Pływająca paletka

Propozycje dotyczące rozszerzenia bądź modyfikacji istniejących opcji.
kouczan
____
____

Pływająca paletka

Post autor: kouczan »

Czy jest możliwe wprowadzenia do CGEO funkcjonalności "pływającej" paletki z wybranymi przez siebie narzędziami? Coś na wzór tego co jest w nowszych wersjach Microstation, gdzie po naciśnięci spacji pojawia się w miejscu kursora okienko z możliwością wyboru narzędzia.
Pozdrawiam
Michał
Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team

Re: Pływająca paletka

Post autor: Jurek B. »

kouczan pisze: 17 kwie 2025, 15:18 Czy jest możliwe wprowadzenia do CGEO funkcjonalności "pływającej" paletki z wybranymi przez siebie narzędziami? Coś na wzór tego co jest w nowszych wersjach Microstation, gdzie po naciśnięci spacji pojawia się w miejscu kursora okienko z możliwością wyboru narzędzia.
Pozdrawiam
Michał
Ok, porozmawiamy o tym z programistami, być może się to uda zrobić.
Pozdrawiam Jurek B.
Awatar użytkownika
MarekOtt
VIP
VIP

Post autor: MarekOtt »

kouczan pisze: 17 kwie 2025, 15:18 Czy jest możliwe wprowadzenia do CGEO funkcjonalności "pływającej" paletki z wybranymi przez siebie narzędziami? Coś na wzór tego co jest w nowszych wersjach Microstation, gdzie po naciśnięci spacji pojawia się w miejscu kursora okienko z możliwością wyboru narzędzia.
Pozdrawiam
Michał
oo super pomysł ...
Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team

Post autor: Jurek B. »

Mam pytanie w związku z tą paletką: czy miałaby ona zawierać możliwość dodawania funkcji dostępnych dotąd na paskach ikon (łącznie ze skrótami do np. obliczeń)?
Bo rozumiem, że raczej nie te funkcje, które są już dostępne w menu podręcznym (prawy klawisz myszki)?
Pozdrawiam Jurek B.
kouczan
____
____

Post autor: kouczan »

Akurat mnie zależy na: "Wstaw punkt we wskazanym miejscu", Obliczenia na mapie (wiem - jest skrót), rysuj linie (okrąg).
Awatar użytkownika
MarekOtt
VIP
VIP

Post autor: MarekOtt »

Jurek B. pisze: 25 kwie 2025, 10:07 Mam pytanie w związku z tą paletką: czy miałaby ona zawierać możliwość dodawania funkcji dostępnych dotąd na paskach ikon (łącznie ze skrótami do np. obliczeń)?
Bo rozumiem, że raczej nie te funkcje, które są już dostępne w menu podręcznym (prawy klawisz myszki)?
Myślę że wybór opcji tych które są na pasku zadań w zupełności wystarczą.

W moim przypadku: będzie to zapewne coś ze skapowania, przełączenie miedzy modyfikacją a przesuwaniem obiektów i ustaw jako edytowalne..
ODPOWIEDZ