Nie wiem czy to wynik mojej niewiedzy czy funkcjonalności programu, wykonując podział działki i następnie tworząc wykaz zmian budynkowych to mam w wykazie lewa strona wykazu = prawa strona wykazu, powinno być - po prawej stronie nowy numer działki jako jedyna zmiany przy tej czynności.
Chciałem pogrubić wyrazy istotniejsze w temacie, niestety w Firefox nie działa listwa formatowania tekstu.
WYKAZ ZMIAN BUDYNKOWYCH - funkcjonalność
Re: WYKAZ ZMIAN BUDYNKOWYCH - funkcjonalność
Witam,GEOGRAD pisze: ↑07 lis 2025, 07:44 Nie wiem czy to wynik mojej niewiedzy czy funkcjonalności programu, wykonując podział działki i następnie tworząc wykaz zmian budynkowych to mam w wykazie lewa strona wykazu = prawa strona wykazu, powinno być - po prawej stronie nowy numer działki jako jedyna zmiany przy tej czynności.
Chciałem pogrubić wyrazy istotniejsze w temacie, niestety w Firefox nie działa listwa formatowania tekstu.
na najnowszej wersji c-geo (z 5.11.2025 r.) jest wszystko poprawnie. Czyli po prawej stronie ("stan nowy") pojawia się nowy identyfikator działki. Cały sekret tkwi w tym aby budynek połączyć relacyjnie z nowo powstałą działką (wybieram budynek i pod ppm wybieram opcję powiąż z obiektem - działka ewidencyjna - w tabelce wybieram właściwą działkę).
- Załączniki
-
- 2.png (19.5 KiB) Przejrzano 1467 razy
-
- 1.png (36.54 KiB) Przejrzano 1467 razy
pozdrawiam
Damian M.
Damian M.
Re: WYKAZ ZMIAN BUDYNKOWYCH - funkcjonalność
dziękuję za podpowiedz,
szkoda że powiązanie nie wykonuje się automatycznie dla wszystkich budynków na podstawie położenia.
Ten sposób jest nieopłacalny wg mnie, łatwiej zmienić numer edytując wykaz.
szkoda że powiązanie nie wykonuje się automatycznie dla wszystkich budynków na podstawie położenia.
Ten sposób jest nieopłacalny wg mnie, łatwiej zmienić numer edytując wykaz.
Strona główna softline