przenoszenie obiektu GML między tabelami
przenoszenie obiektu GML między tabelami
Witam, chciałem podpytać, narysowałem sobie obiekt GML linia napow. telekom. w pustej mapie oczywiście kody, szablon 2021 itd. Dopiero parę dni później dostałem plik do modyfikacji który wgrałem sobie do nowej tabeli/mapy. I teraz się zastanawiam czy mogę bezpiecznie przenieść z tabeli pierwszej ten obiekt GML do drugiej tabeli w której jest wycinek mapy ? Czy np. będzie jakiś błąd bo linia telekom ma datę utworzenia kilka dni wcześniej niż wgrany wycinek mapy ? Czy przeniosą się atrybuty tego obiektu ? I jak go najlepiej wysłać poprzez opcje do innej mapy czy jakoś inaczej ? Z góry dziękuję za podpowiedzi.
Re: przenoszenie obiektu GML między tabelami
Jak najbardziej - proszę z tabeli z Pana pomiarem zrobić eksport pliku GML i ten plik zaimportować do tabeli z plikiem ośrodkowym opcją "Import łączący opracowania". Pojawi się w trakcie importu pytanie o zmianę dat utworzenia i modyfikacji - po zaakceptowaniu będzie miał Pan odświeżone daty w swoich pomierzonych obiektach. Więcej informacji na WIKIdrelson pisze: ↑02 wrz 2026, 19:37 Witam, chciałem podpytać, narysowałem sobie obiekt GML linia napow. telekom. w pustej mapie oczywiście kody, szablon 2021 itd. Dopiero parę dni później dostałem plik do modyfikacji który wgrałem sobie do nowej tabeli/mapy. I teraz się zastanawiam czy mogę bezpiecznie przenieść z tabeli pierwszej ten obiekt GML do drugiej tabeli w której jest wycinek mapy ? Czy np. będzie jakiś błąd bo linia telekom ma datę utworzenia kilka dni wcześniej niż wgrany wycinek mapy ? Czy przeniosą się atrybuty tego obiektu ? I jak go najlepiej wysłać poprzez opcje do innej mapy czy jakoś inaczej ? Z góry dziękuję za podpowiedzi.
Re: przenoszenie obiektu GML między tabelami
O, nie widziałem tej funkcji do tej pory, b. dziękuję za odpowiedź 
Strona główna softline