powiadomienie TERYT
powiadomienie TERYT
Witam, można gdzieś w ustawieniach wyłączyć do powiadomienie? Żeby się nie pojawiało. Odnoszę wrażenie, że przez to powiadomienie występuję parę bug'ów związanych z zacinaniem się programu, występowaniem błędów itp. Np. w trakcie tworzenia nowego projektu przechodzę na innym program żeby coś w tym czasie innego zrobić i to powiadomienie czasem (nie zawsze) zostaje na pierwszym tle monitora nawet ponad inną aplikacją niż c geo, jego wyłączenie z tego poziomu a następnie powrót do c geo powoduje błąd zacięcia się programu i wyłączenie lub wspominany w innym poście błąd polegający na pustym oknie importu czegokolwiek co róznież skutkuje automatycznym wyłączeniem programu.
- Załączniki
-
- Zrzut ekranu 2026-08-29 140954.png (24.9 KiB) Przejrzano 1023 razy
Re: powiadomienie TERYT
Ten cały LOG błędu zapisuje się do pliku cgeo8.elf i najlepiej to załączać do wypowiedzi lub podsyłać na serwis
Pozdrawiam Rafał Kocierz
Pliku .elf nie mogę wrzucić na forum jako załącznik. Ten błąd lata już cały rok za mną, nie pamiętam kiedy ale w tym roku wysyłałem albo Panu albo komuś na serwis i błąd z tego zdarzenia nie został zapisany w tym pliku. Tak samo ten, przeszukałem ten plik i z tego dnia 29 Aug nie ma wogóle zapisów, tak jakby ten błąd wyświetlał się tylko w danym momencie i nie został zapisywany do pliku elf. Chciałem po prostu pokazać że takie coś występuje ciężko złapać schemat kiedy aczkolwiek właśnie podejrzewam że to powiadomienie jest po części problemem i zwiesza program oraz być może u kogoś występuje podobny problem i mógłby podzielić się spostrzeżeniami.
W lewym dolnym rogu okienka z szczegółami błędu jest ptaszek kopiowania do schowka. Czyli pełny log zostanie zapisany do schowka, należy go np. wkleić do notatnika i przesłać - tak będzie najłatwiej zlokalizować błąd.
Pozdrawiam Rafał Kocierz
OK, jak złapię go kolejny raz to tak zrobię 
Plik cgeo8.elf najlepiej usunąć. (jest w katalogu c-geo). Jak będzie błąd program wygeneruje nowy. Zauważyliśmy ostatnio na niektórych stanowiskach problem wynikający z ostatnich aktualizacji Windows. Standardowe zalecenia:
1. Ustawienia C-GEO
2. Praca na aktualnej wersji programu C-GEO
3. Telefon na serwis
1. Ustawienia C-GEO
2. Praca na aktualnej wersji programu C-GEO
3. Telefon na serwis
-To serve and protect-
Strona główna softline