Praca C-GEO na monitorze 4K

Pytania dotyczące obsługi programu C-Geo V8 i kolejnych edycji
geodena
__
__

Praca C-GEO na monitorze 4K

Post autor: geodena »

Witam, czy ktoś pracuje w C-GEO na monitorze w rozdzielczości 4K? Jak program radzi sobie w takim wypadku ze skalowaniem, nie ma problemów z wyświetlaniem? Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Wojtek P.
Team
Team

Re: Praca C-GEO na monitorze 4K

Post autor: Wojtek P. »

Witam
Tu jest opis. Ewentualnie proszę dzwonić na wewnętrzny 5 to pomogę skonfigurować
-To serve and protect-
darex
__
__

Post autor: darex »

Mam 57cali i dobrze się orientuje, wszystko widać do się przyzwyczaić, ale mam pytanie bo jak minimalizuję to okno programu nadal zajmuje ~70% powierzchni monitora czy jest możliwość ustawienia wielkości okna po zminimalizowaniu?
Czuwaj
Awatar użytkownika
Wojtek P.
Team
Team

Proszę wysłać zrzut ekranu na serwis, bo nie wiem o co chodzi. Ewentualnie zadzwonić to połączymy się zdalnie.
-To serve and protect-
geodena
__
__

Post autor: geodena »

Ze skalowaniem sobie poradziłem, mam jednak problem z oknem atrybutów obiektów GML przy wprowadzaniu. Czy jest jakaś opcja, by nie trzeba było za każdym razem tego okna powiększać i rozsuwać kolumn tak, by ich zawartość była od razu widoczna?
Załączniki
Zrzut ekranu 2026-01-16 103447.jpg
Zrzut ekranu 2026-01-16 103447.jpg (42.92 KiB) Przejrzano 2759 razy
Artur_K
_
_

Post autor: Artur_K »

Podłączę się, czy w formularzu nastąpiły może jakieś zmiany? Przy eksporcie/drukowaniu do PDF, pracując na monitorze o rozdzielczości większej niż FHD, okno mapy eksportuje się pomniejszone czterokrotnie, tak samo zachowuje się to co jest wyświetlane w formularzu.
Awatar użytkownika
Wojtek P.
Team
Team

geodena pisze: 16 sty 2026, 10:36 Ze skalowaniem sobie poradziłem, mam jednak problem z oknem atrybutów obiektów GML przy wprowadzaniu. Czy jest jakaś opcja, by nie trzeba było za każdym razem tego okna powiększać i rozsuwać kolumn tak, by ich zawartość była od razu widoczna?
Proszę do mnie na serwis zadzwonić. (wewnętrzny 5) to połączymy się zdalnie.
-To serve and protect-
Awatar użytkownika
Wojtek P.
Team
Team

Artur_K pisze: 16 sty 2026, 11:37 Podłączę się, czy w formularzu nastąpiły może jakieś zmiany? Przy eksporcie/drukowaniu do PDF, pracując na monitorze o rozdzielczości większej niż FHD, okno mapy eksportuje się pomniejszone czterokrotnie, tak samo zachowuje się to co jest wyświetlane w formularzu.
Prawdopodobnie chodzi o sposób wyświetlania. Trzeba zmienić na skalowanie na "aplikacja"
https://softline.geo.pl/wiki/index.php? ... monitorach
Ewentualnie dzwonić na wew. 5
-To serve and protect-
Artur_K
_
_

Post autor: Artur_K »

Sprawdziłem z ustawieniami i dochodzę do wniosku, że nie chodzi nawet o samą rozdzielczość co o format ekranu. Monitory mam wszystkie w 16:9 ale laptop już 3:2 i tutaj jest problem. Drugi laptop, ponownie 3:2, ale mniejszej rozdzielczości robi tak samo, czyli wyświetla 1/4 mapy w formularzu. Czy ktoś ma podobny problem, np. na monitorze o proporcjach choćby 16:10? Rozdzielczość FHD i wyższe 16:9 nie sprawiają problemów.
ODPOWIEDZ