Export DWG/DXF
Export DWG/DXF
Witam. Mam problem z exportem mapy do pliku DWG i DXF. Przy próbie odczytu pliku DXF przez programy CAD wyrzuca komunikat o niepoprawnym bądź niekompletnym pliku DXF.
Natomiast przy próbie exportu do pliku DWG wywala błąd jak w załączniku.
Natomiast przy próbie exportu do pliku DWG wywala błąd jak w załączniku.
- Załączniki
-
- DWG_DXF.png (92.43 KiB) Przejrzano 19612 razy
Re: Export DWG/DXF
Mam prosbe o ponowne pobranie ostatniej aktualizacji i jej instalację - wieczorem wrzucalismy jeszcze poprawkę do dxf-a. Kolega jest na urlopie i nie mogę teraz dokladnie potwierdzic czy to wlasnie to co Pan opisuje, ale wydaje mi sie ze zostało to poprawione.
pozdrawiam
grzes
grzes
Niestety ponowna instalacja aktualizacji nie pomogła
Prosze podesłać plik cgeo8.elf z katalogu c-geo na adres grzes małpa xgeo.pl
pozdrawiam
grzes
grzes
Proszę wysłąć na serwis ten projekt to zobaczę czy u mnie też będzie błąd
-To serve and protect-
Problem rozwiązany. Mam jeszcze jedno pytanie.Czy można wprowadzić do exportu DWG/DXF możliwość wyłączenia exportowania tzw. "połączeń fikcyjnych"?
Chodzi mi o połączenia tworzone w przypadku rysowania enklaw.
I jeszcze przy okazji kwestia dotycząca generowania WZDE dla budynku. Chodzi mianowicie o możliwość pobierania danych dla stanu nowego budynku z bazy danych.
Chodzi mi o połączenia tworzone w przypadku rysowania enklaw.
I jeszcze przy okazji kwestia dotycząca generowania WZDE dla budynku. Chodzi mianowicie o możliwość pobierania danych dla stanu nowego budynku z bazy danych.
Co do tego WZDE dla budynków to ciągle coś przy tym grzebiemy, może niezadługo pojawią się nowe wzory do testowania.
Jacek
Jacek
Ja także mam problem z exportem mapy do Dwg ver. 2004. Wyskakuje błąd "Nieprawidłowy ciąg klasy"
Dzień dobry,
Jak zarejestrować bibliotekę opisaliśmy tutaj: http://www.softline.xgeo.pl/wiki/index. ... ioteki_dll
Jacek
- taki komunikat może świadczyć o tym, że nie zarejestrowała się w systemie biblioteka cgeoimport.dll znajdująca się w podfolderze /binMarekOtt pisze:Wyskakuje błąd "Nieprawidłowy ciąg klasy"
Jak zarejestrować bibliotekę opisaliśmy tutaj: http://www.softline.xgeo.pl/wiki/index. ... ioteki_dll
Jacek
niestety nie pomogło, pojawia się poniższy komunikat, mimo że wykonywałem próbę rejestracji z dwóch ścieżek.logis pisze:Dzień dobry,
- taki komunikat może świadczyć o tym, że nie zarejestrowała się w systemie biblioteka cgeoimport.dll znajdująca się w podfolderze /binMarekOtt pisze:Wyskakuje błąd "Nieprawidłowy ciąg klasy"
Jacek
- Załączniki
-
- blad.JPG (29.64 KiB) Przejrzano 19370 razy
Ta biblioteka instaluje się z C-GEO . Prawdopodobnie została usunięta (być może przez skaner antywirusowy). Proszę pobrać tą bibliotekę z internetu (na przykład TUTAJ )i wgrać do tego katalogu ../BIN
-To serve and protect-
Po dokonaniu ścieżki do pliku, uruchomiłem poleceniemspider pisze:Ta biblioteka instaluje się z C-GEO . Prawdopodobnie została usunięta (być może przez skaner antywirusowy). Proszę pobrać tą bibliotekę z internetu (na przykład TUTAJ )i wgrać do tego katalogu ../BIN
Niestety taki komunikatRegsvr32.exe D:\C-GEO\bin\msvcp71.dll
- Załączniki
-
- 1.JPG (26.61 KiB) Przejrzano 19323 razy
Export DWG/DXF
Chyba gdzieś się zagubiło moje pytanie, więc ponawiam.
"Czy można wprowadzić do exportu DWG/DXF możliwość wyłączenia exportowania tzw. "połączeń fikcyjnych"?
Chodzi mi o połączenia tworzone w przypadku rysowania enklaw."
"Czy można wprowadzić do exportu DWG/DXF możliwość wyłączenia exportowania tzw. "połączeń fikcyjnych"?
takFaFaL pisze:A terminal (cmd) uruchomiono jako administrator ?

Był już taki wątek - trzeba zarejestrować inną bibliotekę - activeconverter.dll - w taki sam sposób jak msvcp71.dll - tu link do tamtego wątku na forum.MarekOtt napisał(a):
Wyskakuje błąd "Nieprawidłowy ciąg klasy"
Pozdrawiam Jurek B.
Zobaczymy - skonsultuję się z programistą.TOMGEO pisze:Chyba gdzieś się zagubiło moje pytanie, więc ponawiam.
Pozdrawiam Jurek B.
Export DWG/DXF
Witam,
Czy jest możliwość ułatwienia troszeczkę eksportu mapy do formatu DWG/DXF? Chodzi mi dokładniej o lepszy wybór zakresu eksportu - coś na wzór >>Drukuj - wybrany obszar<<. Eksport: "godłem/zakresem", "oknem mapy" nie do końca się sprawdza gdy interesujący nas obszar ma nieregularny kształt
Jest jakaś inna możliwość trafniejszego wyboru obszaru eksportu?
Pozdrawiam,
Grzesiek
Czy jest możliwość ułatwienia troszeczkę eksportu mapy do formatu DWG/DXF? Chodzi mi dokładniej o lepszy wybór zakresu eksportu - coś na wzór >>Drukuj - wybrany obszar<<. Eksport: "godłem/zakresem", "oknem mapy" nie do końca się sprawdza gdy interesujący nas obszar ma nieregularny kształt

Pozdrawiam,
Grzesiek
---
Pozdrawiam
Grzesiek
Pozdrawiam
Grzesiek
Prawy klawisz myszy na mapie "zaznacz w tabeli/do eksportu - obszarem" obwodzi się obszar. Następnie eksport do np DXF i zaznaczyć checkbox - "tylko obiekty zaznaczone"
-To serve and protect-
Tu jest opis jak to wygodnie zrobić:giekon pisze:Witam,
Czy jest możliwość ułatwienia troszeczkę eksportu mapy do formatu DWG/DXF? Chodzi mi dokładniej o lepszy wybór zakresu eksportu - coś na wzór >>Drukuj - wybrany obszar<<. Eksport: "godłem/zakresem", "oknem mapy" nie do końca się sprawdza gdy interesujący nas obszar ma nieregularny kształtJest jakaś inna możliwość trafniejszego wyboru obszaru eksportu?
Pozdrawiam,
Grzesiek
Pozdrawiam Jurek B.
O to mi chodziło. Problemem niestety zostają obiekty (jak działki, linie) one mimo wszystko przechodzą w całości, chyba że coś źle zaznaczam...Jurek B. pisze:Tu jest opis jak to wygodnie zrobić:giekon pisze:Witam,
Czy jest możliwość ułatwienia troszeczkę eksportu mapy do formatu DWG/DXF? Chodzi mi dokładniej o lepszy wybór zakresu eksportu - coś na wzór >>Drukuj - wybrany obszar<<. Eksport: "godłem/zakresem", "oknem mapy" nie do końca się sprawdza gdy interesujący nas obszar ma nieregularny kształtJest jakaś inna możliwość trafniejszego wyboru obszaru eksportu?
Pozdrawiam,
Grzesiek
---
Pozdrawiam
Grzesiek
Pozdrawiam
Grzesiek
Chodziło mi dokładniej rzecz ujmując a taką możliwość jak podpięty przykład, przycinanie obiektów konkretnie do linii zakresu eksportu... Ale chyba to trudne do zrealizowania 

- Załączniki
-
- przykładowy plik
- przykład.jpg (211.98 KiB) Przejrzano 18998 razy
---
Pozdrawiam
Grzesiek
Pozdrawiam
Grzesiek
A to co innego - skoro ma być ostre cięcie - to proszę wykorzystać ikonkę "Nożyczki" - do wycinania z mapy tego co nie trzeba - po eksporcie można zrobić Cofnij i wrócić do poprzedniego stanu.
Pozdrawiam Jurek B.
Program niewłaściwie eksportuje do formatu dxf budynek w budowie
- Załączniki
-
- cgeo.png (6.3 KiB) Przejrzano 18881 razy
-
- dxf.png (7.06 KiB) Przejrzano 18881 razy