napotykam dwa drobne problemy przy wycinaniu enklawy z uzytkach. sytuacja wyglada tak:
mam uzytek B na kilku dizlakach [jeden duzy obiekt uzytek] - wycinam z niego Bp
pierwszy problem to taki ze zeby wybrac obiekty do wyciecia enklawy, nie moge klikac w miejsce mojego nowego uzytku, bo w tym miejscu moge wybrac tylko moj nowy uzytek , stary ktory bedzie wycinany moge wybrac tylko klikajac obok
drugi: uzytek gruntowy lezy na warstwie EGB KonturUzytkuGruntowego a na liscie obiektow do skartowania [ikonka"k1 z karteczka"] jest to obiektk "uzytek gruntowy" - fajnie by bylo jak by te nazwy byly ujednolicone , wygodniej by sie szukalo na liscie
uzytki, eklawy
Re: uzytki, eklawy
Ad. 1 - proszę spróbować zmienić opcję wyboru na wybór po krawędzi, przy przecinaniu jest dużo łatwiej: Ad.2 - mówimy o 2021? bo tutaj mamy to ujednolicone:geoproj5 pisze: ↑23 paź 2024, 22:25 napotykam dwa drobne problemy przy wycinaniu enklawy z uzytkach. sytuacja wyglada tak:
mam uzytek B na kilku dizlakach [jeden duzy obiekt uzytek] - wycinam z niego Bp
pierwszy problem to taki ze zeby wybrac obiekty do wyciecia enklawy, nie moge klikac w miejsce mojego nowego uzytku, bo w tym miejscu moge wybrac tylko moj nowy uzytek , stary ktory bedzie wycinany moge wybrac tylko klikajac obok
drugi: uzytek gruntowy lezy na warstwie EGB KonturUzytkuGruntowego a na liscie obiektow do skartowania [ikonka"k1 z karteczka"] jest to obiektk "uzytek gruntowy" - fajnie by bylo jak by te nazwy byly ujednolicone , wygodniej by sie szukalo na liscie
Re: uzytki, eklawy
Ok ostatnio najczejsciej robie na miasteczku ktore egb ma jeszcze 2015.... Wiec moze dlatego. A z ta krawędzią to sprobuje . Dziekuje