eksport do dxf
eksport do dxf
na mapie mam umieszczony opis wstawiony ikonką "tekst sformatowany" jest tam kilka linijek opisu i wstawiony rysunek jpg pieczątki. Przy eksporcie do dxf lub dwg treść ta nie jest eksportowana
Re: eksport do dxf
Opis z okna RTF będzie eksportowany do DXF gdy włączy się w oknie eksportu opcję "mtext", natomiast plik graficzny trafi do DXF gdy będzie umieszczony na mapie C-GEO nie w oknie RTF, ale poprzez ikonkę "Wstaw grafikę" i po włączeniu w oknie eksportu do DXF opcji "Dołącz rastry".
Pozdrawiam Jurek B.
Pieczątka przechodzi podobnie jak szkic orientacyjny po zaznaczeniu "Dołącz rastry", natomiast tekst nie. Zaznaczona jest opcja "mtext", export do wersji 2004
To jest sam tekst czy może z ramką? Jeśli jest coś innego niż sam tekst, nie będzie w DXF. Ewentualnie czy na pewno warstwa z tym RTF jest wysyłana? Przez forum więcej nie da się pomóc, jeśli będzie trzeba proszę kontaktować się tel. z serwisem.Pieczątka przechodzi podobnie jak szkic orientacyjny po zaznaczeniu "Dołącz rastry", natomiast tekst nie. Zaznaczona jest opcja "mtext", export do wersji 2004
Pozdrawiam Jurek B.
Witam, podepnę się pod temat 
Funkcja w eksporcie wysyłaj punkty jako bloki z opisami, mega rzecz. Czy da się dodać opcję aby te napisy wstawiały się na wybraną przez siebie warstwę ? Obecnie wstawiają się na warstwę na jakiej leży punkt/kod i tu pojawia się mój kłopot bo punkty są kilkunastu różnych warstwach. Fajnie by było gdyby się dało je wrzucić przy eksporcie na warstwę jedną, wybraną przez siebie

Funkcja w eksporcie wysyłaj punkty jako bloki z opisami, mega rzecz. Czy da się dodać opcję aby te napisy wstawiały się na wybraną przez siebie warstwę ? Obecnie wstawiają się na warstwę na jakiej leży punkt/kod i tu pojawia się mój kłopot bo punkty są kilkunastu różnych warstwach. Fajnie by było gdyby się dało je wrzucić przy eksporcie na warstwę jedną, wybraną przez siebie

- Załączniki
-
- Zrzut ekranu 2025-04-26 143051.png (6.63 KiB) Przejrzano 646 razy
No no, i jeszcze opcję odsunięcia opisu od punktu
jak są słupy czy zasuwy to napisy wchodzą pod ten element i są niewidoczne.

Ok, popracujemy nad tymi propozycjami ale to już po aktualizacji najbliższej.
Pozdrawiam Jurek B.