Witam
czy istnieje możliwość dodania do zestawienia prac geodezyjnych opcji wyboru z zakładki dodatkowe dane ? Chodzi mi o to że chciałbym wybrać te prace które mam zlecone przez kogoś kto nie jest właścicielem nieruchomości a jednocześnie w polu zleceniodawca mam wpisanego właściciela
Zestawienie prac geodezyjnych
Re: Zestawienie prac geodezyjnych
Dodane zakładka, na której można wprowadzić kryteria filtrowania po dodatkowych polach zdefiniowanych przez użytkownika:
setup do testów
pozdrawiam
grzes
grzes
dzięki działa dobrze, jeszcze tylko jedna prośba czy dla pola "Wartość z listy" można zrobić żeby dało się wybrać z istniejącej listy a nie wpisywać samemu? Teraz przy wpisywaniu samemu uwzględnia wielkość liter itp a jakby dało się wybrać z listy byłoby idealnie
po zainstalowaniu tej aktualizacji mam problem z zapamiętywaniem połączenia geoorganizera w wersji sieciowej. Na tym komputerze mam zainstalowany serwer i wersje sieciową. Problem jest taki, że po włączeniu komputera wyskakuje okno logowania z loginiem i po zalogowaniu wyskakuje komunikat "błędne hasło", loguję się z pustymi polami (tak jak zaraz po zainstalowaniu wersji jednostanowiskowej) i potem wybieram w narzędziach> połączenia z bazą danych> wpisuje ip i nazwę, program działa bez zarzutu do kolejnego ponownego uruchomienia systemu. Przeinstalowywałem sam program, program i serwer i nic nie skutkuje.
Proszę spróbować zmienić działanie serwera z procesu na usługę - opis jak to zrobić jest na końcu artykułu o GeoOrganizerze.nol9999 pisze: ↑15 sty 2021, 08:06 po zainstalowaniu tej aktualizacji mam problem z zapamiętywaniem połączenia geoorganizera w wersji sieciowej. Na tym komputerze mam zainstalowany serwer i wersje sieciową. Problem jest taki, że po włączeniu komputera wyskakuje okno logowania z loginiem i po zalogowaniu wyskakuje komunikat "błędne hasło", loguję się z pustymi polami (tak jak zaraz po zainstalowaniu wersji jednostanowiskowej) i potem wybieram w narzędziach> połączenia z bazą danych> wpisuje ip i nazwę, program działa bez zarzutu do kolejnego ponownego uruchomienia systemu. Przeinstalowywałem sam program, program i serwer i nic nie skutkuje.
W razie potrzeby proszę dzwonić na serwis - pomożemy online.
Pozdrawiam Jurek B.