Przy pracy w kilku sieciach Wi-Fi w różnych lokalizacjach brakuje okna wyboru w Opcjach C-geo sieci ustawionych w Geo-Organizerze.
A najlepiej żeby zmiana w GO powodowała zmianę w C-geo.
Praca w kilku sieciach Wi-Fi
Praca w kilku sieciach Wi-Fi
- Załączniki
-
- cgeo_operat.JPG (57.02 KiB) Przejrzano 4157 razy
Pzdr.
ciesiel
ciesiel
Re: Praca w kilku sieciach Wi-Fi
Czy to znaczy, że C-GEO jest podłączane do różnych baz GeoOrganizera? Raczej odradzałbym takie działanie ze względu na bezpieczeństwo danych. Przy połączeniu z jedną bazą, również powinno się zapewnić stałe IP serwera.
Pozdrawiam Jurek B.
Nie, sytuacja jest inna.
W chwili obecnej nie mam jeszcze serwera, jest nim mój laptop.
Co kilka dni loguję się na innych sieciach wi-fi. W GO mam już listę tych sieci i wybieram je z listy. Pozostaje zmiana w Opcjach w CGeo i tam nie ma listy (zmiana serwera w GO powinna automatycznie zmieniać serwer w CGeo)
Zdaję sobie sprawę, że w tej chwili użytkuję wersję serwer jak jednostanowiskową ale....
W chwili obecnej nie mam jeszcze serwera, jest nim mój laptop.
Co kilka dni loguję się na innych sieciach wi-fi. W GO mam już listę tych sieci i wybieram je z listy. Pozostaje zmiana w Opcjach w CGeo i tam nie ma listy (zmiana serwera w GO powinna automatycznie zmieniać serwer w CGeo)
Zdaję sobie sprawę, że w tej chwili użytkuję wersję serwer jak jednostanowiskową ale....
Pzdr.
ciesiel
ciesiel
Jeśli IP ma wskazywać ten sam komputer to proszę wszędzie wpisać 127.0.0.1 - nie będzie trzeba zmieniać w każdej sieci, bo ten adres wskazuje na komputer lokalny.
Pozdrawiam Rafał Kocierz