WYKAZ ZMIAN BUDYNKOWYCH - funkcjonalność

Pytania dotyczące obsługi programu C-Geo V8 i kolejnych edycji
GEOGRAD
__
__

WYKAZ ZMIAN BUDYNKOWYCH - funkcjonalność

Post autor: GEOGRAD »

Nie wiem czy to wynik mojej niewiedzy czy funkcjonalności programu, wykonując podział działki i następnie tworząc wykaz zmian budynkowych to mam w wykazie lewa strona wykazu = prawa strona wykazu, powinno być - po prawej stronie nowy numer działki jako jedyna zmiany przy tej czynności.
Chciałem pogrubić wyrazy istotniejsze w temacie, niestety w Firefox nie działa listwa formatowania tekstu.
Damian
Team
Team

Re: WYKAZ ZMIAN BUDYNKOWYCH - funkcjonalność

Post autor: Damian »

GEOGRAD pisze: 07 lis 2025, 07:44 Nie wiem czy to wynik mojej niewiedzy czy funkcjonalności programu, wykonując podział działki i następnie tworząc wykaz zmian budynkowych to mam w wykazie lewa strona wykazu = prawa strona wykazu, powinno być - po prawej stronie nowy numer działki jako jedyna zmiany przy tej czynności.
Chciałem pogrubić wyrazy istotniejsze w temacie, niestety w Firefox nie działa listwa formatowania tekstu.
Witam,
na najnowszej wersji c-geo (z 5.11.2025 r.) jest wszystko poprawnie. Czyli po prawej stronie ("stan nowy") pojawia się nowy identyfikator działki. Cały sekret tkwi w tym aby budynek połączyć relacyjnie z nowo powstałą działką (wybieram budynek i pod ppm wybieram opcję powiąż z obiektem - działka ewidencyjna - w tabelce wybieram właściwą działkę).
Załączniki
2.png
2.png (19.5 KiB) Przejrzano 1467 razy
1.png
1.png (36.54 KiB) Przejrzano 1467 razy
pozdrawiam
Damian M.
GEOGRAD
__
__

Re: WYKAZ ZMIAN BUDYNKOWYCH - funkcjonalność

Post autor: GEOGRAD »

dziękuję za podpowiedz,
szkoda że powiązanie nie wykonuje się automatycznie dla wszystkich budynków na podstawie położenia.
Ten sposób jest nieopłacalny wg mnie, łatwiej zmienić numer edytując wykaz.
ODPOWIEDZ