Witam, w ostatnim czasie po jakiejś aktualizacji występuje u mnie taki o to problem:
1. C geo sobie działa coś tam robię
2. Zakładam nowy projekt z nową tabelą który automatycznie się otwiera
3. Nic nie klikam w cgeo przechodzę na chwilę np. do excela w sensie na inny otwarty program
4. Wracam do cgeo i od razu chce zaimportować DXF
5. otwiera się okno importu z wyborem pliku i to okno jest puste, wejście folder wyżej, wstecz nic nie daje ciągle jest puste
6. Zamykam krzyżykiem c geo się wiesza
7. pozostaje zamknięcię programu krzyżykiem , wyskakuje komunikat o jakimś błędzie i c geo się wyłącza
7a. ewentualnie kliknięcie gdzieś w obszarze cgeo nie wiem w inny projekt czy przejście na tabelę powoduje również zawieszenie.
Po wyłączeniu i włączeniu otwiera się ten sam projekt nie obarczony żadnym błędem, mogę zaimportować DXF.
Ktoś też to zauważył ?
błąd i zawieszenie programu
Re: błąd i zawieszenie programu
Tak. Częściej się wykracza i wychodzi do pulpitu. Wcześniej to nie występowało. Przy otwartym organizerze i próbie odczytania dok. Adobe potrafi się zawiesić. Trzeba wyjść z c-geo i wrócić.
Sprawdzaliśmy u nas i nie mamy takiego efektu. Proszę jeszcze sprawdzić te rzeczy:
Ustawienia C-GEO
Konfiguracja silnika BDE.
W przypadku błędu w C-GEO zapisywany jest on w pliku cgeo8.elf (w katalogu C-GEO) Data tego pliku powinna być bieżąca. Proszę go wysłać na serwis z opisem kiedy powstaje.
Ewentualnie proszę zadzwonić do mnie na serwis to połączymy się zdalnie. (Wewnętrzny 5)
Ustawienia C-GEO
Konfiguracja silnika BDE.
W przypadku błędu w C-GEO zapisywany jest on w pliku cgeo8.elf (w katalogu C-GEO) Data tego pliku powinna być bieżąca. Proszę go wysłać na serwis z opisem kiedy powstaje.
Ewentualnie proszę zadzwonić do mnie na serwis to połączymy się zdalnie. (Wewnętrzny 5)
-To serve and protect-
Zmieniłem na razie ustawienia silnika BDE i dam znać czy jest poprawa.
Tak z ciekawości, co właśnie zrobiłem ?
co daje zmiana tych ustawień
Tak z ciekawości, co właśnie zrobiłem ?
W skrócie więcej pamięci dla silnika bazy danych programu. (nie da się tego z automatu zrobić). Ps. Ja tego nie mam ustawionego 
-To serve and protect-
na razie po kilku dniach wygląda na to że jest poprawa, c geo nie zawiesza się i nie wyłącza 
Strona główna softline