Nowy moduł SWDE

Pytania dotyczące obsługi programu C-Geo V8 i kolejnych edycji
Awatar użytkownika
grzes
Team
Team

Re: Nowy moduł SWDE

Post autor: grzes »

Tomek83 pisze: 28 wrz 2024, 11:35 Po ostatniej aktualizacji C-Geo mam problem z modułem SWDE, który przy badaniu KW zawiesza mi się.
Mam włączoną funkcję pobierania całych KW. Podczas pierwszego uruchomienia na pierwszej KW zawiesza się na dziale II i dalej nie chce nic ruszyć. Pomaga restart C-GEO ale i tak mogę tylko dojść do II działu KW.
Co to opcja pobierania całych KW? Chodzi o opcję automatycznego pobierania (że program sam klika na kolejne działy)?
pozdrawiam
grzes
Tomek83
____
____

Post autor: Tomek83 »

Tak chodziło mi o opcję automatycznego pobierania (że program sam klika na kolejne działy).
Awatar użytkownika
grzes
Team
Team

Tomek83 pisze: 28 wrz 2024, 15:23 Tak chodziło mi o opcję automatycznego pobierania (że program sam klika na kolejne działy).
To tu moze być wiele przyczyn problemów np słabe połączenie z serwerem EKW i długi czas oczekiwania na pobranie działu. Generalnie to jest funkcja eksperymentalna i lepiej jej nie używać - zwłaszcza że po pobraniu kilku ksiąg, serwer EKW wykrywa działanie automatu i blokuje możliwość łączenia.
Bezpieczniej klikać samodzielnie.
pozdrawiam
grzes
Awatar użytkownika
MarekOtt
VIP
VIP

Post autor: MarekOtt »

Coś nie działa wykaz zmian łączenia działek.

Mam zaznaczone dwie działki i chce je połączyć w nowy numer. Pojawia się to okno, po kliknięciu OK nic się nie pojawia.
Załączniki
1.JPG
1.JPG (28.29 KiB) Przejrzano 2917 razy
Damian
Team
Team

Post autor: Damian »

A czy w module EGIB, na liście działek zaznaczył Pan tą nową działkę, którą powstała z połączenia?
pozdrawiam
Damian M.
Awatar użytkownika
MarekOtt
VIP
VIP

Post autor: MarekOtt »

Damian pisze: 01 paź 2024, 18:33 A czy w module EGIB, na liście działek zaznaczył Pan tą nową działkę, którą powstała z połączenia?
Nie. Do tej pory działało to chyba tak, że zaznaczam działki do połączenia, klikam wykaz zmian danych łączony, program pytał o nowy numer działki i generował się WZDE.
Awatar użytkownika
grzes
Team
Team

MarekOtt pisze: 02 paź 2024, 11:32
Damian pisze: 01 paź 2024, 18:33 A czy w module EGIB, na liście działek zaznaczył Pan tą nową działkę, którą powstała z połączenia?
Nie. Do tej pory działało to chyba tak, że zaznaczam działki do połączenia, klikam wykaz zmian danych łączony, program pytał o nowy numer działki i generował się WZDE.
Teraz trzeba w menu "Narzędzia" najpierw zrobić "Połącz działki"
pozdrawiam
grzes
Night
__
__

Post autor: Night »

Szybkie pytanie,
w formularzu WZDE wersja 1 chciałbym pole właścicieli zmodyfikować tak, żeby wyrzucało właściciela z adresem. Dodatkowo, jak jest współwłasność to żeby wygenerował się wzde dla każdego ze współwłaścicieli - tylko z jego danymi. Da się takie coś? Póki co formularze wygrywają i nie znalazłem rozwiązania.
Awatar użytkownika
grzes
Team
Team

Night pisze: 08 paź 2024, 15:24 Szybkie pytanie,
w formularzu WZDE wersja 1 chciałbym pole właścicieli zmodyfikować tak, żeby wyrzucało właściciela z adresem. Dodatkowo, jak jest współwłasność to żeby wygenerował się wzde dla każdego ze współwłaścicieli - tylko z jego danymi. Da się takie coś? Póki co formularze wygrywają i nie znalazłem rozwiązania.
Nie ma niestety pola z adresem dla tego formularza. Druga sprawa to tylko eksport do excela/worda i kopiuj wklej usuwając to co zbędne.
pozdrawiam
grzes
Night
__
__

A któryś z formularzy WZDE da możliwość uzyskania właściciela z jego adresem?
Awatar użytkownika
grzes
Team
Team

Night pisze: 08 paź 2024, 17:09 A któryś z formularzy WZDE da możliwość uzyskania właściciela z jego adresem?
Na ten moment nie - ale postaram się jutro dodać takie pole
pozdrawiam
grzes
Night
__
__

Dzięki!

Czekam na cynk
Awatar użytkownika
grzes
Team
Team

Night pisze: 09 paź 2024, 08:51 Dzięki!

Czekam na cynk
Do podmiany w bin/egib
Pole do wstawienia: [wzde_wlasciciel_opis_adres]
pozdrawiam
grzes
Night
__
__

Dzięki za reakcję, zaczęło hulać w kierunku o którym myślę.

Idzie wyrzucić z generowanego wpisu słowa "Właściciel:..." i zostawić od razu nazwę właściciela?

I druga rzecz - WZDE do jednostki rejestrowej? Da się wygenerować wypis do jednostki, istnieją podobne formuły dla WZDE?
Awatar użytkownika
grzes
Team
Team

Night pisze: 09 paź 2024, 17:08 Dzięki za reakcję, zaczęło hulać w kierunku o którym myślę.

Idzie wyrzucić z generowanego wpisu słowa "Właściciel:..." i zostawić od razu nazwę właściciela?

I druga rzecz - WZDE do jednostki rejestrowej? Da się wygenerować wypis do jednostki, istnieją podobne formuły dla WZDE?
Ad1 trzeba wyrzucic slowo "opis" - czyli [wzde_wlasciciel_adres]
Ad2 nie da się - można zaznaczyć działki i zrobić wzde dla zaznaczonych
pozdrawiam
grzes
Night
__
__

Dzięki za info!
marcinn
VIP
VIP

Post autor: marcinn »

Chciałem zrobić formularz do wniosku o wstępny projekt podziału oraz wydanie decyzji podziałowej. Czyli potrzebuję dane właściciela, adres, numer działki, nazwę obrębu ewidencyjnego. Zastanawiam się na jakiej bazie szablonu mógłbym coś takiego stworzyć? Nowy szablon może powstać wyłącznie na bazie istniejącego. I jest to niestety trochę ograniczenie, bo gdyby można było stworzyć własny od zera i byłby umieszczony gdzieś wykaz zmiennych, to byłoby trochę łatwiej stworzyć coś własnego. Ale tak na szybko, to który szablon najlepiej wykorzystać jako bazowy?
Awatar użytkownika
grzes
Team
Team

marcinn pisze: 12 gru 2024, 20:55 Chciałem zrobić formularz do wniosku o wstępny projekt podziału oraz wydanie decyzji podziałowej. Czyli potrzebuję dane właściciela, adres, numer działki, nazwę obrębu ewidencyjnego. Zastanawiam się na jakiej bazie szablonu mógłbym coś takiego stworzyć? Nowy szablon może powstać wyłącznie na bazie istniejącego. I jest to niestety trochę ograniczenie, bo gdyby można było stworzyć własny od zera i byłby umieszczony gdzieś wykaz zmiennych, to byłoby trochę łatwiej stworzyć coś własnego. Ale tak na szybko, to który szablon najlepiej wykorzystać jako bazowy?
To mi wygląda na zadanie do zakładki "Poczta"
poczta.png
poczta.png (52.65 KiB) Przejrzano 490 razy
pozdrawiam
grzes
marcinn
VIP
VIP

Post autor: marcinn »

A czy byłaby możliwość w zakładce poczta, żeby były zapamiętywane szerokości kolumn? Kolumny przy adresie są dość wąskie i za każdym razem muszę je poszerzać. Byłoby świetnie, gdyby program pamiętał ostatnie ustawienia
ODPOWIEDZ