Witam
Spłodziłem program do Raportowania pomiarów RTK z odbiorników CHC (bo podobno nie będą mogli wykorzystywać programu udostępnionego przez dystrybutora).
Załączam przykładowy raport (dla tych co nie CHC )
Program jest dostępny do pobrania w katalogu wtyczek.
Update
Program już działa jako wtyczka do C-GEO umożliwiając wysyłanie pomierzonych punktów do C-GEO, wysyłanie raportów (niestety trzeba ręcznie zmieniać orientację strony i format A4), pobiera z C-GEO współrzędne punktów w celu obliczenia różnicy współrzędnych punktów kontrolnych.
zrzut ekranu.png (49.94 KiB) Przejrzano 14382 razy
Super sprawa z tym programem. Raport jest czytelny i zawiera wszystkie potrzebne dane. Już czekam na wtyczkę do C-GEO. Jest możliwość wysłania raportu bezpośrednio do PDFa z poziomu programu? I jeszcze jeden temat można z automatu przy wysyłaniu raportu do rtf a zmienić układ strony na poziomy, zmniejszyć marginesy lewy i prawy do 15mm i czcionkę na 8. Przy takich ustawieniach raport idealnie nadaję się od razu do wydruku.
Super że od razu można eksportować plik txt razem z błędami punktów do cgeo. Kawał dobrej roboty
Cieszę się, że się podoba
Co do PDFa itp to dorobiłem funkcję drukowania, a w niej proszę sobie ustawić poziomy układ strony (proszę pobrać jeszcze raz program). Proszę dać znać czy tak może być. Czcionka domyślna to 8, więc już nie trzeba zmieniać. Jeśli chodzi o orientacje RTF to w tym momencie nic więcej nie wymyślę - trzeba sobie to samemu zmieniać w jakimś edytorze.
Teraz to jest już pełnia szczęścia. Wystarczy wydrukować do PDFa i można nagrać na płytkę do urzędu bez edytowania czymkolwiek.
Pozdrawiam i dziękuję za udostępnienie tego programu.
Odkryłem pewien problem w generowaniu raportu. Czasami w jednym zbiorze mierze kilka tematów. Program robi raport tylko z pierwszego VRSa. Czasami gdy są problemy z ASG na jednej robocie też generują się 2 VRSy.
Hmmm, mój plik testowy też ma dwie bazy vrs i wyszystko jest ok. Proszę mi przesłać na email podany w nagłówku raportu plik roboty (dla kontroli wraz z csv).
Niestety mój program nie będzie rozbudowany o obsługę innych odbiornikiem. Moim celem była pomoc geodetom którzy zostali oszukani przez dystrybutora ich odbiorników.
Czy oprócz możliwości zrobienia raportów z różnych odbiorników planowane jest dodanie możliwości post processingu? Po wprowadzeniu planowanych opłat za użytkowanie serwisów ASG może się okazać , że będzie popyt na możliwość wykonania prostych obliczeń z pomiarów statycznych.