedy można je rozgrupować na odcinki. Problem może być gdy tych obiektów jest wiele tysięcy - jest jakieś ograniczenie na wielkość bufora pamięci na wybrane obiekty.
Pozdrawiam Jurek B.
Dzięki, dziś wypróbuję.
Najczęściej właśnie mam problem z użytkami. Zrobiłem sobie w C-GEO linię konturu użytku poboczną. Granica użytku rysuje się równolegle wzdłuż granicy działki linią przerywaną.Z ODGiK dostaję plik z użytkami które są wykonane właśnie obiektami zamkniętymi. Użycie mojej linii powoduje że z obu stron linii granicznej mam linię przerywaną z użytkiem. Część linii użytku potrzebuję wykasować ale najpierw muszę je rozgrupować. Dzięki za pomoc.
Najczęściej właśnie mam problem z użytkami. Zrobiłem sobie w C-GEO linię konturu użytku poboczną. Granica użytku rysuje się równolegle wzdłuż granicy działki linią przerywaną.Z ODGiK dostaję plik z użytkami które są wykonane właśnie obiektami zamkniętymi. Użycie mojej linii powoduje że z obu stron linii granicznej mam linię przerywaną z użytkiem. Część linii użytku potrzebuję wykasować ale najpierw muszę je rozgrupować. Dzięki za pomoc.
Ok, ale w przypadku warstwy typu "użytki" nie potrzeba rozbijać obiektów by usuwać pojedyncze czołówki - to można robić od razu.Bartek pisze:Dzięki, dziś wypróbuję.
Pozdrawiam Jurek B.
-
- ____
Czy można gdzieś uzyskać długość skośną linii składającej się z kilku odcinków?
Tylko poprzez zsumowanie umieszczonych na mapie czołówek skośnych (np. Mapa-Wstaw opis - dla czołówek).bartek1122 pisze:Czy można gdzieś uzyskać długość skośną linii składającej się z kilku odcinków?
Pozdrawiam Jurek B.
-
- ____
No tak sobie poradziłem ale myślałem, że jest coś szybszego