Wyrównanie powierzchni w dowolnym obiekcie

Propozycje dotyczące rozszerzenia bądź modyfikacji istniejących opcji.
Aoschin
_____
_____

Wyrównanie powierzchni w dowolnym obiekcie

Post autor: Aoschin »

Yo!
Dostałem nietypowe zlecenie z Sądu i muszę przygotować wyrównane zestawienie powierzchni dla pewnych obszarów i ich podobszarów. Część z tych powierzchni jest znana, ale z tym sobie poradzę.
Mój pomysł to nadużycie obiektu działka ewidencyjna - zapięcie wszystkich podobszarów działkami ewidencyjnymi a następnie wyrównania ich do zadanej powierzchni (reszty z pow. całości minus stałe obiekty).
Problem z tym jest taki, że te podobiekty przeklikuję z rastra i nie widzę co mam już gotowe, a co jeszcze muszę zapiąć.
1.) Możemy dodać funkcję wyrównania dla obiektów z dowolnej warstwy?
2.) Albo choćby opcję, żeby warstwa o typie działka ewidencyjna mogła używać funkcji wypełnienia? - Kolor w gotowych powierzchniach bardzo ułatwiłby pracę.
Pozdrawiam
Ao
Damian
Team
Team

Re: Wyrównanie powierzchni w dowolnym obiekcie

Post autor: Damian »

Aoschin pisze: 02 paź 2025, 12:56 Yo!
Dostałem nietypowe zlecenie z Sądu i muszę przygotować wyrównane zestawienie powierzchni dla pewnych obszarów i ich podobszarów. Część z tych powierzchni jest znana, ale z tym sobie poradzę.
Mój pomysł to nadużycie obiektu działka ewidencyjna - zapięcie wszystkich podobszarów działkami ewidencyjnymi a następnie wyrównania ich do zadanej powierzchni (reszty z pow. całości minus stałe obiekty).
Problem z tym jest taki, że te podobiekty przeklikuję z rastra i nie widzę co mam już gotowe, a co jeszcze muszę zapiąć.
1.) Możemy dodać funkcję wyrównania dla obiektów z dowolnej warstwy?
2.) Albo choćby opcję, żeby warstwa o typie działka ewidencyjna mogła używać funkcji wypełnienia? - Kolor w gotowych powierzchniach bardzo ułatwiłby pracę.
Dzień dobry,
odnośnie wypełniania..... jest już taka możliwość aby działki wypełnić szrafurą. Z pozycji bazy danych dla obiektów, ikona menu - zaznaczone obiekty - zaznacz szrafurą
Załączniki
1.png
1.png (168.67 KiB) Przejrzano 7270 razy
pozdrawiam
Damian M.
Aoschin
_____
_____

Re: Wyrównanie powierzchni w dowolnym obiekcie

Post autor: Aoschin »

Damian pisze: 02 paź 2025, 14:49 Dzień dobry,
odnośnie wypełniania..... jest już taka możliwość aby działki wypełnić szrafurą. Z pozycji bazy danych dla obiektów, ikona menu - zaznaczone obiekty - zaznacz szrafurą
Właśnie z tego roboczo korzystam, ale klikanie tego co 2-5 obiektów, gdy mam do zapięcia 500 szt. jest trochę męczące, szczególnie, że ta szrafura jest schowana za 3 rozwijanymi PopUpMenu
Pozdrawiam
Ao
ODPOWIEDZ