GO ZAPAMIĘTYWANIE KOLUMN, SORTOWANIE
GO ZAPAMIĘTYWANIE KOLUMN, SORTOWANIE
Ave
Ustawię które kolumny ma wyświetlać, kolejność, sortowanie od najnowszej i co jakiś czas (nie potrafię określić co ile uruchomień, dni) włączam program i jest po staremu. I nie był aktualizowany program, w sensie między aktualizacjami się to dzieje.
Jest jakiś plik z zapisem tych ustawień lub co zrobić aby pamiętało?
Ustawię które kolumny ma wyświetlać, kolejność, sortowanie od najnowszej i co jakiś czas (nie potrafię określić co ile uruchomień, dni) włączam program i jest po staremu. I nie był aktualizowany program, w sensie między aktualizacjami się to dzieje.
Jest jakiś plik z zapisem tych ustawień lub co zrobić aby pamiętało?
Pozdrawiam
Andrzej Maciejczek
Andrzej Maciejczek
Re: GO ZAPAMIĘTYWANIE KOLUMN, SORTOWANIE
To jest pamietane w users/public/documents/Geo Organizer/grid.ini. Czy ktos jeszcze uzywa GO na tym komputerze? Te ustawienia NIE sa pamietane do uzytkownika.
pozdrawiam
grzes
grzes
Mi też nie działa zapamiętywanie ale to już od dłuższego czasu...strasznie to denerwujące...
tak o głównej. Widoczność kolumn+filtr
Dziwne jest jeszcze to że nie za każdym razem te ustawienia się resetują...czasami działa i tym bardziej nie mogę skojarzyć o co chodzi
Dziwne jest jeszcze to że nie za każdym razem te ustawienia się resetują...czasami działa i tym bardziej nie mogę skojarzyć o co chodzi
Proszę o kontakt ze mną - spróbuję sprawdzić online jakie są ustawienia i czy coś nie powoduje tego braku zapamiętywania ustawień.
Pozdrawiam Jurek B.
Po aktualizacji wszystkie kolumny po włączeniu programu się sypią
Proszę sprawdzić czy GeoOrganizer jest na liście programów zaufanych/wykluczonych ze skanowania w antywirusie. To może być przyczyną usunięcia ustawień. Oprócz tego, zalecam kontakt ze mną, nikt z tych osób, które zgłaszały te problemy, nie skontaktował się dotąd ze mną.
Pozdrawiam Jurek B.
Po resecie komputera problemu zniknął. Jeżeli się pojawi będę informował, przy czym pamiętam ,że w styczniowej aktualizacji też rozsypało kolumny. Można stworzyć jakąś opcję kopii ,która zapamięta widoczność kolumn i jak były ułożone.
U siebie wykonałem zarówno instalację samego programu, jak i serwera oraz programu i kolejność zawsze była zachowana. Jeśli ktoś zauważy powtarzalność nie zapamiętywania kolejności kolumn, proszę pisać lub kontaktować się z nami.
Pozdrawiam Jurek B.
Ave
Zauważyłem, że znikło sortowanie po tym jak wyłączyłem komputer nie zamykając GO.
Zauważyłem, że znikło sortowanie po tym jak wyłączyłem komputer nie zamykając GO.
Pozdrawiam
Andrzej Maciejczek
Andrzej Maciejczek
Zapis ustawień sortowania i kolumn jest wykonywany tylko przy zamykaniu programu. Widocznie program nie został poprawnie zamknięty przez system.
pozdrawiam
grzes
grzes