Witam czy tylko u mnie to okienko wyświetla się tak że nie można go zamknąć ?
1. Czy w związku z tym można by ustawić ikonkę na pasku od tego okienka aby powtórne kliknięcie w nią zamykało to okienko ?
2. Przy okazji, czy jest gdzieś w ustawieniach globalne ustawienie przyciągania do punktów dla całego programu ? Jedyne znalazłem właśnie w tym okienku ale powraca do domyślnej wartości po następnym uruchomieniu programu/projektu.
okienko przyciągania
okienko przyciągania
- Załączniki
-
- Zrzut ekranu 2024-09-16 114220.png (137.88 KiB) Przejrzano 483 razy
Re: okienko przyciągania
Witam,
może tak się ustawić to okno jeśli się je podniesie na tyle wysoko. Być może uda się nam dodać funkcję wyłączania go przez kliknięcie w ikonkę.
Przyciąganie do punktów z numerami jest standardowo zawsze włączone dla nowej mapy. Po zmianie na inne, ustawienia te są pamiętane odrębnie dla każdej mapy.
Jeśli u Pana zmiany ustawień nie są pamiętane, jest to kolejny objaw nieprawidłowych ustawień C-GEO/Windows, podobnie jak inne, wcześniej przez Pana opisywane. Proszę się kontaktować z naszym serwisem, jak już ktoś od nas pisał.
może tak się ustawić to okno jeśli się je podniesie na tyle wysoko. Być może uda się nam dodać funkcję wyłączania go przez kliknięcie w ikonkę.
Przyciąganie do punktów z numerami jest standardowo zawsze włączone dla nowej mapy. Po zmianie na inne, ustawienia te są pamiętane odrębnie dla każdej mapy.
Jeśli u Pana zmiany ustawień nie są pamiętane, jest to kolejny objaw nieprawidłowych ustawień C-GEO/Windows, podobnie jak inne, wcześniej przez Pana opisywane. Proszę się kontaktować z naszym serwisem, jak już ktoś od nas pisał.
Pozdrawiam Jurek B.
Przepraszam nieprecyzyjnie opisałem drugi problem - globalne ustawienie przyciągania do punktów ale wartość przyciągania czyli domyślnie jest 1.5, ja potrzebuje ustawić sobie min. 15 wartość przyciągania i chodzi mi o tą wartość właśnie.
Ogólnie ustawienia są pamiętane jeśli chodzi o ikonki przyciągania, tylko o wartość przyciągania mi się rozchodzi.
Ogólnie ustawienia są pamiętane jeśli chodzi o ikonki przyciągania, tylko o wartość przyciągania mi się rozchodzi.
Ok, zmodyfikujemy szablon mapy zasadniczej 2021 by nie wymuszał tej wartości.
Wyłączanie okna z parametrami przyciągania przez kliknięcie w ikonkę jest już w wersji testowej, przy tej okazji program obniża zbyt wysokie położenie tego okna by można było go przenosić w przyszłości.
Wyłączanie okna z parametrami przyciągania przez kliknięcie w ikonkę jest już w wersji testowej, przy tej okazji program obniża zbyt wysokie położenie tego okna by można było go przenosić w przyszłości.
Pozdrawiam Jurek B.
Działa ekstra. Rozumiem że gdzieś w opcjach globalnych programu pojawi się opcja domyślnego ustawienia wartości przyciągania do punktów ? Tak żeby każdy mógł wybrać wartość dla niego dogodną ?
Ta opcja jest już od bardzo dawna, ale szablon MapaZasadnicza2021 wymuszał zakres 1.5. Gdy wyłączymy to, wtedy będzie obowiązywał zakres z opcji:
- Załączniki
-
- Zrzut ekranu 2024-09-17 085112.png (47.16 KiB) Przejrzano 367 razy
Pozdrawiam Jurek B.