Wydruk dwukolumnowy

Dyskusje od wersji C-GEO 1.0 do 7.0
Tomek83
____
____

Wydruk dwukolumnowy

Post autor: Tomek83 »

Mam pewien problem przy wydrukach dwukolumnowych. Chodzi o to że gdy wybieram wydruk Nr_X_Y_H w raporcie mimo iż wskazałem aby było 21 punktów pojawia mi się tylko 20 punktów. Druga uwaga do tego wydruku jest taka że gdy wydruk taki jest na kilku stronach pojawia się problem przyciemnienia Nr_X_Y_H przechodzi również na 3 pierwsze współrzędne punktów na kolejnych stronach. Jak mogę zlikwidować ten problem?
Załączniki
bez tytułu.jpg
bez tytułu.jpg (86.25 KiB) Przejrzano 6392 razy
Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team

Post autor: Jurek B. »

Nie udało mi się uzyskać takiego problemu - zawsze była odpowiednia ilość punktów i również nie było tego "zaszarzenia". Proszę na wszelki wypadek pobrać z naszej www aktualny plik cgeo7.exe.
Pozdrawiam Jurek B.
Zbyszek_Gr.

Post autor: Zbyszek_Gr. »

Potwierdzam, praktycznie "od zawsze" w wyduku dwukolumnowym, przy nieparzystej ilości zaznaczonych punktów - program nie drukuje ostatniego, zaznaczonego punktu.
W wydruku jednokolumnowym zaś, od pewnego czasu, nie ma możliwości wydruku dodatkowych, samodzielnie utworzonych kolunmn.
Proszę o korekty w programie.
Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team

Witam
U mnie wszystko jest ok - poprosze jeszcze programistów o analizę - może oni coś podpowiedzą.
Proszę jeszcze pobrać z tego miejsca:

http://www.softline.xgeo.pl/index.php?o ... oad&gid=19

Jest to spakowany RAR-em katalog WSP2 zawierający wzorce raportów współrzędnych w różnych wariantach – do wykorzystania w drukowaniu z tabeli współrzędnych. Trzeba go rozpakować do katalogu C-GEO7/BIN.
Może te pliki macie Państwo nieaktualne.
Pozdrawiam Jurek B.
Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team

I jeszcze podpowiedz od naszych programistów:
z marginesem gornym trzeba pokombinowac - prawdopodnie jest za maly w stosunku do tego co Pan w naglowku wladowal
Pozdrawiam Jurek B.
Zbyszek_Gr.

Post autor: Zbyszek_Gr. »

A co z brakiem kolumn dodatkowych (od jakiegoś czasu) w wydrukach jednokolumnowych ?
Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team

U mnie wszystko gra - czy zaktualizował Pan te pliki?
Może ktoś jeszcze potwierdzi tego typu problemy?
Pozdrawiam Jurek B.
lfLF
____
____

Post autor: lfLF »

Przy wydruku dwukolumnowym w formacie Nr Kod X Y H tabela jest podzielona. Pierwszy wiersz nie "trzyma" kolumn z resztą tabeli. Jest to kłopotliwe gdy chcemy "dopieścić' graficzny układ. W załączeniu drastyczny przykład.
Inne formaty są OK. WINDOWS XP.
Z poważaniem FL
Załączniki
tabela.JPG
tabela.JPG (87.81 KiB) Przejrzano 6284 razy
Tomek83
____
____

Niestety w moim przypadku nie pomogły wymienione wyżej porady. Cały czas pojawia się ten problem. Zauważyłem że przy wydruku bez nagłówków nie ma tego problemu. Pojawia się on dopiero wówczas gdy wybiorę edytor raportów i z niego drukuję.
Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team

A margines górny Pan zmniejszył?
Pozdrawiam Jurek B.
Tomek83
____
____

Tak zmniejszyłem górny margines. Efekt jest taki że przyciemnienie przesunęło się o jedną kratkę do góry.
Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team

A miał Pan zwiększyć :)
Pozdrawiam Jurek B.
Zablokowany