Dzień Dobry
Mogę prosić o nadanie wyróżniających się nazw bloków dla
- Komory sieci gazowej. Obecnie nosi nazwę tożsamą z komorą sieci specjalnej (SUPK_
- Masztu oświetleniowego. Obecnie nosi nazwę tożsamą ze słupkiem telekomunikacyjnym (SUTK)
W moim pliku, w którym tworzę mapy, mam ustawione definicje bloków, gdzie mają one nadany atrybut „kolor” zgodny z MZ2021, a nie „by block”, co powoduje przekłamania na mapie. W dużych mapach, ciężko jest później odszukać blok, który ma zmieniony kolor.
MZ2021 - export DXf
MZ2021 - export DXf
- Załączniki
-
- mz2021-dxf.jpg (9.06 KiB) Przejrzano 229 razy
-
- mz2021-dxf.zip
- (25.19 KiB) Pobrany 8 razy
Pozdrawiam.
piotr j.
piotr j.
Re: MZ2021 - export DXf
Dzień dobry,piotr j. pisze: ↑06 lis 2024, 08:42 Dzień Dobry
- Komory sieci gazowej. Obecnie nosi nazwę tożsamą z komorą sieci specjalnej (SUPK_
- Masztu oświetleniowego. Obecnie nosi nazwę tożsamą ze słupkiem telekomunikacyjnym (SUTK)
W moim pliku, w którym tworzę mapy, mam ustawione definicje bloków, gdzie mają one nadany atrybut „kolor” zgodny z MZ2021, a nie „by block”, co powoduje przekłamania na mapie. W dużych mapach, ciężko jest później odszukać blok, który ma zmieniony kolor.
tak, wiemy już, w czym problem i to zmienimy - tylko od razu podkreślam, że bloki będą musiały mieć nasze nazwy, ze specyficznymi dopiskami - np. SUPK.G - dla sieci gazowej.
Poprawione - pliki można wypakować i zamienić z istniejącymi w C-GEO/bin. Będzie działało tylko na nowych obiektach (nie zadziała wstecz).piotr j. pisze: ↑06 lis 2024, 08:42 Dzień Dobry
O te specyficzne dopiski właśnie chodziło tak, aby każdy blok miał swoją indywidualną nazwę.
Dziękuję.
Pozdrawiam.
piotr j.
piotr j.