Ustaw warstwe - tryb wylacznosci

Propozycje dotyczące rozszerzenia bądź modyfikacji istniejących opcji.
geoproj5
____
____
Posty: 121
Rejestracja: 09 lip 2022, 12:02

Ustaw warstwe - tryb wylacznosci

Post autor: geoproj5 »

tryb wylacznosci jest bardzo przydatny bo prZyspiesza pojawienie sie okienka wyboru obiektow po kliknieciu na mapie, czasem jednak przeskakuje sie po calej grupie obiektow -> komunikacyjne , kanalizacyjne itd. wtedy przydatny bylby taki jakby "tryb wyłączności gałęzi"
geoproj5
____
____
Posty: 121
Rejestracja: 09 lip 2022, 12:02

Re: Ustaw warstwe - tryb wylacznosci

Post autor: geoproj5 »

Jest taka mozliwosc?
Awatar użytkownika
MarekOtt
VIP
VIP
Posty: 1507
Rejestracja: 30 gru 2005, 13:20
Lokalizacja: Strzelce Op.

Re: Ustaw warstwe - tryb wylacznosci

Post autor: MarekOtt »

geoproj5 pisze: 11 cze 2024, 08:59 Jest taka mozliwosc?
A nie wystarczy tryb wyłączności CTRL + J ?
geoproj5
____
____
Posty: 121
Rejestracja: 09 lip 2022, 12:02

Re: Ustaw warstwe - tryb wylacznosci

Post autor: geoproj5 »

czasem jednak przeskakuje się po całej grupie obiektów -> komunikacyjne , kanalizacyjne itd. wtedy przydatny byłby taki jakby "tryb wyłączności gałęzi"
geoproj5
____
____
Posty: 121
Rejestracja: 09 lip 2022, 12:02

Re: Ustaw warstwe - tryb wylacznosci

Post autor: geoproj5 »

Jest takie cos mozliiwe?
Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 8250
Rejestracja: 16 lut 2005, 20:25

Re: Ustaw warstwe - tryb wylacznosci

Post autor: Jurek B. »

geoproj5 pisze: 21 cze 2024, 08:47 Jest takie cos mozliiwe?
Przekazałem programiście, ale nie jako priorytet, więc może nie wejść w najbliższych aktualizacjach. Do tego czasu można wyłączyć wybieralność folderu:
Zrzut ekranu 2024-06-21 092152.png
Zrzut ekranu 2024-06-21 092152.png (54.07 KiB) Przejrzano 466 razy
W drugim kroku zamienić wybieralność warstw na odwrotną:

Zrzut ekranu 2024-06-21 092338.png
Zrzut ekranu 2024-06-21 092338.png (64.72 KiB) Przejrzano 466 razy
Pozdrawiam Jurek B.
geoproj5
____
____
Posty: 121
Rejestracja: 09 lip 2022, 12:02

Re: Ustaw warstwe - tryb wylacznosci

Post autor: geoproj5 »

No ok w sumie taka metoda tez spoko spoko , ale taka opcja od razu w menu kontekstowym bardzo ułatwiłaby prace
ODPOWIEDZ