Styl kursora myszy na mapie

Pytania dotyczące obsługi programu C-Geo V8 i kolejnych edycji
geodena
__
__

Styl kursora myszy na mapie

Post autor: geodena »

Witam, czy jest w opcji programu możliwość wybrania kursora myszy na mapie w C-Geo zgodnie z ustawieniami w Windows? W przypadku koloru kursora myszy innego niż biały na mapie i tak zawsze kursor zmienia się na biały. W tabeli np. jest już kolor zgodny z tym wybranym Windows.
Awatar użytkownika
arttiq
_____
_____

Re: Styl kursora myszy na mapie

Post autor: arttiq »

Dobrze by było aby było ustawienie koloru kursora w właściwie krzyża na mapie . Czasami go nie widać , szczególnie jak są rastry, podpięte tła itp. Wtedy przydałby się kolor czerwony lub nawet żółty/turkusowy (coś kontrastującego).
pozdrawiam
arttiq
geodena
__
__

Dokładnie tak, przy szarym tle czasami nie widać krzyża w widoku mapy. Najlepiej byłoby, żeby na mapie kursor myszy był zgodny z obrazem wskaźnika w Windows "Wybór normalny", zaś w przypadku wyboru punktów zamiast ledwie widocznego krzyża był wskaźnik Windows "Wybór precyzyjny". Wtedy każdy użytkownik dopasowałby sobie kolor wskaźnika wedle własnych upodobań.
Awatar użytkownika
Wojtek P.
Team
Team

Post autor: Wojtek P. »

Będzie możliwość zmiany koloru kursora w najbliższej aktualizacji.
-To serve and protect-
dragko19
___
___

Post autor: dragko19 »

Kiedy można się spodziewać aktualizacji
geodena
__
__

Wojtek P. pisze: 27 sty 2026, 11:03 Będzie możliwość zmiany koloru kursora w najbliższej aktualizacji.
Świetna wiadomość, dziękuję :)
geodena
__
__

Wojtek P. pisze: 27 sty 2026, 11:03 Będzie możliwość zmiany koloru kursora w najbliższej aktualizacji.
Mam jeszcze jedną sugestię :) czy w najbliższej aktualizacji jest możliwość dodania opcji, by program zapamiętywał wybrane ustawienia w sekcji "opis punktów" ? Kolor opisów mógłby pozostawać bez zmian "co wstawić" również nie trzeba byłoby za każdym razem ustawiać. Ja również korzystam z opcji "tylko punkty zaznaczone w tabeli" więc raz zaznaczona ta opcja byłaby zapamiętana przez program. Pozdrawiam.
GEOGRAD
__
__

Post autor: GEOGRAD »

kolor kursora to dobry pomysł, słabo widoczny kursor również dla mnie jest czasem problemem
Igor
____
____

Post autor: Igor »

Mam jeszcze jedną sugestię :) czy w najbliższej aktualizacji jest możliwość dodania opcji, by program zapamiętywał wybrane ustawienia w sekcji "opis punktów" ? Kolor opisów mógłby pozostawać bez zmian "co wstawić" również nie trzeba byłoby za każdym razem ustawiać. Ja również korzystam z opcji "tylko punkty zaznaczone w tabeli" więc raz zaznaczona ta opcja byłaby zapamiętana przez program. Pozdrawiam.
Podpisuję się za taką opcją. Zwykle używam podglądu opisu z wielkością 1,4 ale za każdym razem jak na nowo włączam program to muszę to zmieniać bo program wraca do domyślnych 2,2 co dla mnie jest zdecydowanie za duże. Wielkość ekranu mam zmienioną. Z kolei obszary "Numer:" czy "Co wstawić:" u mnie się zapamiętują i nie muszę ich na nowo ustawiać.
"Using no way as way to having no limitation as limitation" Bruce Lee
Awatar użytkownika
arttiq
_____
_____

kolory działają, ale dla monitora 32", wielkość krzyża jest problemem bo jest cienki jak włos. Na zdjeciu nawet wyraźnie go widać, choć w rzeczywistości znacznie gorzej. Da rade go pogrubić x5 ?
Załączniki
Schowek02.jpg
Schowek02.jpg (103.41 KiB) Przejrzano 875 razy
pozdrawiam
arttiq
Awatar użytkownika
Wojtek P.
Team
Team

Post autor: Wojtek P. »

Można taki sobie zdefiniować i ewentualnie się nim podzielić: KUSRORY
-To serve and protect-
Awatar użytkownika
arttiq
_____
_____

Właśnie o to chodziło.
W załączeniu przesyłam pogrubiony zestaw kursorów z 1px na 3px dla koloru czerwonego.
Załączniki
Czerwony.zip
korsory czerwone 3px
(4.86 KiB) Pobrany 57 razy
pozdrawiam
arttiq
ODPOWIEDZ