usługi WCS i WMTS
usługi WCS i WMTS
Dałoby się dołożyć opcję pobierania danych z usług WCS i WMTS? Próbowałem wrzucić adresy do klienta WMS, ale działają tylko usługi WMS
Re: usługi WCS i WMTS
Usług WMTS nie planujemy dodawać w najbliższym czasie, usługa WCS w zakresie pobierania NMT (geoTIFF) już jest, a w zakresie ortofotomapy prawdopodobnie wprowadzimy.
Ortofotomapę można na podobnej zasadzie jak WCS już teraz pobierać i zapisywać korzystając z funkcji klienta WMS (opcja "Pobierz pliki z serwera", lub przez zatrzymanie wyświetlania bieżącego widoku i wyłączenie klienta WMS).
Ortofotomapę można na podobnej zasadzie jak WCS już teraz pobierać i zapisywać korzystając z funkcji klienta WMS (opcja "Pobierz pliki z serwera", lub przez zatrzymanie wyświetlania bieżącego widoku i wyłączenie klienta WMS).
Pozdrawiam Jurek B.
fajnie jakby dało się dodać adres WCS do listy tak jak aktualnie wms - pewnie będzie coraz więcej takich danych. Czy można ewentualnie dodać na ten moment wyświetlanie pokrycia nmt za pomocą warstwic?
A jest taka usługa? Nie mogę jej znaleźć. Są usługi cieniowania i hipsometrii - dostępne także w C-GEO (trzeba tylko odświeżyć listę warstw tych seriwsów WMS):
- Załączniki
-
- Przechwytywanie.JPG (59.76 KiB) Przejrzano 2361 razy
Pozdrawiam Jurek B.
http://www.gugik.gov.pl/aktualnosci/202 ... sludze-wcs
W teorii tak tu pisze. Ale nie sprawdzałem adresów tych usług
To już wizualizacja czyli przekształcenie pobranych danych z WCS do postaci warstwic w QGIS. Akurat takich warstwic jak tam pokazano, chyba bym nie chciał mieć.
O wykorzystaniu NMT z WCS w C-GEO jest np. tu napisane.
O wykorzystaniu NMT z WCS w C-GEO jest np. tu napisane.
Pozdrawiam Jurek B.