porównanie współrzędnych
porównanie współrzędnych
w tabeli roboczej mam dwie grupy punktów jedna grupa posiada prawidłowe numery natomiast druga pozostałe dane (OZR, atrybuty, nr operatu). Porównałem punkty o jednakowych współrzędnych zadaniem "porównanie współrzędnych"
W zadaniu porównanie współrzędnych funkcją "do bazy" oznaczyłem "przepisz numery punktów z tabeli 1 do tabeli 2" oraz "zapisz do bazy punkty z tabeli 2". Nie nastąpiła żadna zmiana w tabeli roboczej. Co robię źle?
W zadaniu porównanie współrzędnych funkcją "do bazy" oznaczyłem "przepisz numery punktów z tabeli 1 do tabeli 2" oraz "zapisz do bazy punkty z tabeli 2". Nie nastąpiła żadna zmiana w tabeli roboczej. Co robię źle?
Re: porównanie współrzędnych
Faktycznie OZR się nie zmienia - poprawimy to. Pozostałe atrybuty się aktualizują co widać przy wywołaniu undo/redo:
- Załączniki
-
- porown.gif (1.53 MiB) Przejrzano 17535 razy
Pozdrawiam Jurek B.
W wersji testowej poprawka jest już zrobiona - teraz OZR również się aktualizuje.
Pozdrawiam Jurek B.
Prosiłbym o dodanie opcji włączenia/wyłączenia punktów niewidocznych (i widocznych z @) w tej opcji:
Chodzi o to że jak porównuję z innymi punktami, to na GML wyskakują mi porównania z @ i jest ich czasami kilkaset
Chodzi o to że jak porównuję z innymi punktami, to na GML wyskakują mi porównania z @ i jest ich czasami kilkaset
Witam.
Jak w "porównaniu współrzędnych" osiągnąć wygenerowany raport by oprocz DX, DY i DL było DH wraz z oznaczeniem odpowiednich kolorów.
Mimo takiego zaznaczenia w opcjach, nie generuje DH
Jak w "porównaniu współrzędnych" osiągnąć wygenerowany raport by oprocz DX, DY i DL było DH wraz z oznaczeniem odpowiednich kolorów.
Mimo takiego zaznaczenia w opcjach, nie generuje DH
Witam,
czy chce Pan mieć taki raport jak poniżej: jeśli tak to został on wygenerowany przy poniższych ustawieniach:
pozdrawiam
Damian M.
Damian M.
Miałbym jeszcze prośbę.
W przypadku gdy mamy wartości ujemne w przypadku DH, nie rozpoznawany jest warunek "większy niż" do oznaczania na kolor zielony/czerwony.
np. przy zaznaczeniu na czerwono wartości DH większej niż 0,10m, oznaczona zostanie wartość 0,11, ale nieoznaczona zostanie wartość -0,11 - a powinny być obie.
Oczywiście warunek ten dotyczy tylko DH, w przypadku DL taki problem nie występuje.
A potrzebne mi to jest do zestawień teoretycznych z kontrolnymi.
Dziękuję
W przypadku gdy mamy wartości ujemne w przypadku DH, nie rozpoznawany jest warunek "większy niż" do oznaczania na kolor zielony/czerwony.
np. przy zaznaczeniu na czerwono wartości DH większej niż 0,10m, oznaczona zostanie wartość 0,11, ale nieoznaczona zostanie wartość -0,11 - a powinny być obie.
Oczywiście warunek ten dotyczy tylko DH, w przypadku DL taki problem nie występuje.
Dziękuję
Dzień dobry,MarekOtt pisze: ↑02 mar 2026, 10:39 Miałbym jeszcze prośbę.
Dziękuję
Proszę sprawdzić, jak ma Pan ustawione kryterium oznaczenia dla Dh. Przy moich ustawieniach wszystko działa prawidłowo.
- Załączniki
-
- 1.png (40.4 KiB) Przejrzano 11504 razy
-
- 2.png (75.78 KiB) Przejrzano 11508 razy
pozdrawiam
Damian M.
Damian M.
Damian pisze: ↑02 mar 2026, 11:22Dzień dobry,MarekOtt pisze: ↑02 mar 2026, 10:39 Miałbym jeszcze prośbę.
Dziękuję
Proszę sprawdzić, jak ma Pan ustawione kryterium oznaczenia dla Dh. Przy moich ustawieniach wszystko działa prawidłowo.
1.png
2.png
Panie Damianie a proszę sprawdzić czy w raporcie też oznacza.. Bo w module oznacza, ale w raporcie tylko +0,10 DL.. DH nie
Faktycznie przy wydruku jednowierszowym kolory błędnie się drukują - zgłoszone już do programisty. Proszę może doraźnie ustawić sobie wydruk dwuwierszowy. Przy takim wydruku jest ok.
pozdrawiam
Damian M.
Damian M.
Strona główna softline