menu snapowania

Pytania dotyczące obsługi programu C-Geo V8 i kolejnych edycji
geoproj5
____
____
Posty: 105
Rejestracja: 09 lip 2022, 12:02

menu snapowania

Post autor: geoproj5 »

zniklo mi menu snapowanie [ to z ikonami graficznymi zaznaczone na czerwono ] moge uruchomic to z zebatki, reinstalacja nic nie dala :( pomocy
Załączniki
menu   a1.png
menu a1.png (29.44 KiB) Przejrzano 317 razy
Awatar użytkownika
FaFaL
Team
Team
Posty: 3120
Rejestracja: 11 lip 2005, 14:09
Lokalizacja: Opole..Kraków
Kontakt:

Re: menu snapowania

Post autor: FaFaL »

a może w ustawieniach pasków narzędzi ?
2024-05-10_204015.jpg
2024-05-10_204015.jpg (193.47 KiB) Przejrzano 312 razy
Pozdrawiam Rafał Kocierz
geoproj5
____
____
Posty: 105
Rejestracja: 09 lip 2022, 12:02

Re: menu snapowania

Post autor: geoproj5 »

niestety mam cgml wiec w menu opcje nie ma podmenu paski narzedzi. w ostatedcznosci zrobie kolejna reinstalacja do totsalnie nowego folderu to zakladam ze zgubi wszytskie ustawienia i dane
czy w katalogu programu jest jakis plik odpowiedzialny za ustawienia ktory byc moze mozna jakos wyekdytowac notatnikiem , zeby przyworcic wartosci domyslne?
Awatar użytkownika
grzes
Team
Team
Posty: 2880
Rejestracja: 18 mar 2005, 22:01

Re: menu snapowania

Post autor: grzes »

To jest pamiętane w rejestrze windows
HKCU\software\softline\CGeo\ToolBarsGML
Można usunąć (przy zamkniętym programie) cały klucz "ToolBarsGML" - wtedy powinno wrócić do ustawień domyślnych,
pozdrawiam
grzes
ODPOWIEDZ