Nowy moduł SWDE

Pytania dotyczące obsługi programu C-Geo V8 i kolejnych edycji
Awatar użytkownika
grzes
Team
Team

Re: Nowy moduł SWDE

Post autor: grzes »

Tomek83 pisze: 28 wrz 2024, 11:35 Po ostatniej aktualizacji C-Geo mam problem z modułem SWDE, który przy badaniu KW zawiesza mi się.
Mam włączoną funkcję pobierania całych KW. Podczas pierwszego uruchomienia na pierwszej KW zawiesza się na dziale II i dalej nie chce nic ruszyć. Pomaga restart C-GEO ale i tak mogę tylko dojść do II działu KW.
Co to opcja pobierania całych KW? Chodzi o opcję automatycznego pobierania (że program sam klika na kolejne działy)?
pozdrawiam
grzes
Tomek83
____
____

Post autor: Tomek83 »

Tak chodziło mi o opcję automatycznego pobierania (że program sam klika na kolejne działy).
Awatar użytkownika
grzes
Team
Team

Tomek83 pisze: 28 wrz 2024, 15:23 Tak chodziło mi o opcję automatycznego pobierania (że program sam klika na kolejne działy).
To tu moze być wiele przyczyn problemów np słabe połączenie z serwerem EKW i długi czas oczekiwania na pobranie działu. Generalnie to jest funkcja eksperymentalna i lepiej jej nie używać - zwłaszcza że po pobraniu kilku ksiąg, serwer EKW wykrywa działanie automatu i blokuje możliwość łączenia.
Bezpieczniej klikać samodzielnie.
pozdrawiam
grzes
Awatar użytkownika
MarekOtt
VIP
VIP

Post autor: MarekOtt »

Coś nie działa wykaz zmian łączenia działek.

Mam zaznaczone dwie działki i chce je połączyć w nowy numer. Pojawia się to okno, po kliknięciu OK nic się nie pojawia.
Załączniki
1.JPG
1.JPG (28.29 KiB) Przejrzano 2350 razy
Damian
Team
Team

Post autor: Damian »

A czy w module EGIB, na liście działek zaznaczył Pan tą nową działkę, którą powstała z połączenia?
pozdrawiam
Damian M.
Awatar użytkownika
MarekOtt
VIP
VIP

Post autor: MarekOtt »

Damian pisze: 01 paź 2024, 18:33 A czy w module EGIB, na liście działek zaznaczył Pan tą nową działkę, którą powstała z połączenia?
Nie. Do tej pory działało to chyba tak, że zaznaczam działki do połączenia, klikam wykaz zmian danych łączony, program pytał o nowy numer działki i generował się WZDE.
Awatar użytkownika
grzes
Team
Team

MarekOtt pisze: 02 paź 2024, 11:32
Damian pisze: 01 paź 2024, 18:33 A czy w module EGIB, na liście działek zaznaczył Pan tą nową działkę, którą powstała z połączenia?
Nie. Do tej pory działało to chyba tak, że zaznaczam działki do połączenia, klikam wykaz zmian danych łączony, program pytał o nowy numer działki i generował się WZDE.
Teraz trzeba w menu "Narzędzia" najpierw zrobić "Połącz działki"
pozdrawiam
grzes
Night
__
__

Post autor: Night »

Szybkie pytanie,
w formularzu WZDE wersja 1 chciałbym pole właścicieli zmodyfikować tak, żeby wyrzucało właściciela z adresem. Dodatkowo, jak jest współwłasność to żeby wygenerował się wzde dla każdego ze współwłaścicieli - tylko z jego danymi. Da się takie coś? Póki co formularze wygrywają i nie znalazłem rozwiązania.
Awatar użytkownika
grzes
Team
Team

Night pisze: 08 paź 2024, 15:24 Szybkie pytanie,
w formularzu WZDE wersja 1 chciałbym pole właścicieli zmodyfikować tak, żeby wyrzucało właściciela z adresem. Dodatkowo, jak jest współwłasność to żeby wygenerował się wzde dla każdego ze współwłaścicieli - tylko z jego danymi. Da się takie coś? Póki co formularze wygrywają i nie znalazłem rozwiązania.
Nie ma niestety pola z adresem dla tego formularza. Druga sprawa to tylko eksport do excela/worda i kopiuj wklej usuwając to co zbędne.
pozdrawiam
grzes
Night
__
__

A któryś z formularzy WZDE da możliwość uzyskania właściciela z jego adresem?
Awatar użytkownika
grzes
Team
Team

Night pisze: 08 paź 2024, 17:09 A któryś z formularzy WZDE da możliwość uzyskania właściciela z jego adresem?
Na ten moment nie - ale postaram się jutro dodać takie pole
pozdrawiam
grzes
Night
__
__

Dzięki!

Czekam na cynk
Awatar użytkownika
grzes
Team
Team

Night pisze: 09 paź 2024, 08:51 Dzięki!

Czekam na cynk
Do podmiany w bin/egib
Pole do wstawienia: [wzde_wlasciciel_opis_adres]
pozdrawiam
grzes
Night
__
__

Dzięki za reakcję, zaczęło hulać w kierunku o którym myślę.

Idzie wyrzucić z generowanego wpisu słowa "Właściciel:..." i zostawić od razu nazwę właściciela?

I druga rzecz - WZDE do jednostki rejestrowej? Da się wygenerować wypis do jednostki, istnieją podobne formuły dla WZDE?
Awatar użytkownika
grzes
Team
Team

Night pisze: 09 paź 2024, 17:08 Dzięki za reakcję, zaczęło hulać w kierunku o którym myślę.

Idzie wyrzucić z generowanego wpisu słowa "Właściciel:..." i zostawić od razu nazwę właściciela?

I druga rzecz - WZDE do jednostki rejestrowej? Da się wygenerować wypis do jednostki, istnieją podobne formuły dla WZDE?
Ad1 trzeba wyrzucic slowo "opis" - czyli [wzde_wlasciciel_adres]
Ad2 nie da się - można zaznaczyć działki i zrobić wzde dla zaznaczonych
pozdrawiam
grzes
Night
__
__

Dzięki za info!
ODPOWIEDZ