SWDE

Pytania dotyczące obsługi programu C-Geo V8 i kolejnych edycji
Waldemar Borowiec
__
__

SWDE

Post autor: Waldemar Borowiec »

Dzień dobry. Mam problemy z drukowaniem raportów z SWDE.
Załączniki
wydruk.png
wydruk.png (95.2 KiB) Przejrzano 5679 razy
Awatar użytkownika
grzes
Team
Team

Re: SWDE

Post autor: grzes »

Proszę sprawdzić czy ma Pan w systemie ustawioną drukarkę domyslną. Jeśli nie, to proszę ją ustawić. Jesli tak, to warto zmienić ustawienie na inną (ważne żeby to nie była drukarka sieciowa; może być np drukowanie do PDF, pdfcreator itp.), można sprawdzić czy po tej zmianie drukowanie działa, a następnie powrócić z ustawieniem domyslnej na tą, która była wcześniej. Wiem ze to przełączanie tam i z powrotem brzmi jak magia, ale często pomaga.
pozdrawiam
grzes
Waldemar Borowiec
__
__

Nie spodziewałem się tak szybkiej odpowiedzi. Dziękuję za podpowiedź. Faktycznie po zmianie domyślnej drukarki na inną i powrót do poprzedniej załatwiło problem. Przy wyborze drukuj zgłasza się ono drukowania. Serdeczne dzięki. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
ariel0-0
______
______
Kontakt:

Post autor: ariel0-0 »

Dzień dobry.
podpinam się pod wątek.
Po ostatniej aktualizacji C-geo w module SWDE nie mam podglądu punktów dla działki.
Z tego samego pliku swde, Geo Organizer punkty wczytuje.
Have a nice day
Awatar użytkownika
grzes
Team
Team

Chodzi o wypis z cześci graficznej? Jeśli tak, to mam prośbę o ponowne pobranie i instalację updatu - wydaje mi się że to poprawialiśmy po kilku dniach
pozdrawiam
grzes
Awatar użytkownika
ariel0-0
______
______
Kontakt:

Post autor: ariel0-0 »

Dokładnie o to chodziło. Teraz działa. Dzięki
Have a nice day
Waldemar Borowiec
__
__

Dzień dobry. Na wypisie z części graficznej Nr operatów są niepełne (obcięte z przodu). Czy to wina wyeksportowanego pliku SWDE czy coś w c-geo?
W załączniku przesyłam otrzymany z ośrodka plik SWDE. Np. jest w kol. Kerg 687/2007 powinno być 593-687/2007.
Waldemar Borowiec
Poproszę o link do serwisu. nie mogę załączyć pliku :(
Awatar użytkownika
grzes
Team
Team

Waldemar Borowiec pisze: 22 lip 2020, 17:13 Poproszę o link do serwisu. nie mogę załączyć pliku :(
Proszę podesłać na grzes małpa geo.pl
pozdrawiam
grzes
Waldemar Borowiec
__
__

OK. już wysłałem
Waldemar Borowiec
__
__

Dziękuję za odpowiedź. Tak właśnie myślałem bo pliki swde można podglądać w notatniku. Tylko zastanawiam się dlaczego w plikach z ODGiK sygnatura z nr operatu jest niepełna, a jak eksportuję swde ze swojej bazy E-wumapy to numery operatów są pełne?
Awatar użytkownika
grzes
Team
Team

Waldemar Borowiec pisze: 23 lip 2020, 13:58 Dziękuję za odpowiedź. Tak właśnie myślałem bo pliki swde można podglądać w notatniku. Tylko zastanawiam się dlaczego w plikach z ODGiK sygnatura z nr operatu jest niepełna, a jak eksportuję swde ze swojej bazy E-wumapy to numery operatów są pełne?
Trudno cokolwiek powiedzieć. Trzeba by spytać w ODGiK czy to taki urok ich eksportu do formatu SWD - zakładając oczywiście że w bazie są pełne numery. A może przy eksporcie danych w systemie ODGiK są jakieś opcje do włączenia? Ew. można spróbować przez GML-a, może tam będzie lepiej.
pozdrawiam
grzes
Waldemar Borowiec
__
__

Też mi się tak wydaje że to sprawa ostawień w eksporcie. GML-a nie da rady bo baza nie jest jeszcze dostosowana do tego standartu.
Dziękuję za pomoc i pozdrawiam
ODPOWIEDZ