Drukowanie wsadowe

Propozycje dotyczące rozszerzenia bądź modyfikacji istniejących opcji.
kouczan
____
____
Posty: 220
Rejestracja: 31 paź 2010, 12:36

Drukowanie wsadowe

Post autor: kouczan »

Dzień dobry.
Czy byłaby możliwość dodania funkcji drukowania wsadowego formularzy. Chodzi o sytuację, gdzie przygotowałem sobie sporą ilość formularzy (szkiców), każdy w osobnym pliku i chcę je wszystkie za jednym zamachem wydrukować do pdf-a. W tej chwili trzeba otwierać po kolei każdy szkic i dopisywać do pdf-a. Problem pojawia się jak się w zmieni coś na jednym ze szkiców.
Pozdrawiam
ciesiel
____
____
Posty: 114
Rejestracja: 19 gru 2005, 19:24

Re: Drukowanie wsadowe

Post autor: ciesiel »

Popieram :-)
Pzdr.
ciesiel
Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 8243
Rejestracja: 16 lut 2005, 20:25

Re: Drukowanie wsadowe

Post autor: Jurek B. »

kouczan pisze: 04 lip 2024, 07:28 Dzień dobry.
Czy byłaby możliwość dodania funkcji drukowania wsadowego formularzy. Chodzi o sytuację, gdzie przygotowałem sobie sporą ilość formularzy (szkiców), każdy w osobnym pliku i chcę je wszystkie za jednym zamachem wydrukować do pdf-a. W tej chwili trzeba otwierać po kolei każdy szkic i dopisywać do pdf-a. Problem pojawia się jak się w zmieni coś na jednym ze szkiców.
Pozdrawiam
Dzień dobry,
dobrze byłoby pokazać online co i jak to Pan sobie przygotował, wtedy spróbujemy przemyśleć jak to zautomatyzować. Proszę najlepiej o telefon do mnie w tej sprawie.
Pozdrawiam Jurek B.
kouczan
____
____
Posty: 220
Rejestracja: 31 paź 2010, 12:36

Re: Drukowanie wsadowe

Post autor: kouczan »

Sprawa wygląda następująco. Przy wykorzystaniu formularza v3 przygotowuję szkic polowy do operatu. Ustawiam treść jaką chcę mieć na szkicu i zapisuję sobie ten formularz do pliku typu: szkic1.fr3. Następnie w formularzu "przesuwam" sobie mapę i zapisuję do kolejnego pliku szkci2.fr3 itd. Każdy z tych szkiców drukuję do pdfa i później łączę. Przy większych robotach tych szkiców robi się znaczna ilość i jak się zmieni treść mapy (podkładu) do szkiców to trzeba wszystkie pojedynczo drukować od nowa. Chodzi o to, żeby zaznaczyć wszystkie pliki formularzy za jednym razem i wydrukować od razu do jednego pliku.
Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 8243
Rejestracja: 16 lut 2005, 20:25

Re: Drukowanie wsadowe

Post autor: Jurek B. »

kouczan pisze: 09 lip 2024, 10:44 Sprawa wygląda następująco. Przy wykorzystaniu formularza v3 przygotowuję szkic polowy do operatu. Ustawiam treść jaką chcę mieć na szkicu i zapisuję sobie ten formularz do pliku typu: szkic1.fr3. Następnie w formularzu "przesuwam" sobie mapę i zapisuję do kolejnego pliku szkci2.fr3 itd. Każdy z tych szkiców drukuję do pdfa i później łączę. Przy większych robotach tych szkiców robi się znaczna ilość i jak się zmieni treść mapy (podkładu) do szkiców to trzeba wszystkie pojedynczo drukować od nowa. Chodzi o to, żeby zaznaczyć wszystkie pliki formularzy za jednym razem i wydrukować od razu do jednego pliku.
Ok, dziękuję, teraz wszystko jasne. Pytanie tylko czy programista poradzi sobie z takim przetwarzaniem tych formularzy by wygenerować z nich od razu, wsadowo PDFy. Będziemy próbować przynajmniej.
Pozdrawiam Jurek B.
kouczan
____
____
Posty: 220
Rejestracja: 31 paź 2010, 12:36

Re: Drukowanie wsadowe

Post autor: kouczan »

Ok. Dziękuję za informacje.
ODPOWIEDZ