Problem z eksportem do GML MZ2021

Pytania dotyczące obsługi programu C-Geo V8 i kolejnych edycji
Awatar użytkownika
Krzysiek Opole
____
____

Problem z eksportem do GML MZ2021

Post autor: Krzysiek Opole »

Zredagowałem bazę gesut i robię export bazy walidacja wychodzi ok. Zbudowałem kanał technologiczny wraz z studniami i po exporcie nie przenosi się wartość rzędnej przewodu symbol jest a w tabeli danych wartość rzędna jest pusta. Bez względu czy jest to rzędna przewodu sieci kanalizacji specjalnej czy też sieci telekomunikacujnej :oops: Co robię nie tak system Win 10 wersja c-geo 21-11-2024

Taki kwiatek na koniec roboty :oops: a jutro muszę przekazać gotowe pliki zamawiającemu
Załączniki
po zmianie na sieć specjalna
po zmianie na sieć specjalna
forum.PNG (100.33 KiB) Przejrzano 743 razy
po exporcie
po exporcie
Przechwytywanie1.PNG (118.61 KiB) Przejrzano 743 razy
przed exportem
przed exportem
Przechwytywanie 0.PNG (165.97 KiB) Przejrzano 743 razy
Asia T.
Team
Team

Re: Problem z eksportem do GML MZ2021

Post autor: Asia T. »

Niestety przez forum na podstawie zrzutów ekranów nie jesteśmy w stanie pomóc. Prosimy o telefon na serwis, zobaczymy na pomocy zdalnej, w czym rzecz lub proszę przesłać do nas mailem kopię projektu.
Awatar użytkownika
Krzysiek Opole
____
____

Wczoraj doszedłem w czym problem, kanał technologiczny pusty -> Klasa: GES_UrzadzeniaTowarzyszczaceLiniowe dopuszcza atrybut rzędnej (rzędna góry rzędna dołu). Jeżeli w tym kanale mapy przewód jakiejkolwiek sieci to jest dopuszczalny opis "rzędna przewodu sieci" W moim przypadku udało mi się wstawić te rzędne i wyeksportować z mojej mapy, raport walidacji był OK i zaczytać do bazy GESUT ośrodka co widać na załącznikach. Następnie wykonałem export z tejże bazy i uzyskałem efekt końcowy jak w zapytaniu. Moim zdaniem zabrakło jakiegoś zabezpieczenia w c-geo aby taki fakt nie miał miejsca.
Pozdrawiam Krzysiek
kouczan
____
____

Post autor: kouczan »

Czym rysowałeś komory i włazy kanału technologicznego (jaką siecią)?
Awatar użytkownika
Krzysiek Opole
____
____

Rysowałem komora i właz sieci telekomunikacyjnej, nie ma w sumie za bardzo wyjścia bo zostaje sieć specjalna albo niezidentyfikowana.
A_L
__
__

Post autor: A_L »

Kanał technologiczny należy do klasy GES_UrzadzeniaTowarzyszace, a nie do GES_Przewod[...], dlatego rzędne dla niego należy określać jako rzędna urządzenia, a nie rzędna przewodu- wysokości opisać należy atrybutami "rzednaGory"/"rzednaDolu".
ODPOWIEDZ