Dzień dobry, dzisiaj pojawił się nieoczekiwany problem z wysokością wierszy w tabeli ze współrzędnymi. Zrobiły się dwukrotnie wyższe niż dotychczas i nie wiem jak to przywrócić do stanu poprzedniego. Wielkość czcionki danych się nie zmieniła.
W zakładce z projektowaniem tras wszystko jest po staremu i wysokość wierszy odpowiada wysokości czcionki danych zawartych w wierszach.
Jeszcze wczoraj wszystko było normalnie, dzisiaj widzę dwukrotnie mniej wierszy przez to że zrobiły się bardzo wysokie.
Wysokość wierszy w tabeli
Re: Wysokość wierszy w tabeli
Ustawienia tabeli punktów pamiętane są w pliku xxx.grd gdzie xxx to nazwa tabeli. Pamiętane są dla każdego projektu oddzielnie. Pytanie więc, czy problem dotyczy jednego projektu, czy każdego. Jak jednego, to można zmienić nazwę pliku xxx.grd (przy zamkniętym programie c-geo) np na xxx.grd2. Jeśli po uruchomieniu programu tabela się naprawi, to proszę podesłać plik xxx.grd2. Spróbujemy wyśledzić co się stało.
pozdrawiam
grzes
grzes
-
GeoBart JB
- _

Re: Wysokość wierszy w tabeli
Dziękuję za odpowiedź. Problem dotyczył wszystkich tabel ze współrzędnymi, niezależnie od projektu. Nie zdążyłem sprawdzić czy wskazane rozwiązanie naprawi problem bo dzisiaj tabele wyglądają już standardowo. Ale jak problem pojawi się ponownie to dam znać czy byłem w stanie naprawić je zgodnie z instrukcją.
Strona główna softline