Współrzędne do konturów użytku gruntowego GML
Współrzędne do konturów użytku gruntowego GML
Witam. PODGiK umożliwia mi pobieranie bazy EGiB w GML. Po zmianach użytków gruntowych eksportuję GMLa do Ośrodka a ten żąda ode mnie współrzędnych tych konturów . Wiem ,że nie jest to problem , bo " wywalę " im listę współrzędnych z " @ " i tyle. Ale zaraz zażądają szkicu połączenia itd , itp. Czy spotkaliście się z tym problemem ? i czy to jest zgodne z jakimś prawem ?.( PRAWO , TO WERYFIKATORZY !!!. HAa , ha.) I to o nie jest wcale śmieszne.
Re: Współrzędne do konturów użytku gruntowego GML
no. "bo u nasz sie tak przyjelo" " a skad ja mma wiedzec ze ty na pewno swoj pomiar dobrze skartowales?" "ma byc szkic !!" itd.... dzien jak codzien w dzisiejszej geodezji. oni chyba nawet nie kumaja ze robie gmla a potem to z niego robie szkic
Re: Współrzędne do konturów użytku gruntowego GML
Ogólnie każda zmiana w EGiB ma być podparta szkicem do wprowadzenia zmian w EGiB (kiedyś mapa uzupełniająca), jeśli na szkicu rysujemy nowe punkty załamania to należałoby podać ich współrzędne, wszystko raczej zgodne z rozporządzeniem o standardachAndyjas pisze: ↑02 wrz 2024, 20:23 Witam. PODGiK umożliwia mi pobieranie bazy EGiB w GML. Po zmianach użytków gruntowych eksportuję GMLa do Ośrodka a ten żąda ode mnie współrzędnych tych konturów . Wiem ,że nie jest to problem , bo " wywalę " im listę współrzędnych z " @ " i tyle. Ale zaraz zażądają szkicu połączenia itd , itp. Czy spotkaliście się z tym problemem ? i czy to jest zgodne z jakimś prawem ?.( PRAWO , TO WERYFIKATORZY !!!. HAa , ha.) I to o nie jest wcale śmieszne.
Pozdrawiam Rafał Kocierz