Co to opcja pobierania całych KW? Chodzi o opcję automatycznego pobierania (że program sam klika na kolejne działy)?Tomek83 pisze: ↑28 wrz 2024, 11:35 Po ostatniej aktualizacji C-Geo mam problem z modułem SWDE, który przy badaniu KW zawiesza mi się.
Mam włączoną funkcję pobierania całych KW. Podczas pierwszego uruchomienia na pierwszej KW zawiesza się na dziale II i dalej nie chce nic ruszyć. Pomaga restart C-GEO ale i tak mogę tylko dojść do II działu KW.
Nowy moduł SWDE
Re: Nowy moduł SWDE
pozdrawiam
grzes
grzes
Tak chodziło mi o opcję automatycznego pobierania (że program sam klika na kolejne działy).
To tu moze być wiele przyczyn problemów np słabe połączenie z serwerem EKW i długi czas oczekiwania na pobranie działu. Generalnie to jest funkcja eksperymentalna i lepiej jej nie używać - zwłaszcza że po pobraniu kilku ksiąg, serwer EKW wykrywa działanie automatu i blokuje możliwość łączenia.
Bezpieczniej klikać samodzielnie.
pozdrawiam
grzes
grzes
Coś nie działa wykaz zmian łączenia działek.
Mam zaznaczone dwie działki i chce je połączyć w nowy numer. Pojawia się to okno, po kliknięciu OK nic się nie pojawia.
Mam zaznaczone dwie działki i chce je połączyć w nowy numer. Pojawia się to okno, po kliknięciu OK nic się nie pojawia.
- Załączniki
-
- 1.JPG (28.29 KiB) Przejrzano 2900 razy
A czy w module EGIB, na liście działek zaznaczył Pan tą nową działkę, którą powstała z połączenia?
pozdrawiam
Damian M.
Damian M.
Nie. Do tej pory działało to chyba tak, że zaznaczam działki do połączenia, klikam wykaz zmian danych łączony, program pytał o nowy numer działki i generował się WZDE.
Teraz trzeba w menu "Narzędzia" najpierw zrobić "Połącz działki"
pozdrawiam
grzes
grzes
Szybkie pytanie,
w formularzu WZDE wersja 1 chciałbym pole właścicieli zmodyfikować tak, żeby wyrzucało właściciela z adresem. Dodatkowo, jak jest współwłasność to żeby wygenerował się wzde dla każdego ze współwłaścicieli - tylko z jego danymi. Da się takie coś? Póki co formularze wygrywają i nie znalazłem rozwiązania.
w formularzu WZDE wersja 1 chciałbym pole właścicieli zmodyfikować tak, żeby wyrzucało właściciela z adresem. Dodatkowo, jak jest współwłasność to żeby wygenerował się wzde dla każdego ze współwłaścicieli - tylko z jego danymi. Da się takie coś? Póki co formularze wygrywają i nie znalazłem rozwiązania.
Nie ma niestety pola z adresem dla tego formularza. Druga sprawa to tylko eksport do excela/worda i kopiuj wklej usuwając to co zbędne.Night pisze: ↑08 paź 2024, 15:24 Szybkie pytanie,
pozdrawiam
grzes
grzes
A któryś z formularzy WZDE da możliwość uzyskania właściciela z jego adresem?
Dzięki!
Czekam na cynk
Czekam na cynk
Dzięki za reakcję, zaczęło hulać w kierunku o którym myślę.
Idzie wyrzucić z generowanego wpisu słowa "Właściciel:..." i zostawić od razu nazwę właściciela?
I druga rzecz - WZDE do jednostki rejestrowej? Da się wygenerować wypis do jednostki, istnieją podobne formuły dla WZDE?
Idzie wyrzucić z generowanego wpisu słowa "Właściciel:..." i zostawić od razu nazwę właściciela?
I druga rzecz - WZDE do jednostki rejestrowej? Da się wygenerować wypis do jednostki, istnieją podobne formuły dla WZDE?
Ad1 trzeba wyrzucic slowo "opis" - czyli [wzde_wlasciciel_adres]Night pisze: ↑09 paź 2024, 17:08 Dzięki za reakcję, zaczęło hulać w kierunku o którym myślę.
Ad2 nie da się - można zaznaczyć działki i zrobić wzde dla zaznaczonych
pozdrawiam
grzes
grzes
Chciałem zrobić formularz do wniosku o wstępny projekt podziału oraz wydanie decyzji podziałowej. Czyli potrzebuję dane właściciela, adres, numer działki, nazwę obrębu ewidencyjnego. Zastanawiam się na jakiej bazie szablonu mógłbym coś takiego stworzyć? Nowy szablon może powstać wyłącznie na bazie istniejącego. I jest to niestety trochę ograniczenie, bo gdyby można było stworzyć własny od zera i byłby umieszczony gdzieś wykaz zmiennych, to byłoby trochę łatwiej stworzyć coś własnego. Ale tak na szybko, to który szablon najlepiej wykorzystać jako bazowy?
To mi wygląda na zadanie do zakładki "Poczta"marcinn pisze: ↑12 gru 2024, 20:55 Chciałem zrobić formularz do wniosku o wstępny projekt podziału oraz wydanie decyzji podziałowej. Czyli potrzebuję dane właściciela, adres, numer działki, nazwę obrębu ewidencyjnego. Zastanawiam się na jakiej bazie szablonu mógłbym coś takiego stworzyć? Nowy szablon może powstać wyłącznie na bazie istniejącego. I jest to niestety trochę ograniczenie, bo gdyby można było stworzyć własny od zera i byłby umieszczony gdzieś wykaz zmiennych, to byłoby trochę łatwiej stworzyć coś własnego. Ale tak na szybko, to który szablon najlepiej wykorzystać jako bazowy?
pozdrawiam
grzes
grzes
A czy byłaby możliwość w zakładce poczta, żeby były zapamiętywane szerokości kolumn? Kolumny przy adresie są dość wąskie i za każdym razem muszę je poszerzać. Byłoby świetnie, gdyby program pamiętał ostatnie ustawienia