Nowy moduł SWDE
Re: Nowy moduł SWDE
Witam, jest możliwość dodania wyboru skali przy wydruku wypisy z nowego modułu ?
Jeszcze jedna uwaga granice użytków przesłaniają granice działek
Jeszcze jedna uwaga granice użytków przesłaniają granice działek
Skala jest tu (choć nie jestem pewien czy w pytaniu chodzi o rodzaj wydruku wyrys i wypis):
A co do tego przesłaniania to nie potrafię powtórzyć u siebie. Ale dodałem w tym samym menu opcję "Odśwież stylizację mapy do wyrysu" - powinna być jutrzejszej aktualizacji. Proszę sprawdzić czy coś to poprawia. Jeśli nie to proszę też sprawdzić na nowej mapie.pozdrawiam
grzes
grzes
Proszę wyłączyć opcję w menu Parametry programu, zakładka: Mapa cd: "nieprzezroczyste linie przerywane"
Pozdrawiam Jurek B.
Skale przeoczyłem w opcjach także Dziekuje, natomiast mam wyłączone linie przerywane i dalej to samo
Dokładnie tak
Juz jest w aktualizacji dzisiejszej - proszę sprawdzić czy coś to daje (po jej wywołaniu trzeba przejść na inna działkę zeby od nowa wygenerował sie wyrys)
pozdrawiam
grzes
grzes
Czy można byłoby zrobić opcję, żeby wzde dla zaznaczonych działek drukował się jeden pod drugim jako kolejne Lp? W starym module tak było. W nowym module każdy wzde dla działki jest drukowany na osobnej stronie. Jak robię wykaz np. dla 5 działek to zmieściłby mi się na jednej stronie, a aktualnie wychodzi na 5 stronach. Próbowałem edytować formularz, ale niestety nie wiem jak to ogarnąć.
P.S. Jeszcze prośba, żeby do formularza można było wstawiać własne zmienne z opisu projektu (w starym module działało).
P.S. Jeszcze prośba, żeby do formularza można było wstawiać własne zmienne z opisu projektu (w starym module działało).
Będzie ciężko - na razie dodałem "Wykaz zmian zestawienie zbiorcze" - może się przydamarcinn pisze: ↑13 mar 2023, 13:14 Czy można byłoby zrobić opcję, żeby wzde dla zaznaczonych działek drukował się jeden pod drugim jako kolejne Lp? W starym module tak było. W nowym module każdy wzde dla działki jest drukowany na osobnej stronie. Jak robię wykaz np. dla 5 działek to zmieściłby mi się na jednej stronie, a aktualnie wychodzi na 5 stronach. Próbowałem edytować formularz, ale niestety nie wiem jak to ogarnąć.
pozdrawiam
grzes
grzes
Występuje problem z formatowaniem daty w miejscu podpisu WZDB 2021 po exporcie do RTF (zmieniłbym to sam, ale nie potrafię doszukać się edytora)
na podglądzie w module
po exporcie do RTF
na podglądzie w module
po exporcie do RTF
W dalszym ciągu kontur użytków w nowym module w wydruku wyrysu przysłania granicę działek. Prosiłbym o poprawę
Pomogło , jest okej
dzień dobry, czy w nowym module jest coś takiego jak generowanie książki nadawczej ? nie mogę tego znaleźć. Pozdrawiam
Jak na zrzucie
- Załączniki
-
- nadawcza.jpg (60.88 KiB) Przejrzano 7522 razy
-To serve and protect-
Bo trzeba być na zakładce "Poczta". Tam są raporty odnośnie korespondencji
-To serve and protect-
również tam takiego raportu nie mam.
Mam zainstalowaną aktualizację z 8 marca.
https://ibb.co/R23Gspt
Mam zainstalowaną aktualizację z 8 marca.
https://ibb.co/R23Gspt
Wszystko jasne.
Dziękuję za pomoc.
Dziękuję za pomoc.
Dzień dobry,
szybkie pytanko:
w trakcie tworzenia listy adresowej, dodawania działek głównych, moduł nie łączy mi tych samych właścicieli w jeden rekord.
Funkcja "jeśli osoba jest już na liście - nie twórz nowego rekordu" zaznaczona, a program dalej tworzy dwa niezależne wpisy - co za tym idzie dwie koperty i dwie zwrotki do tej samej osoby - co robię źle?
Pozdrawiam
szybkie pytanko:
w trakcie tworzenia listy adresowej, dodawania działek głównych, moduł nie łączy mi tych samych właścicieli w jeden rekord.
Funkcja "jeśli osoba jest już na liście - nie twórz nowego rekordu" zaznaczona, a program dalej tworzy dwa niezależne wpisy - co za tym idzie dwie koperty i dwie zwrotki do tej samej osoby - co robię źle?
Pozdrawiam
Dzień dobry, moduł traktuje każdą działkę główną jako przedmiot odrębnego postępowania, w którym wszystkie strony dostają np. powiadomienia z informacją o nr postępowania, z korespondencją dotyczącą tej konkretnej działki głównej i jej działek sąsiednich.Night pisze: ↑11 kwie 2023, 13:27 Dzień dobry,
szybkie pytanko:
Pozdrawiam
Natomiast w ramach jednej działki głównej, jeśli występują działki sąsiednie o tych samych właścicielach, wtedy program nie powtarza ich danych na liście adresowej, podając tylko info o ich działkach jak np. tu:
- Załączniki
-
- Zrzut ekranu 2023-04-11 162335.png (31.31 KiB) Przejrzano 7261 razy
Pozdrawiam Jurek B.
Rozumiem, dziękuję.
Jak dobrze patrzę jest to odmienne podejście do tego co było w poprzedniej wersji modułu - co miało też swoje zalety.
Dziękuję,
pozdrawiam
Jak dobrze patrzę jest to odmienne podejście do tego co było w poprzedniej wersji modułu - co miało też swoje zalety.
Dziękuję,
pozdrawiam
Stary moduł miał jeden zestaw główna + sąsiednie. W nowym takich "paczek" może być wiele. To chyba główna różnica. Jeśli jest jakiś kłopot z takim podejściem, w starym module coś dało się łatwiej wygenerować, to proszę opisać problem - będziemy poprawiać.
pozdrawiam
grzes
grzes