operat elektroniczny
operat elektroniczny
czy jest możliwość zaimportowania robót z Geo Organizera (roboty mam na serwerze)?
czy można zaimportować szablony dokumentów z Geo Organizera?
czy można zaimportować szablony dokumentów z Geo Organizera?
Re: operat elektroniczny
Szablony dokumentów można przenosić przez zapis do pliku wzorca w GeoOrganizerze, a potem importować w module do wzorców szablonów.
Co do danych prac, to nie ma takiej możliwości obecnie, może za jakiś czas opracujemy jakiś konwerter, ale to dużo pracy i szybko nie powstanie.
Co do danych prac, to nie ma takiej możliwości obecnie, może za jakiś czas opracujemy jakiś konwerter, ale to dużo pracy i szybko nie powstanie.
Pozdrawiam Jurek B.
Gdzie można zamówić moduł?
Czyli rozumiem ,że działa to jako osobna baza na każdym komputerze tak? Nie ma możliwości wspólnego korzystania z bazy ?
brak możliwości importu robót utrudni przejście tym, którzy pracowali w Geo Organizerze. Oglądajc moduł widzę jego zgodność z Geo Organizerem dlatego jestem zdziwiony, że to taki problem.
Nie widzę możliwości archiwizowania. Czy zapisy archiwizują się wraz z archiwizowaniem projeku C-Geo?
Nie widzę możliwości archiwizowania. Czy zapisy archiwizują się wraz z archiwizowaniem projeku C-Geo?
Tak jest, jeśli baza miałaby być dostępna dla większej ilości użytkowników, należy wybrać GeoOrganizera.
Pozdrawiam Jurek B.
Jednorazowe przeniesienie bazy jest możliwe, ale wymaga założenia w GeoOrganizerze konta superadministratora, żeby po przeniesieniu do bazy el. operatu można było z niej korzystać. Jeśli będzie to komuś niezbędnie potrzebne - proszę napisać do softline e-maila - przekażemy instrukcje jak to zrobić.maciekwu pisze: ↑16 paź 2020, 20:36 brak możliwości importu robót utrudni przejście tym, którzy pracowali w Geo Organizerze. Oglądajc moduł widzę jego zgodność z Geo Organizerem dlatego jestem zdziwiony, że to taki problem.
Archiwizację bazy modułu trzeba realizować we własnym zakresie, nie jest ona związana z żadnym projektem - to jednolita baza danych, przechowywana w pliku roboty.geo w katalogu C-GEO\Operat
Pozdrawiam Jurek B.
Dzień Dobry.
Niby drobnostka, ale... nie działa opcja koloruj cały wiersz, tak jak w geoorganizerze.
Niby drobnostka, ale... nie działa opcja koloruj cały wiersz, tak jak w geoorganizerze.
- Załączniki
-
- Bez nazwy.png (81.53 KiB) Przejrzano 7370 razy
Pozdrawiam.
piotr j.
piotr j.
Dzień dobry, u mnie działa, więc to musi być co innego:
- Załączniki
-
- Przechwytywanie.JPG (34.27 KiB) Przejrzano 7368 razy
Pozdrawiam Jurek B.
Tylko co
? Na dwóch stanowiskach tak mam, i nie mam pojęcia, czym jest to spowodowane.

Pozdrawiam.
piotr j.
piotr j.
Wykonuje eksport z formularza v.2 bezpośrednio do operatu elektronicznego. Mimo ustawień DPI=600 otrzymuję obraz o słabej rozdzielczości. Dotyczy się to tylko okna z mapą. Sam opis formularza jest poprawny. Przy wydruku np pdfcreatorem, obraz jest dobrej jakości.
- Załączniki
-
- SharedScreenshot.png (319.33 KiB) Przejrzano 7353 razy
Pozdrawiam.
piotr j.
piotr j.
Zalecam kontakt bezpośredni, wtedy łatwiej pomóc niż pisząc na forum.
Pozdrawiam Jurek B.
Posprawdzałem i na razie nie widzę w kodzie co może powodować brak kolorowania - jeszcze będę szukał. Póki ci można sprawdzić czy zmiana skórki coś daje.
pozdrawiam
grzes
grzes
Przeinstalowałem program, skórki też zmieniałem i nic się nie poprawiło.
Pozdrawiam.
piotr j.
piotr j.
Do testów takie rozwiązanie:
- do podmiany plik cgeo na testowy
- do wgrania do katalogu c-geo/BIN nowy plik
pozdrawiam
grzes
grzes
Na tym zrzucie jest tylko 1 rekord - rekord aktywny nie jest kolorowany - wiec jak jest 1 to on musi być aktywny i nie będzie kolorowany po całości.
pozdrawiam
grzes
grzes
Pojawia się u mnie komunikat jak na rys, po czym jest że plik został wysłany do operatu elektronicznego. Plik jest, ale jako pusta strona.grzes pisze: ↑07 gru 2020, 12:12 Do testów takie rozwiązanie:
- Załączniki
-
- SharedScreenshot.png (32.13 KiB) Przejrzano 7302 razy
Pozdrawiam.
piotr j.
piotr j.
Dziękuję za testy. Kolejne poprawki:piotr j. pisze: ↑07 gru 2020, 13:04Pojawia się u mnie komunikat jak na rys, po czym jest że plik został wysłany do operatu elektronicznego. Plik jest, ale jako pusta strona.grzes pisze: ↑07 gru 2020, 12:12 Do testów takie rozwiązanie:
- do podmiany plik cgeo8.exe
- do podmiany c-geo/BIN nowy plik
pozdrawiam
grzes
grzes
Teraz wszystko działa poprawnie. Eksport przeszedł bezbłędnie, i obraz jest odpowiedniej jakości
.

Pozdrawiam.
piotr j.
piotr j.
Przy większej ilości prac, koloruje się cała linia

Pozdrawiam.
piotr j.
piotr j.
Witam , mam pytanie odnośnie modułu operatu elektronicznego. Zauważyłam że "dokumenty dołączane do pracy" oraz te "kopiowane do operatu" w module e-operat zapisują się w folderze C/C-Geo/Operat/Dokumenty/0 . Czy jest możliwość zmiany ścieżki tego zapisu, na inny dysk ? Jeżeli zapisują się tam faktyczne kopie , a nie jakieś odnośniki do lokalizacji, to dysk C: bardzo szybko się zapcha.
A z drugiej strony , jeśli skasuję pliki z katalogu Operat/Dokumenty, to czy one znikną w module e-operat ,czy ich pierwotna lokalizacja zostanie jakoś zapamiętana?
Próbuję poukładać sobie jakoś metodykę pracy z modułem e-operatu , żeby jednocześnie mieć w nim wszystko pod ręką i nie zapchać dysku C: kopiami plików , które zwykle zapisuję w innej lokalizacji na innym dysku.
A z drugiej strony , jeśli skasuję pliki z katalogu Operat/Dokumenty, to czy one znikną w module e-operat ,czy ich pierwotna lokalizacja zostanie jakoś zapamiętana?
Próbuję poukładać sobie jakoś metodykę pracy z modułem e-operatu , żeby jednocześnie mieć w nim wszystko pod ręką i nie zapchać dysku C: kopiami plików , które zwykle zapisuję w innej lokalizacji na innym dysku.
Proszę po restarcie komputera i nie włączanym C-GEO, odszukać w katalogu C-GEO\operat plik serwer.ini, i końcu dodać te dwie linie:margo pisze: ↑21 paź 2021, 12:27 Witam , mam pytanie odnośnie modułu operatu elektronicznego. Zauważyłam że "dokumenty dołączane do pracy" oraz te "kopiowane do operatu" w module e-operat zapisują się w folderze C/C-Geo/Operat/Dokumenty/0 . Czy jest możliwość zmiany ścieżki tego zapisu, na inny dysk ? Jeżeli zapisują się tam faktyczne kopie , a nie jakieś odnośniki do lokalizacji, to dysk C: bardzo szybko się zapcha.
[Opcje]
SciezkaDokumentow="moja ścieżka"
Wówczas po włączeniu modułu E-Operatu program założy w podanym folderze podkatalog dokumenty i będzie zapisywał dodawane pliki PDF.
Wcześniej zapisane dokumenty w standardowym katalogu nie będą już dostępne, trzeba je będzie ponownie dodawać do poszczególnych prac po skopiowaniu do nowej lokalizacji.
Pozdrawiam Jurek B.