Jak zrobić prawidłowy export różnicowy?

Pytania dotyczące obsługi programu C-Geo V8 i kolejnych edycji
luki1408
_
_

Jak zrobić prawidłowy export różnicowy?

Post autor: luki1408 »

Zajmuje się gazami i raz na jakiś czas dostaje protokół z GML gdzie uwagą jest to, że prócz modyfikowanych, nowych i usuniętych elementów nie powinno się znajdować nic innego. Pytanie co i jak zaznaczyć lub ustawić datę tak by exportowalo mi tylko te elementy którymi się zajmuje? Mile widziane będą zdj. Powiat krakowski ma najczęściej takie uwagi i raz to niby przechodzi raz nie, a cały czas robię tak samo.
Poproszę o jakieś odpowiedzi, bo już n-ty raz mam taką uwagę :x
Damian
Team
Team

Re: Jak zrobić prawidłowy export różnicowy?

Post autor: Damian »

luki1408 pisze: 16 mar 2025, 12:55 Zajmuje się gazami i raz na jakiś czas dostaje protokół z GML gdzie uwagą jest to, że prócz modyfikowanych, nowych i usuniętych elementów nie powinno się znajdować nic innego. Pytanie co i jak zaznaczyć lub ustawić datę tak by exportowalo mi tylko te elementy którymi się zajmuje? Mile widziane będą zdj. Powiat krakowski ma najczęściej takie uwagi i raz to niby przechodzi raz nie, a cały czas robię tak samo.
Poproszę o jakieś odpowiedzi, bo już n-ty raz mam taką uwagę 😑
Witam,
aby wykonać eksport różnicowy w oknie ustawiania parametrów eksportu należy zaznaczyć check box "od daty modyfikacji" oraz musi być podana data, od której program ma kwalifikować obiekty jako zmodyfikowane.
1.png
1.png (100.65 KiB) Przejrzano 357 razy
Jeśli, po mimo takich ustawień jak na zdjęciu, dalej eksportują się "niechciane" obiekty to proszę o kontakt z serwisem - onlie sprawdzimy co jest tego powodem. Na marginesie polecam zawsze samokontrolę przekazywanego pliku GML - np. zaczytując wynikowy plik do programu c-geo w NOWEJ tabeli lub np. w geoportalu - można wtedy wzrokowo wychwycić, że w wynikowym GML są "niechciane" obiekty.
Szczegółowy opis wykonywania eksportu do GML został również opisany na c-geo Wiki
pozdrawiam
Damian M.
ODPOWIEDZ